EĞİTİM - 01 Kasım 2017 Çarşamba 15:12

’Can Kerkük Canan Kerkük’ programı büyük beğeni topladı

A
A
A
’Can Kerkük Canan Kerkük’ programı büyük beğeni topladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından organize edilen ’Can Kerkük Canan Kerkük’ konulu program büyük beğeni topladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından organize edilen ’Can Kerkük Canan Kerkük’ konulu program büyük beğeni topladı.


Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar yaptı. Konuşmasında, uluslararası güçlerin dünyadaki bölgesel, siyasi ve ekonomik sorunları çözmekte yetersiz kaldığını ifade eden Rektör Kar, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan ekonomik ve siyasi düzenin artık işlemediğini belirtti.


Açılış konuşmasının ardından ’Yeni Gelişmeler Işığında Ortadoğu’ konulu konferansıyla kürsü alan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin ise yaptığı konuşmada Ortadoğu sınırlarının o bölgedeki güç sahibi devletlerin çıkarları doğrultusunda değiştiğini dile getirerek şunları kaydetti:“Bağdat, Musul, Rakka, Halep ve Şam gibi önemli Ortadoğu kentlerinin 10 yıl önceki durumları ile şimdiki durumlarına bakacak olursak, o kentlerin nasıl ortadan kaldırılmak istendiğini, nasıl yıkıldığını, hayatların nasıl yok edildiğini, medeniyetin nasıl parçalandığını göreceksiniz. Ortadoğu’ya hegemonya uygulayan ülkelerin istediği, o bölgede bir terör koridoru oluşturup bunu istediği zaman istediği ülkeye uygulayabilmektir. Bu devletler Ortadoğu halkının iradesini uygulamasını ve bölge kaynaklarını kullanmasını istemezler. Dünyanın en kaliteli petrolüne sahip bölgede, halk sefalet içinde yaşamaktadır. Sürekli ayrıştırılan bu bölge ile ilgili alınan kararların Ortadoğu aleyhine olmasından uzak durulmalıdır.”


Soru cevap kısmının yoğun ilgi gördüğü konferansın ardından program, Öğr. Gör. Mesut Arslan tarafından düzenlenen Kerkük Türküleri konseri ile devam etti.


Konserde seslendirilen; Kerküğün Zindanı, Dağlar Başı Alaydım, Hel Hele Verin Geline, Gözleri Fettan Güzel, Kerkük Divanı, Felek Sen Ne Feleksen, Mum Kimin Yanan Kerkük, Altun Hızma Mülayim, Sen Bir Yana Bir Yana, Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım, Evlerinin Ögü Mermer Döşeli (Zeynel’im) isimli Kerkük Türküleri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.


Program, plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.