GENEL - 15 Temmuz 2018 Pazar 15:08

Ömer Halisdemir dualarla anıldı

A
A
A
Ömer Halisdemir dualarla anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrinde tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrinde tören düzenlendi.


Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ildeki protokol üyeleriyle Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki şehitlikte, Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.


Çukurkuyu Belediyesi tarafından şehitlik yanına yaptırılan mescit açılışı yapıldı.


Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve Niğde Valiliğince organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Büyük Erkekler Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları verildi. Yarışın 1.’si olan Torku Şeker Spor Kulübü Sporcusu Halil İbrahim Dilek’e ödülü Niğde Valisi Şimşek verdi.


Öte yandan, farklı illerden birçok vatandaş da Halisdemir’in kabrini ziyarete geliyor. Darbe girişiminin seyrini değiştirerek demokrasi mücadelesinin sembol ismi haline gelen şehit Halisdemir’in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrinde sabahın erken saatlerinde Türkiye’nin dört bir yerinden gelen ziyaretçiler, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. Kabirde bazı ziyaretçilerin duygulu anlar yaşadığı görüldü.


Konya’dan bisikletle yaklaşık 240 kilometre yol gelen Beyza Acun da, "Şehidimiz ve şehitlerimiz için buraya geldim. 2 gün pedal çevirdim. Aksaray ve Konya’daki 15 Temmuz şehitlerinin kabrinden aldığım toprakları buraya getirdim ve buradan alacağım toprakları da hatıra olarak saklayacağım. 15 Temmuz’u unutmadım, unutturmayacağım" dedi.


Törene, Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Çukurkuyu Beldesi Belediye Başkanı İleri Koçak ile Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir katıldı.



"Türkiye bizi yalnız bırakmadı"


Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir, “Halkımız sağ olsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Sürekli şehidine ve şehitlerine sahip çıkıyorlar. Yurt içi yurt dışı gelen tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz aile olarak. Yaz kış gelerek bazen konvoy eşliğinde bazen bireysel gelen, gelmek isteyip de gönlü burada olan gelemeyenlere de çok teşekkür ediyoruz. Minnettarız. Sağ olsunlar şehitlerini yalnız bırakmıyorlar. Bize söylenen 5-6 milyon civarında vatandaş ziyarete geldi” dedi.


En son Ömer Halisdemir ile darbe günü konuştuğunu belirten ağabey Halisdemir, “Darbe günü akşam 19.30-20.00 arası konuştuk. Aradığı zaman da zaten genelde akrabaları sorardı, Çukurkuyu kasabasını sorardı. Hasta veya rahmetli olanlar var mı diye sorardı. Hep bu tarz şeyler konuşurduk” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu. Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu oluyor. Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi. 15 hakim, 19 savcı değişmiş, kimliği değişmemişti Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Ancak yapılan hatanın düzeltilmesi ise tam 38 yıl sürmüş bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabilmiş ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabilmişti. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdıran Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı. 15 hakim, 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi ise tam 38 yıl sürmüştü. Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.
Amasya Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi Amasya’nın Taşova ilçesinde Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri okulda ektikleri ata tohumlarından fide yetiştirdi. Çileklerin ve diğer sebzelerin hasadı yapılırken ata tohumu domates fideleri de okul bahçesinde oluşturulan seraya dikildi. "Ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz" Fen ve teknoloji laboratuvarında yetiştirilen ata tohumları, ‘Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programı’ çerçevesinde sağlanan 25 bin liralık destekle okul bahçesinde oluşturulan 25 metrekarelik seraya taşınarak öğrencilerin elinde toprakla buluştu. Çok heyecanlandıklarını belirten 7. sınıf öğrencisi Abdullah Ensar Sarıbaş, “Getirdiğimiz ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz. Burada çilek, marul, maydanoz gibi bir sürü çeşit bitki bulunuyor” dedi. Arkadaşı Tuğçe Naz Aşık da, “Köyümüz uzak olduğu için git, gel yapamıyoruz. Okulumuzda bunun gibi sera olduğu için tarımdan da yararlanabiliyoruz. Laboratuvarda üretiyoruz. Sonra gelip buraya dikiyoruz” diye konuştu. "Amacımız akademik başarının yanı sıra evlatlarımızı hayata da hazırlamak" Çalışmanın öğrencilerinin gelişimi için fırsat olduğuna işaret eden Fen Bilimleri Öğretmeni Bayram Atalay, “3 sene önce kurulan serada çilek, domates, salatalık, karnabahar, roka yetiştiriyoruz. Çocuklara eğitim, öğretim faaliyetinin haricinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi de öğretiyoruz” şeklinde konuştu. Amaçlarının akademik başarının yanı sıra evlatlarını hayata da hazırlamak olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Buğalı ise, “Son yıllarda küresel ısınmayla beraber gıdaya erişim konusundaki sıkıntıları göz önüne aldığımızda toplumumuzun üreten, kendi kendine yeten bir toplum olması açısından tarım faaliyetlerine yönelip her türlü sebze ve meyveyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara da örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.