GENEL - 16 Ocak 2019 Çarşamba 16:18

Niğde’de okullar tatil edildi

A
A
A
Niğde’de okullar tatil edildi

Niğde’de il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Niğde’de il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.


Niğde Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı, tipi ve olası buzlanma nedeniyle, 17.01.2019 Perşembe günü, ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli personelimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Simav Gölcük Yaylasında ilk kez Yörük Şenliği düzenlendi Anadolu’nun kültürel zenginliğini gelecek nesillere yaşayarak ulaştırmak isteyen Simav Gölcük Yaylası Yörükleri Derneği, kuruluşlarının birinci yıl dönümlerini düzenledikleri ‘Yörük Şenliğiyle kutladılar. Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Yiğit’in sahne aldığı şölende Simav yöresine ait türküler, Yörük kültürünü yaşatan geleneksel oyunlar ve yöresel lezzetlerin yer aldığı şölen bin 450 rakımlı Gölcük Yaylası’nda Simavlılara unutulmaz bir gün yaşattı. “Yörük kültürünü köy köy dolaşarak yaşatıyor” Yörük kültürünü köy köy dolaşarak yaşatmak için büyük bir mücadele veren Simavlı sanatçısı Mehmet Yiğit, “ Bin 450 rakımlı Gölcük Yaylası’nda düzenlediğimiz Yörük Şenliğinde Simavlı hemşerilerimizle unutulmaz bir gün yaşadık. Daha önce birçok medya kanalı başta olmak üzere köy köy sahne aldığım her düğünde Yörük kültürüne verilmesi gereken değeri anlatmaya çalıştım. Yörük kültürü, yüzyıllar önce Anadolu’nun bağrında şehir şehir gezilse de çadırların kurulduğu her yer bize emanet edilen bir kültürün parçası ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması özellikle bu dönemlerde daha da fazla önemli hale geliyor. Ben, tüm Simavlıları böyle güzel bir etkinlikte tek bir çatı altında toplayan dernek başkanımız Ahmet Baştimur, başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Yörük kültürünün ve Yörük obasının geleneksel değerlerinin büyük bir birliktelikle gerçekleştiği 1. Gölcük Yaylası Yörük Şenlikleri, kazanlarda pişen keşkekler, kavrulan helvalar, Yörük beylerinin İslamoğlu zeybeği, Yörük kadınlarının kaşık oyunlarıyla sona erdi.
Samsun Sağlık çalışanları ’sağlıklı bir dünya’ için pedal çevirdi Samsun’da Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü dolayısıyla sağlık çalışanları pedal çevirdi. Etkinlik, VM Medical Park Samsun Hastanesi, Liv Hospital Samsun ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirildi. Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde başlayan bisiklet sürüşü, Körfez Yat Limanı’nda sona erdi. Sağlıkçılar çevre bilincini artırmak amacıyla bisiklet sürerek farkındalık oluşturmayı hedefledi. Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Ayşegül Başar, “Bisiklet sürmek yaşam sağlığı açısından çok önemli bir spor aktivitesidir. Bence bisiklet sürmenin en önemli yanı 1 yaşından itibaren başlanabilir ve ömür boyu bu spor devam ettirilebilir. Benim için spor aktivitesinde en önemli şey, severek yapabileceğiniz bir spor olmasıdır. Bisiklet hem günlük yaşam aktivitesinde kullanabileceğimiz hem spor olarak yapabileceğiniz hem de kaslarımızı kuvvetlendiren, kardiyovasküler performansınızı arttıran keyifle yapabileceğimiz bir spor aktivitesidir. O yüzden kesinlikle hastalarıma tavsiye ediyorum” dedi. Medical Park Samsun Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca ise "Bisiklet sürmek çok önemli sporlarından biridir. Sporun kendisi zaten hem bedensel hem ruhsal hem de sosyal bir aktivite olarak çok önemli bir aktivitedir. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.