GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 12:19

(ÖZEL HABER) VANLI ÖĞRENCİDEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

A
A
A
(ÖZEL HABER) VANLI ÖĞRENCİDEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Niğde’den Van’a gelen 37 lise öğrencisinin üniversite sınavına giriş harçları için kermes düzenlendi. Toplanan yardımın teslimi için düzenlenen programda konuşan Vanlı öğrenci, dinleyenleri duygulandırdı.
Niğde Gazi İlköğretim Okulu öğretmen, veli ve öğrencileri, lise son sınıf öğrencileri olan Vanlı kardeşlerinin üniversiteye giriş harç paralarını aralarında toplayarak misafirperverliklerini gösterdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karacan, kermeste toplanan parayı Vanlı öğrencilerin öğrenim gördüğü Niğde Atatürk Lisesi’nin müdürü Mustafa Altınyüzük’e teslim etti.
Programda Vanlı öğrenci arkadaşları adına bir konuşma yapan lise son sınıf öğrencisi Faruk Solmaz, "Gerçekten Niğde’ye geldiğimiz için çok memnunuz. Bizim için ellerinden geleni yaptılar. Allah razı olsun bizi dört dörtlük karşıladılar. Önyargılarımızı yanımıza alarak gelmiştik buraya. Kürt olduğumuz için farklı davranabileceklerini düşünmüştük fakat zaman geçtikten sonra önyargılarımız tamamen yıkıldı. Hocalarımız olsun, öğretmenlerimiz olsun ellerinden gelen her şeyi yaptı" dedi.
Solmaz’ın konuşmasının ardından gözyaşlarına hakim olamayan Şerife Yantiri isimli veli, "Gençleri böyle pırıl pırıl, heyecanlı ve bize minnettar görünce çok duygulandım. Benim oğlum da bu sene üniversite sınavına girecek. Onların bu heyecanını görünce duygularıma hakim olamadım" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.