YEREL HABERLER - 23 Mart 2014 Pazar 14:15

Niğde’de Ygs Heyecanı

A
A
A
Niğde’de Ygs Heyecanı

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : YASİN ESEN
KAMERA : YASİN ESEN
ÖSYM Yüksek Öğretim'e geçiş sınavı (YGS) başladı.
ÖSYM Yüksek Öğretim'e geçiş sınavı (YGS) başladı. YGS öncesi öğrenciler içeride ter dökerken, aileler de dışarıda heyecanla bekledi.
Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler ve Zübeyde Hanım Meslek Yüksek Okulunda sınava girecek olan öğrenciler, Sabah saatlerinde girecekleri binanın önünde hazır bulundu. Sınav dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Sınava her sene olduğu gibi bu yıl da, telefon, cüzdan, toka, saat gibi eşyalar alınmadı. Öğrenciler kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alındı. Sınava giren öğrencileri bekleyen aileleri de, dışarıda Kuran-ı Kerim ve dualar okuyarak destek verdi.
Sınavdan çıkan öğrencilerden kimileri Matematik sınavının zor olduğunu diğer derslerin kolay olduğunu söylediler.
Diğer yönden Niğde Üniversitesi Öğrencileri sınavdan çıkan öğrencilerden ÖSYM’nin dağıttığı kalem ve silgileri toplayarak ihtiyaç sahibi okullara göndereceklerini söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de bireysel sulama projeleri onaylanan üreticilere temsili çekleri verildi Niğde’de Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ’Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı’ çerçevesinde 573 çiftçiye hibe desteği sağlanacak. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı’ çerçevesinde hibe almaya hak kazanan üreticilere temsili çekleri verildi. Programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik; su kaynaklarının doğru ve etkili kullanılması konusunda hatırlatmalarda bulundu. Vali Çelik açıklamasında; “Karaman, Konya ve Aksaray’la beraber su stresinin en fazla hissedildiği iller arasında yer alıyoruz. Çiftçilerimiz sulama için yer altı sularını kullanıyor ve bu suları kullanırken de modern teknikleri kullanmak zorundayız. Bakanlığımızın bu noktada verdiği desteklerden en fazla yararlanan illerin başında Niğde geliyor. Niğde’den 573 proje destek almaya hak kazandı. Yer altı suları sınırsız değil. İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyoruz bu açıdan kaynaklarımız sınırlı bu yüzden su kaynaklarımızı daha bilinçli kullanmamız gerekiyor" dedi. Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ise; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın suyu merkeze alan bir üretim modelini benimsediğini hatırlatarak, bu yıl 573 Niğdeli üreticinin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından üreticilere temsili çekleri verildi.
Konya Yelda Parkı Selçuklu’nun yeşil dokusuna katkı sağlayacak Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçeye kazandırılacak olan ve yapımı devam eden Yelda Parkı’nın yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu’ya yeni modern bir park daha kazandırdıklarını ifade etti. Selçuklu Belediyesi yeşil alan çalışmaları ile ilçenin yeşil dokusuna katkı sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde Yelda Koruluğu olarak bilinen alanda başlatılan şehir parkının yapım çalışmalarını Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yerinde inceledi. 227 bin metrekare alana sahip olacak Yelda Parkı’nda farklı yaş gruplarının faydalanacağı tüm detaylar yer alacak. “Her mevsim rahatlıkla kullanılabilecek bir parkı Konya’mıza kazandırmış olacağız” Selçuklu Belediyesi olarak ilçeye büyük bir yeşil alan daha kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selahaddin Eyyubi Mahallemizde eski adı ile Yelda Koruluğu olarak bilinen ve yapımı devam eden Yelda Parkımız tamamlandığında mahallenin yeşil dokusuna büyük katkı sağlayacak. Yürüyüş, koşu ve bisiklet yollarının, çim, peyzaj ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu parkımız inşallah bölgemize değer katacak. Vatandaşlarımızın her mevsim rahatlıkla kullanabilecekleri bir parkı Konya’mıza ve Selçuklu’muza kazandırmış olacağız. Konya’nın en uzun bisiklet ve yürüyüş yoluna sahip olacak olan parkımız 6.1 kilometre uzunluğuyla sağlıklı yaşama katkı sağlayacak. Her yaştan hemşehrimizin faydalanabileceği parkımız 5 etaptan oluşacak. İlk iki etap çalışmasını tamamladığımız parkımızda 3. etabı da büyük oranda tamamladık. İnşallah 4 ve 5. etaplar için de çalışmalarımızı planlamalarımız doğrultusunda sürdürüp parkımızı hızlıca tamamlayacağız. Bu yeni ve modern parkımızın bölgemize değer katacağını ve diğer parklarımız gibi hemşehrilerimizden yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. Bu vesile ile park çalışmalarında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi. Park içerisinde; 6 bin 186 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu, 18 bin 905 metrekare yeşil alan ve TSE standartlarına uygun 2 adet basketbol, 2 adet futbol, 2 adet tenis sahası, fitness alanı, 2 adet çiçek bahçesi, 6 adet çocuk oyun alanı, 2 adet yarışma parkur alanı, 9 adet masa tenisi ve 1 adet mescit alanı yer alacak.
Hatay Hatay’da 650 TYP’li personel kura çekimiyle belirlenecek Hatay Valisi Mustafa Masatlı, TYP’li 650 yeni çalışanının belirleneceği kura çekiminin 11 Haziran Salı günü gerçekleşeceğini söyledi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda ‘Deprem Bölgesi İstihdam Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Vali Masatlı, 11 Haziran’da kura çekimi gerçekleştirilecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) hakkında bilgi verdi. “Hatay ilimizde ciddi anlamda ekonomik canlılık başladı” Hatay’da ekonomik canlılığın başladığını dile getiren Vali Masatlı, “İlimizin yeniden ihya, inşa ve imarı bir taraftan devam ederken bir taraftan da ciddi anlamda bir ekonomik canlılığın başladığını söyleyebiliriz. Gerek özel sektörlerde, gerekse sanayi ve ticaret alanlarında işverenlerin çalışan ihtiyacı olduğunu da görüyoruz. Bu doğrultuda, özü itibariyle geçici hüviyette olan Toplum Yararına Programlardan sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımız; program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR İl Müdürlüğümüze davet edilecektir. Biten programlar için bu süreç hâlihazırda başlamıştır. Buradan da tekrar çağrı yapıyor ve programı sonlanan vatandaşlarımızı İŞKUR il müdürlüğümüze davet ediyorum” dedi. “11 Haziran Salı günü yeni 650 TYP’li çalışan kura çekimiyle belirlenecek” 650 yeni TYP’li çalışanın 11 Haziran günü yapılacak kura çekimiyle belirleneceğini ifade eden Vali Masatlı, “Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kurslarına; çalışmak isteyenler özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirilecektir. Yaptığımız başvurular neticesinde geçtiğimiz günlerde kontenjanı onaylanan ve şu an sürecin devam ettiği 650 kişinin TYP üzerinden istihdam edilmesinin kurasını bir mani olmaz ise 11 Haziran Salı günü Noter huzurunda ve siz kıymetli basın mensuplarımızın da katılımıyla yine AFAD İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda gerçekleştiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.