ÇEVRE - 06 Ocak 2026 Salı 16:30

Aladağlar’da ziyaretçilere dört mevsim görsel şölen

A
A
A
Aladağlar’da ziyaretçilere dört mevsim görsel şölen

Niğde’de sunduğu doğal güzelliklerle yılın her dönemi doğaseverlerin ilgisini çeken Aladağlar, kış mevsiminde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.


Niğde, Adana ve Kayseri sınırları içerisinde yer alan Aladağlar Milli Parkı, beyaz örtüyle kaplanan zirveleri ve eşsiz manzaralarıyla kış aylarında adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Yılın her döneminde dağcılık, trekking, kampçılık, kuş gözlemciliği ve dağ kayağı gibi birçok doğa sporuna ev sahipliği yapan milli park, kış mevsiminde ise özellikle fotoğraf tutkunları ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Karla kaplanan vadiler, buz tutan zirveler ve sessizliğe bürünen doğa, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.


Aladağlar’a gelen doğaseverler, kış şartlarına uygun ekipmanlarla gerçekleştirilen yürüyüşlerde hem doğayla baş başa kalma hem de bölgenin eşsiz güzelliklerini keşfetme imkanı buluyor. Doğal yapısını koruyan ve her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Aladağlar Milli Parkı, kış aylarında da kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alıyor.



Aladağlar’da ziyaretçilere dört mevsim görsel şölen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da feci kaza: 6 ay önce evlenen genç çifti ölüm ayırdı Burdur’da kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada genç çiftten kadın hayatını kaybetti, erkek ise yaralandı. Otomobili sıkıştırarak kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen kamyon sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza, saat 01.00 sıralarında Emek Mahallesi Bülten Ecevit Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Y. (22) idaresindeki 20 SE 787 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, otomobilde yolcu olan eşi Rabia Yalçın (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı otomobil sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından Rabia Yalçın’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Kaza haberi alarak olay yerine gelen Rabia Yalçın’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza anında otomobili sıkıştırarak kazaya sebep olduğu iddia edilen 55 BZ 360 plakalı kamyonun sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan geçtiğimiz Ağustos ayında evlenen genç çift, düğünlerinde kaza yaptıkları otomobili kullandıkları öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.