ÇEVRE - 23 Ocak 2024 Salı 11:25

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ’Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’ düzenlendi

A
A
A
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ’Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’ düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ODTÜ, Ankara ve Gazi Üniversiteleri’nin rektörlerinin katılımıyla ’Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’ düzenlendi.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberlerindeki heyetlerin katılımlarıyla ’Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’ düzenlendi. Enerji verimliliğinde öncü olan ve ’Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, konuk olan üniversitelerin rektörlerine ve beraberlerindeki heyete tecrübeler aktarıldı. Çalıştaya katılan rektörler ile beraberindeki rektör yardımcıları ile akademik ve idari birim yöneticilerinin yer aldığı heyetlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, ortak çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Rektör Uslu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Enerji Verimliliği alanında yeni projelerin hayata geçirileceğini ve halihazırda Ankara Üniversitesi ile bazı ortak projelerin yürütüldüğünü de ifade etti. Uslu; “Uzmanlaştığımız alanlarda paydaş üniversitelerimize tüm desteği vereceğiz ve farklı alanlarda ise bu üniversitelerimizden destek alarak iş birliğimizi daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.


Konuk rektörler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 3. Sınıf Atık Merkezi’ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 3. Sınıf Atık Merkezi’ni çalışmaları çerçevesinde ayrıştırma ve geri dönüşüm uygulamalarını anlatan Rektör Uslu; gezide ayrıca atık yönetimi uygulamaları çerçevesinde elde edilen atıkların geri dönüşüme kazandırıldığı ve böylece döngüsel ekonomiye kazandırılarak üniversite bütçesine katkı sunulduğu da belirtildi. Çalıştay merkez yerleşke ile Niğde gezisinin ardından son buldu.



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ’Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’ düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.