GENEL - 28 Kasım 2020 Cumartesi 22:09

Niğde’de cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

A
A
A
Niğde’de cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

İçişleri Bakanlığı tarafından salgına karşı alınan yeni önlemler çerçevesinde hafta sonları geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Niğde’de sokaklar sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığı tarafından salgına karşı alınan yeni önlemler çerçevesinde hafta sonları geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Niğde’de sokaklar sessizliğe büründü.


Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan yeni önlemler çerçevesinde saat 20.00’dan itibaren geçerli olan sokağa çıkma yasağı başladı. Kent genelinde vatandaşlar yasağa uyarken cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Polis ekipleri kentin farklı noktalarında durdurdukları araçların izin belgesinin olup olmadığını kontrol ediyor. Yasağın 22 Kasım Pazar günü saat 10.00’a kadar geçerli olacağı duyurulurken 22 Kasım Pazar günü saat 20.00’den 23 Kasım Pazartesi 05.00 saatine kadar da sokağa çıkmak yasaklanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İşsizlik oranı Mart ayında yüzde 8,6 oldu İşsiz sayısı Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalarak 3 milyon 57 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı İşgücü İstatistikleri’ni paylaştı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalarak 3 milyon 57 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 6,8 iken kadınlarda yüzde 12,0 olarak tahmin edildi. Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 49,5 oldu İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 139 bin kişi artarak 32 milyon 588 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,5 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde 54,2 olarak gerçekleşti İşgücü 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 121 bin kişi artarak 35 milyon 645 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 54,2 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,8 iken kadınlarda yüzde 36,9 oldu. Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 15,1 oldu 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 15,1 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 11,7, kadınlarda ise yüzde 21,2 olarak tahmin edildi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 43,8 saat oldu İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 0,3 saat artarak 43,8 saat olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı yüzde 24,1 oldu Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 24,1 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,1 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,3 olarak tahmin edildi.
Düzce Çölyak hastalarına glütensiz menü DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Gününde Çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi. Çölyak Hastalığına dikkat çekiliyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Atatürk Devlet Hastanesi’nde Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Vali Selçuk Aslan, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, sağlık çalışanları ve çölyak hastaları katıldı. Vali Selçuk Aslan Çölyak’ın bir hastalık olmadığını işaret ederek “Çölyak rahatsızlığı belli tahıl ürünlerinde bulunan glüten ürününün bazı bünyelerde özellikle bağırsak rahatsızlığına sebep olmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlık çeşididir. O yüzden hastalık olarak adlandırmıyorum. Farkında olabildiğimiz ölçüde basit diyet alışkanlıklarımızla bu konuda hassasiyeti olan insanlarımız açısından hayat konforu bozulmadan yaşamını sürdürmeye imkan veren bir durum. Bu noktada temel farkındalığı oluşturmalıyız. Diyete dikkat etmeliyiz. Glütenin zarar verdiği bünyelerde glütensiz yaşamı sürdürebilmeliyiz” ifadelerinde bulundu. Hastanede özel menü Açıklamaların ardından Vali Aslan, Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterilen “Glütensiz Menü” uygulaması hakkında bilgi aldı. Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 2021 yılının Haziran ayından bu yana Atatürk Devlet Hastanesi mutfağında diyetisyen gözetiminde glütensiz ürünler tercih edilerek glütensiz yemek menüsü hazırlandığını ve diyetisyenin yönlendirdiği hasta ve hasta yakınlarının faydalandığını bildirdi. Ayrıca, Atatürk Devlet Hastanesi’nin yanı sıra, 5 ilçe hastanesi personellerine hizmet verilerek glütensiz yemek temini yaptığını aktardı. Bilgilendirmenin ardından Vali Aslan, çölyak hastalarıyla birlikte yemek yedi.