ASAYİŞ - 26 Aralık 2024 Perşembe 21:00

Niğde’de kaybolan genç için baraj gölünde arama çalışması başlatıldı

A
A
A
Niğde’de kaybolan genç için baraj gölünde arama çalışması başlatıldı

Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Azatlı kasabasında kendisinden bir süredir haber alınamayan, motosikleti ile cep telefonu baraj kenarında bulunan genci arama çalışması başlatıldı.


Ailesi tarafından saat 17.00 sularında Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunulan gencin motosikleti ile cep telefonun baraj kenarında bulundu. O.Ş.D.’ye ait olduğu belirlenen motosiklet ve telefonun baraj kenarında bulunmasının ardından ekipler baraj çevresinde arama çalışması başlattı.


Niğde Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "26 Aralık 2024 tarihinde, Çiftlik ilçesi Azatlı kasabasında ikamet eden O.Ş.D. (20) isimli vatandaşımızın ailesi, saat 17.00 sularında Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuştur. İhbar üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında, Azatlı Barajı mevkiinde O.Ş.D.’ye ait olduğu değerlendirilen motosiklet ve cep telefonu bulunmuştur. İlgili ekiplerce şahsın baraj gölüne girmiş olabileceği değerlendirilmiş ve arama kurtarma faaliyetleri ivedilikle başlatılmıştır. AFAD, Jandarma ve sağlık ekiplerinin katılımıyla sürdürülen arama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.



Niğde’de kaybolan genç için baraj gölünde arama çalışması başlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.