EĞİTİM - 24 Ocak 2025 Cuma 15:05

NÖHÜ Uluslararası Görünümde Türkiye’de 3’üncü, dünyada 645’inci

A
A
A
NÖHÜ Uluslararası Görünümde Türkiye’de 3’üncü, dünyada 645’inci

Dünyanın en önemli sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2025 Alan Bazında Dünya Sıralaması’nda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), ’Yaşam Bilimleri’ alanındaki ’Uluslararası Görünüm’ kategorisinde Türkiye’de ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ardından 3’üncü, tüm dünyada ise 645’inci sırada yer alma başarısı kaydetti.


Özellikle son üç yıllık dönemdeki çalışmalar sayesinde NÖHÜ’nün küresel düzeyde marka değerinin ve uluslararası görünürlüğünün giderek arttığını gösteren bu başarı, aynı zamanda uluslararasılaşma modülü çerçevesinde ortaya konulan hedeflere ulaşılmaya başlandığını da gösteriyor. 2024 ve 2025 yılında THE’nın değerlendirme kriterlerini karşılayarak ilk defa sıralamalarına girebilme başarısı gösteren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu kez de kuruluşun yükseköğretim kurumlarını 157 milyon alıntı, 18 milyon araştırma yayını ve 93 binden fazla akademisyenin anket verilerini temel alarak 18 farklı performans göstergesine göre alan bazında değerlendirdiği listeye adını yazdırdı. NÖHÜ Yaşam Bilimleri alanında ’Uluslararası Görünüm’ kategorisinde Türkiye’den listeye girebilen 38 üniversite arasında 3’üncü olma başarısını elde ederken, tüm dünyadan 1.143 üniversite arasında ise 645. sıraya yükseldi.



“Ülkemize, şehrimize ve bilim dünyasına katkılarımız devam edecektir”


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin kaydettiği yeni başarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; üniversitenin ve şehrin adını uluslararası platformlarda daha fazla duyurmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ülkemize, şehrimize ve bilim dünyasına olan katkılarımız kararlılıkla ve daha güçlü bir şekilde devam edecektir.” dedi. Daha önceki başarılar ile bu başarının elde edilmesinde başlıca faktörün öğrenciler ile tüm çalışanların özverili çalışmaları olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, “Bu vesileyle tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizin uluslararası alandaki marka değerini artıracak yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



NÖHÜ Uluslararası Görünümde Türkiye’de 3’üncü, dünyada 645’inci

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.
Ankara İletişim Başkanı Duran Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Düzenlenen iftar programı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Duran, medyanın Ankara Temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile bir arada olmaktan memnuiyet duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak Türkiye’nin iletişim gündeminde çok sayıda konuya vaziyet etmek durumundayız. Bu bir yönüyle bir devlet sorumluluğu ama diğer yönüyle baktığımızda hepimizi de içine alan çok genel bir kamu sorumluluğudur. Bu sorumluluğu yerine getirirken, bir ilke olarak, bir prensip olarak sürekli basın mensuplarıyla temas halinde olan, kapıları açık ve iletişimi güçlü bir konumda olmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. Paylaşımında doğru bilginin önemine dikkati çeken Duran, "Dünyanın giderek daha kırılgan ve krizlere açık bir dönemden geçtiği bu süreçte, doğru ve teyitli bilginin önemi her zamankinden daha büyüktür. Kriz dönemlerinde yapılan en küçük hatanın dahi büyük yanlış anlamalara ve ciddi sonuçlara yol açabildiğini unutmamak gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; diplomasiden güvenliğe, ekonomiden bölgesel ve küresel barış girişimlerine kadar pek çok alanda yoğun bir gündem yürütmektedir. Türkiye’nin küresel ölçekte artan etkisi, iletişim alanında da güçlü, koordineli ve etkin bir yaklaşımı gerekli kılmaktadır" ifadelerini kullandı. Duran’ın yaptığı paylaşımda, İletişim Başkanlığı’nın amaçlarına değinilerek, "İletişim Başkanlığı olarak amacımız; devletimizin politikalarını ve faaliyetlerini hem milletimize hem de uluslararası kamuoyuna doğru, hızlı ve güvenilir şekilde aktarmaktır. Dezenformasyonla mücadele artık yalnızca medya alanının değil; aynı zamanda demokrasi, güvenlik ve toplumsal huzurun da önemli bir parçasıdır. Bu nedenle sorumlu, dengeli ve teyit edilmiş bilgiye dayalı habercilik her zamankinden daha kıymetlidir. Bu duygularla, gerçeğin peşinden ayrılmayan, sorumlu habercilik anlayışıyla görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor; her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerine yer verildi.