EĞİTİM - 22 Eylül 2025 Pazartesi 12:08

NÖHÜ’den 15 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları arasına girdi

A
A
A
NÖHÜ’den 15 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları arasına girdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte 15 akademisyen, Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde yayımlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer almayı başardı.


11’i yeniden, 4’ü ilk kez olmak üzere 15 akademisyen dünyada yüzde 2’lik dilimde


Alanlarında uzman araştırmacılar tarafından 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 200 bini aşkın bilim insanının verileri; bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası ve sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlere göre değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından yapılan sıralama ise Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu olmak üzere iki ayrı kategoride yayımlandı.


2024 yılı verilerinin esas alındığı sıralamaya Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir, Prof. Dr. Yasin Kabalcı, Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu, Prof. Dr. Emin Çadırlı, Prof. Dr. Murat Gökçek, Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Yeliz Konuklu, Prof. Dr. Ümit Atıcı, Prof. Dr. Murat Barut, Doç. Dr. Khavar Jabran, Doç. Dr. Andaç Batur Çolak, Doç. Dr. Abdullah Taner Bişgin, Doç. Dr. Mehmet Ali Olğar ve Doç. Dr. Zeynep Ünal girmeyi başardı. Böylece 11 akademisyen geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi yeniden, dört akademisyen ise ilk kez her iki kategoride "Dünyanın Etkili Bilim İnsanları Listesi"ne adını yazdırdı. Ayrıca Rektör Uslu, söz konusu listeye 2019 yılından bu yana üst üste girerek yedinci kez Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.


Rektör Uslu’dan akademisyenlere tebrik


Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, yüzde 2’lik dilime girerek Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması’nda yer alan akademisyenlerimizi tebrik etti.


Geçtiğimiz yıl yayımlanan listede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden 11 akademisyenin yer aldığını hatırlatan Rektör Uslu, "Bu yıl bu sayının 15’e çıkması bizleri daha da gururlandırdı. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok alanda başarıdan başarıya koşan üniversitemizden çok daha sayıda akademisyenin bu listede yer alacağına inanıyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Sağlık-Sen üyeleri iftar programında buluştu Sağlık-Sen Erzurum Şubesi, iftar programında üyeleriyle bir araya geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle programa katılamayan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, telefonla görüntülü bağlantı yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Duman konuşmasında, aralarında olmayı çok arzu ettiğini belirterek şunları söyledi: "Dün nasıl sorunlara neşter vuran, önemli kazanımlara imza atan ve çalışanlarımızın gür sesi olan biz olduysak; bugün ve yarın da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarına çözüm arayan, onların haklarını savunan biz olacağız. Ekonomik, özlük ve sosyal hakların geliştirilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Sahayla iç içeyiz, sorunları ve çözüm yollarını iyi biliyoruz. Genel Merkez olarak avukatlarımız, mevzuat birimimiz ve danışmanlarımızla birlikte masaya güçlü oturacak ve çalışanlarımızın yüzünü güldürecek kazanımlar için mücadele edeceğiz. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin en güzel vesilesidir. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum ise Erzurum’da sağlık ve sosyal hizmet alanındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini ifade etti. Görev süreleri boyunca üye sayılarını artırdıklarını belirten Tortum, hava muhalefeti nedeniyle programa katılamayan Abdullah Duman’a teşekkürlerini iletti. Haziran ayında gerçekleştirilen genel kurul sonrası üniversite şubesini de açtıklarını aktaran Tortum, iki şubede toplam 5 bine yakın üyeleri bulunduğunu, Memur-Sen çatısı altında ise yaklaşık 18 bin kamu çalışanıyla Erzurum ve Türkiye’nin en büyük sendikal yapılarından biri olduklarını vurguladı. Üyelerin karşılaştığı sorunları yetkili mercilerle görüşerek çözmeye çalıştıklarını belirten Tortum, mobbing başta olmak üzere çalışma hayatındaki her türlü sorunun takipçisi olduklarını söyledi. Ayrıca sempozyum, eğitim ve konferanslarla üyelerin mesleki gelişimine katkı sunduklarını; mali ve özlük hakların iyileştirilmesinin yanı sıra sertifika programlarıyla çalışanların daha etkin ve donanımlı hale gelmesini hedeflediklerini ifade etti.