GÜNDEM - 02 Aralık 2024 Pazartesi 10:48

Şehit aileleri için Aladağlar’da yürüyüş

A
A
A
Şehit aileleri için Aladağlar’da yürüyüş

Niğde’nin Çamardı ilçesinde düzenlenen etkinlikte il protokolü ile bir araya gelen şehit aileleri, Aladağlar Emli Vadisi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.


Şehit aileleri ve çocuklarını emanet olarak gördüklerini ve kamu hizmetlerinde daha önde tuttuklarını söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik burada yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizin yakınları milletimizin bize emaneti. Onlara her zaman kapımız, yüreğimiz, kalbimiz açık. Vatandaşlarımızın hepsi eşit ama bu eşitliği bozan birileri varsa onlar da şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız. Bizler de kamu hizmetlerini sunarken şehit yakınlarımızı, şehitlerimizin çocuklarını daha ön planda tutuyoruz" dedi.



"Şehit ailelerimizi tabii ki milletimizin bize emaneti”


Niğde insanının tarihte de çok vatansever ve kahramanlara sahip olduğunu hatırlatan Vali Çelik kentin nüfusa oranla en fazla şehit veren illerden biri olduğunu ifade etti. Vali Çelik; “1176 yılındaki Miryokefalon Savaşı’nda o zamanki Niğdeli dedelerimiz savaşta göstermiş oldukları kahramanlıktan dolayı o dönemin padişahı Kılıçarslan Niğde’ye ’pehlivanlar diyarı’ demiş. Daha sonra Balkan Savaşı’nda Fethi Onbaşı tek başına 250 Bulgar askerine karşı savaşmış ve öldürmüş. Yine Gelibolu’da Seyit Onbaşı’ya 276 kiloluk mermiyi veren de Niğdeli Ali Çavuş. Diğer taraftan 15 Temmuz’da darbenin seyrini değiştiren askerimiz, Çukurkuyulu Ömer Halisdemir. Yaşanan terörle mücadelede ve birçok operasyonda Niğde nüfusa oranla Türkiye’de en fazla şehit veren illerden biri. Biz de bu çerçevede şehit ailelerimizi milletimizin bize emaneti olarak görüyor ve onlarla beraber çeşitli aktiviteler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Şehit Nail Akdoğan’ın eşi Ebru Akdoğan ise yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akdoğan; "Niğde’nin eşsiz doğal güzelliği olan Aladağlar’da çocuklarımızla keyifli zamanlar geçirdik. 12 yaşındaki oğlum Eymen doğal yerleri gezmeyi çok sever. Onun için de değişik bir etkinlik oldu. Eşim şehit olduktan sonra oğlumla böyle etkinlikler bizim için çok anlamlı oluyor. Yetkililerin yanımızda olduğunu düşünmek bize bir güç veriyor. Oğlumu yetiştirirken de böyle bir gücün olması beni çok memnun ediyor" diye konuştu. Şehit Efe Osman Apaydın’ın eşi Meltem Apaydın da, "Aladağlar’a ilk kez geliyorum. Valimize çok teşekkür ediyorum. Kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Çok teşekkür ederiz” dedi.


Programa, Niğde Valisi Cahit Çelik’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Çamardı Kaymakamı Hasan İnanç Gökçayır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hilal Ünal, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir ile protokol eşleri katıldı.



Şehit aileleri için Aladağlar’da yürüyüş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Hassalı muhtarlardan öğretmenlere çiçekli teşekkür Hatay’ın Hassa ilçesinde muhtarlar tarafından öğretmenlere çiçek hediye edilerek, geleceğin teminatı olan çocukların yetiştirilmesindeki emekleri dolayısıyla teşekkür edildi. Hassa Muhtarlar Derneği üyeleri, ilçede görev yapan öğretmenleri ziyaret ederek çiçek takdim etti. Gerçekleştirilen ziyarette öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli meslek gruplarından biri olduğuna dikkat çekildi. Hassa Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammet Sağır, öğretmenlerin fedakarca yürüttükleri görevlerle çocukların hem eğitimine hem de karakter gelişimine büyük katkı sunduğunu belirterek, " Son dönemlerde okullarımızda gerçekleşen acı olaylarla ilgili eğitim camiamızın yanında olduğumuzu göstermek istedik. Öğretmenlerimizin, yalnız olmadığını dile getirmek istedik ve çiçek vermek destek olmak amacıyla buradayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız huzur içinde eğitim görmeye devam ederler. Çocuklarımızı yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize teşekkür etmek istedik. Onların emeği ve gayreti her türlü takdirin üzerindedir" ifadelerini kullandı. Öğretmenler ise yapılan anlamlı ziyaret ve kendilerine verilen çiçeklerden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Hassa Muhtarlar Derneği’ne teşekkür etti. İlçede samimi bir atmosferde gerçekleşen etkinlik, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırırken, eğitim camiasına verilen değerin de güzel bir örneği oldu.
Kastamonu Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu: "Veteriner hekimlerin çalışma alanları çok geniş" KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’da bölgedeki veteriner odalarının temsilcileriyle bir araya gelen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Sağlıklı hayvan, gıda, çevre ve toplum hedefi için veteriner hekimlerin haklarının teslim edilmesi gerekiyor" dedi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi’nin 5’inci Bölge Oda Başkanları Toplantısı Kastamonu’da gerçekleştirildi. Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi2nde gerçekleştirilen toplantıya Kastamonu, Düzce, Samsun, Çankırı, Ankara, Bartın, Sinop, Bolu, Tokat, Çorum, Zonguldak ve Amasya illerinden veteriner odalarının başkanları katıldı. "Veteriner hekimlerin çalışma alanları çok geniş" Toplantıda konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün önemine değinerek, "Gıda ve sağlığın koruyucuları veteriner hekimlerin çalışma alanları çok geniş. Hayvan sağlığı, hayvan refahı, hayvan hakları, hayvansal üretim, çevre sağlığı, veteriner halk sağlığı, biyoteknoloji, biyogüvenlik ve tabii ki insan sağlığı sonuçta hizmet eden bir meslek grubu. Hayvan ve insan sağlığına aynı anda hizmet eden meslek grubu dünyada sadece veteriner hekimlerdir. Bugün sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda veteriner hekimliğin farkındalığını ortaya koyma, yaşama ve hayata dair olan hizmetlerini ortaya koymak ve daha ileri noktalarda standartları geliştirilmiş bir veteriner hekimlik uygulamaları günüdür" dedi. Veteriner hekimlere yönelik yapılan yasal düzenlemelere değinen Eroğlu, "Türkiye’de 72 veteriner hekim odamız var. Bütün odalarımız mesleğimizin sorunlarını ve daha ileri noktalara nasıl taşınması gerektiğini gösteren etkinlikler yapıyorlar. 41. Madde gibi çok önemli bir konumuz vardı. Biliyorsunuz üç yıldan beri bir türlü bir sonuca gidilememişti. Geçen ay Tarım Komisyonu’ndan 41. Madde geçti. İnşallah önümüzdeki günlerde de genel kurula gelecek. Tabii bakanlığın konuyu sahiplenmesi, bakanlık eliyle meclise gitmesi önemliydi" dedi. Devlet nezdindeki temsil taleplerini yineleyen Eroğlu, "Ulusal Tek Sağlık Koordinasyon Kurulu kararı alındı Kasım ayında. Biz bu kurulda, ülkemizdeki 47 bine yaklaşan veteriner hekimi temsil eden yasal bir kurum olarak yer almamız gerektiğini devletimizin çeşitli makamlarına ilettik. Ayrıca veteriner fakültelerinde bir kontenjan azaltıldı. Çok sevindirici bir durumdu, bunun devam etmesini istiyoruz. Yüzdelik dilim, taban puan uygulaması, son sınıf öğrencilerine ücret verilmesi gibi konuları büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Sağlıklı hayvan, gıda, çevre ve toplum hedefi için veteriner hekimlerin haklarının teslim edilmesi gerekiyor" şekinde konuştu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ise toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Zonguldak Lavuar Alanında çalışmalar başladı AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Lavuar Alanında çalışmaların yeniden başladığını açıkladı. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Lavuar Alanı projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "eser ve hizmet siyaseti" vurgusunu hatırlatan Çağlayan, sahada çalışmaya ve projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti. Lavuar Alanı’nda inşaat sürecinin yeniden başladığını belirten Çağlayan, bugün itibarıyla ilk betonun döküldüğünü ve çalışmaların "Bismillah" denilerek kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Daha önce projeyi üstlenen firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle çalışmaların bir süre durduğunu hatırlatan Çağlayan, bu sürecin kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olduğunu dile getirdi. Ancak kendilerinin polemik üretmek yerine hizmet odaklı hareket ettiklerini vurgulayan Çağlayan, "Bizim işimiz tartışmaların içinde yer almak değil, eser üretmek ve başladığımız projeleri tamamlamaktır" dedi. Projenin hedef takvimine de değinen Çağlayan, Lavuar Alanı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığını açıkladı. Proje kapsamında alanın peyzaj düzenlemeleri, amfi tiyatrosu ve müzesiyle birlikte Zonguldak’a değer katacağını ifade eden Çağlayan, şehrin en önemli noktalarından birinin daha modern ve kullanışlı hale getirileceğini belirtti. Açıklamasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Çağlayan, projenin kazasız belasız tamamlanması temennisinde bulunarak, Zonguldak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.