GENEL - 14 Şubat 2018 Çarşamba 16:25

Başkan 4 yılını anlattı

A
A
A
Başkan 4 yılını anlattı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Altınordu Belediyesinin 4 yıllık hizmetlerini anlattı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Altınordu Belediyesinin 4 yıllık hizmetlerini anlattı.


Altınordu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesinin 4 yıllık hizmetlerini yaptığı sunumla anlattı.


4 yıllık süre içinde başladıkları, bitirdikleri ve halen devam eden projeler hakkında bilgiler veren Başkan Tekintaş, özellikle beton yol ve sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti. 4 yıllık süre içerisinde ilçe genelinde 53.7 kilometrelik sıcak asfalt ve 173 kilometrelik beton yolun hizmete sunulduğunu, 2018 yılında 109 km beton yol ve 90 km sıcak asfalt hedeflediklerini kaydeden Başkan Tekintaş, “Sıcak asfalt çalışmaları ile birlikte geçen 4 yılda 173 km’lik beton yolu milletimizin hizmetine sunduk. 2018 yılındaki beton yol hedefimizi 109 km olarak belirledik. İlçeyi 2018 yılı sonunda 282 km beton yola kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.


4 yıllık süre içerisinde yeni hizmet binası, Mostar Köprüsü, çocuklar için Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta restore edilen tarihi binada Teknoloji ve Tasarım Atölyesini hizmete açtıklarını belirten Tekintaş, şehir içindeki küçük imalathanelerin şehir dışına taşınmasına yönelik Karacaömer Sanayi Sitesi inşaatının devam ettiğini ifade etti. Tekintaş, “Şehrin nefes almasına ve istihdama katkı sunacak proje ile Karacaömer Mahallesinde bulunan alana toplam 7 milyon 153 bin TL’lik maliyetle, 22 bin 300 metrekare üzerine 9 blok 62 iş yerinden oluşan sosyal alanlara sahip bir sanayi sitesi kuruluyor” diye konuştu.


Temeli atılarak çalışmalarına başlanan ve geçen kısa sürede hızla yükselen bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak olan ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’nin çok amaçlı bir kompleks olmasını planladıklarını, ayrıca şehrin ekonomisine ve istihdama katkı sunacak projelere de imza atarak Akçatepe Mahallesi’ne yumurta entegre tesisi ünitesi, Kayabaşı Mahallesi’ne ise soğuk hava deposu ile yem kırma ünitesi inşa etiklerini aktaran Tekintaş, Altınordu Belediyesi Hizmet Binası’nda kadınların ve çocukların yararlanabileceği bin 100 metrekarelik alanda kadınlar için yemek atölyesi, restoran, dikiş-nakış kursları ve ebru sanatı gibi alanların inşasının yanı sıra çocuklar içinde kreş yapımı gerçekleştirildiğini belirtti.


Yine çalışmaların hızla devam ettiği sosyal yaşam alanında ayrıca 350 metrekare büyüklüğünde 300 kişilik konferans ve nikah salonu yapımının da aralıksız sürdüğünü kaydeden Tekintaş, halk pazarları konusunda Pazartesi Pazarı’nın alanına yeraltı 3 ve yer üstü 3 katlı olmak üzere toplam 6 katlı 30 bin metrekarelik çok amaçlı bir bina inşa edileceğini kaydetti. Tekintaş, binada 17 bin metrekarelik otopark, 4 bin 200 metrekarelik pazar yeri ve balıkçılar çarşısı, 3 bin 700 metrekare spor salonu ve iş yerleri ile birlikte 3 bin 700 metrekare alana sahip çok amaçlı konferans ve nikah salonu bulunacağını aktardı.


Tekintaş, Şirinevler Mahallesi’nde 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3.5 milyon TL’ye mal olacak olan ‘Şirin Pazar’ ile Karşıyaka Mahallesine de hizmet verecek olan ‘Karşıyaka Pazar’ projelerinin hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.


2014 yılında 53 adet park sayısının 2018 yılında 73’e yükseltildiğini belirten Tekintaş, çöp konusunda pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla başlattığı çöp konteynerlerinin yer altına alınmasına başlandığını, bu kapsamda 94 adet yeraltı konteynerı ve 59 adet yer üstü konteynerinin kullanıma sunulduğunu söyledi. Tekintaş ayrıca 3 adet çöp taksi ile dar sokaklarda bulunan ve zamansız çıkarılan çöplere anında müdahale ettiklerine de dikkat çekti


Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarının katılımı ile yapılan değerlendirme toplantısı gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da korkunç cinayet: Müşterilerine çilek satarken silahlı saldırıya uğradı Antalya’da bir kişi, daha önceden aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen çilek satıcısını müşterilerine satış yaptığı sırada tabancayla kurşun yağdırdı. Şüpheli şahıs kaçarken, çilek satıcısı olay yerinde hayatını kaybetti. 12 adet boş kovanın bulunduğu yerde ölen şahıstan geriye sattığı çilek kasaları ve kamyoneti kaldı. Olay, Aksu ilçesi Kundu Mahallesi 33001 sokak üzerinde 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, toptan çilek satışıyla uğraşan 4 çocuk babası Ahmet Özdakak (46), sabah saatlerinde 07 DBH 74 plakalı kamyonetiyle müşterilerine çilek getirdi. Bu sırada aralarında yıllar öncesine dayanan husumet olduğu öğrenilen T. E. (27), olay yerinde tabancasıyla 12 el ateş edip yaya olarak kaçtı. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri Özdakak’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ölüm haberini duyan Özdakak’ın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri fenalaşan kişilere müdahalede bulundu. Özdakak’tan geriye ise sattığı çilekler ile kamyoneti kaldı. Ahmet Özdakak’ın cansız bedeni, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Öte yandan, 2016 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de kardeşi S. E.’nin öldürülmesi olayıyla ilgili aralarında husumet olduğu öğrenilen T. E’nin yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışması başlattı.
Antalya Antalya’da kedi köpek oteline silahlı ve uçan tekmeli saldırı Antalya’nın Alanya ilçesinde kedi ve köpeklerin barındığı bir otel, bir şahıs tarafından kurşunların hedefi oldu. Otelin sahibi, çevredeki vatandaşların otelde hayvanların barınmasına karşı çıktıklarından dolayı kurşun sıktığını ve sürekli tehditler aldığını iddia etti. Olay, 28 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Nurhayat Bıçakçıoğlu isimli vatandaşın sahibi olduğu kedi ve köpeklerin barındığı bir otele tabanca ile defalarca ateş edildi. Tabancadan çıkan kurşunlar otele isabet ederken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeye devam ettiği öğrenildi. Silahlı saldırı güvenlik kamerasında Olay anı ise oteldeki güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi. Görüntülerde elinde tabanca olan şahsın otele doğru birçok el ateş ettiği görülüyor. Dakikalar geçinince şahsın uçan tekmeyle kapıyı kırmaya çalıştığı anlar da kamera kaydına yansıdı. Saldırgan şahsın, “dışarı çık” şeklinde bağırdığı anlar da görüntülerde yer aldı. “Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli” Yaşadığı olayla ilgili konuşan Nurhayat Bıçakçıoğlu, çevrede yaşayan bazı vatandaşların otelde kalan hayvanların barınmasına karşı çıktıklarını öne sürerek, “3 tane baktığım hayvan bahane ediliyor. Aslında otelin kapanmasını isteyen, bir sitedeki yabancılar. Yurtdışından gelmişler hayvanları istemiyorlar. Hayvanların burada bulunmasını, sokak hayvanlarını bahane ederek hayvanların canına acıtıyorlar, taşlıyorlar, sürekli kışkırtmaya çalışıyorlar. Barınaktan geldiler hayvanları götürdüler. Onun savaşını yaşıyoruz biz burada. Hayvanları aldırttıktan sonra ben savunmasız kalınca 23 sıktılar bana burada. Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli. Yandaki arsa benim arsam. Ben kendisine birkaç kere izah ettim yapmayın diye. Gittim müdahale ettim. Müdahale ettiğim için de bu şekilde karşılık aldım. Sonrasında da sürekli tehdit yağdırıyorlar. Şu an burayı kapatıp gitmemi istiyorlar, bu olaylar bitmez, bu olayı tekrar yaşarsın diyorlar. Hayvanlar seni ilgilendirmez sen kendinle ilgilen müşteri köpekleriyle ilgilen diyorlar. Sürekli böyle tehditler yiyorum ben burada. Ben bu 3 canı bunların eline bırakmak istemiyorum” dedi.