GENEL - 22 Haziran 2018 Cuma 15:56

Argan Yaylası turizme açılıyor

A
A
A
Argan Yaylası turizme açılıyor

Ordu’nun Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve bin 650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başlandı.

Ordu’nun Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve bin 650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başlandı.


Akkuş-Niksar karayolu üzerinde bulunan ve 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi seçilen ve bozulmamış doğal yapısıyla görülmeye değer yaylalar arasında yer alan Argan Yaylası’nı yaz ve kış turizmine elverişli hale getirmek için çalışma başlatıldı. Bakanlıkla koordineli yürütülen çalışmaların ilk etabına, yapılan ihaleyle birlikte mayıs ayında başlanırken, 270 ha’lık alanın hâlihazır haritaları, imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt raporları ve turizme yönelik çevre düzeni planı ile nazım imar ve uygulama imar planları hazırlanıyor.


Karadeniz’in doğal mirası niteliğinde olan yaylaların halka açılması ve yayla turizminin geliştirilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, “Argan Yaylamızda yapılan çalışmalar ile turizme yeni bir alan kazandırmayı planlıyoruz. Yaylamız, 1650 rakıma sahip ve yılın dört ayı karlı olması nedeniyle kayak sporu için de elverişli bir yapı içeriyor ” dedi.


Yapılan çalışmalar için Bakanlıktan 200 bin TL’lik ödenek gönderildiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bakanlığımızla ortak yürütülen çalışmalar ile Akkuş ilçemiz değerlenecek ve turizm faaliyetleri ivme yakalayacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ortaklığında yapılan çalışmalarla Akkuş ve çevresinde alternatif turizm olanaklarını canlandırmayı, bölgemize yeni bir turizm ivmesi kazandırmayı ve kaliteli konaklama tesisleri oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.