SPOR - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 13:18

Köy okulundan Türkiye şampiyonasına

A
A
A
Köy okulundan Türkiye şampiyonasına

Ordu’nun Çaybaşı ilçesindeki bir ortaokulda görev yapan beden eğitimi ve spor öğretmeni, öğrencilerle birlikte azimli çalışmaların ardından ciddi başarılara ve derecelere imza attı.

Ordu’nun Çaybaşı ilçesindeki bir ortaokulda görev yapan beden eğitimi ve spor öğretmeni, öğrencilerle birlikte azimli çalışmaların ardından ciddi başarılara ve derecelere imza attı.


Serkan Türkoğlu isimli beden eğitimi ve spor öğretmeni, ilk görev yeri olarak 2012 yılında Ordu Çaybaşı İlküvez Ortaokuluna atandı. Denizli’den Ordu’ya gelen Türkoğlu, görev yapacağı 610 öğrencisi bulunan İlküvez Ortaokuluna ulaştı. Kısıtlı imkanlar ile derslerine devam eden Türkoğlu, öğrencilerin spora olan ilgi ve alakasını fark edince, okul aile birliği, hayırsever işadamları ve dernekler ile görüşüldü, öğrencilerin forma, spor malzemeleri ve top ihtiyaçları karşılandı. Çaybaşı Belediyesi ile görüşülerek İlküvez’de bulunan halı sahanın kullanılması sağlandı. Öğrencileri ile birlikte çalışmalarını hafta sonları da devam ettiren Türkoğlu, öğrenciler ile birlikte, farklı spor dallarında çok sayıda il birincilikleri, Türkiye genelinde çeşitli spor branşlarında dereceler almaya başardı.


Öğrencileri ile birlikte onlarca başarıya imza atan Serkan Türkoğlu isimli beden eğitimi ve spor öğretmeni, okulun var olan ve yemekhane olarak kullanılan spor salonunu, öğrencilerin daha rahat spor yapabileceği bir alana dönüştürmeyi, ardından da Türkiye ve Avrupa birincilerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.