- 13 Eylül 2021 Pazartesi 23:30

TESKOMP Ordu-Giresun Bölge Birliği seçimlerinde Yüksel Kaya güven tazeledi

A
A
A
TESKOMP Ordu-Giresun Bölge Birliği seçimlerinde Yüksel Kaya güven tazeledi

Ordu’da gerçekleştirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMP) Ordu-Giresun 23.

Ordu’da gerçekleştirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMP) Ordu-Giresun 23. Bölge Birliği Başkanlığı seçimlerinde Yüksel Kaya güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.


Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşlarından birisi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ordu- Giresun Bölge Birliği’nin 2018, 2019, 2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurul toplantısında tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Yüksel Kaya güven tazeledi. Kongrenin Divan Başkanlığına Bahri Şarlı, Divan 2. Başkanlığına Ferda Şevketoğulları, Katip üyeliğine ise Adem Duman getirildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gelir ve giderlerin açıklanması sonrası yapılan açık oylama sonucu yeniden başkan seçilen ve destek verenlere teşekkür eden Yüksel Kaya, “Birliğimiz 15’i Giresun ili ve ilçeleri, 21’i Ordu ili ve ilçelerinden oluşmak üzere toplamda 36 kooperatifimizden oluşmaktadır. 35 kooperatifimiz faal olmakla beraber 1 kooperatifimiz ise gayri faaldir ve onu da yakında faaliyete geçireceğiz. 2020 yılında yaşadığımız pandemiye rağmen ülkemizde birçok düzenlenen yardımlara da sessiz kalmayarak kooperatifler olarak gerekeni yaptık. Yaşanılan depremlerde, yangınlarda bütün ekibimizle beraber iyi bir saha çalışması yaparak, hiç kimsenin hakkını gasp etmeden her türlü yardım konusunda oluşturulan paraları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ben bizlere güvenen esnaflarımıza, başkanlarımıza, değerli dostlarımıza ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e desteleri için teşekkür ederim" dedi.



“Esnafımın hakkını kimseye yedirmem"


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, "Her şeyin başında öncelikle olmazsa olmazımız devletimiz ve başındakilerdir. Onların verebileceği kararlarla bizler gelişebiliyoruz. 1990’lı ve 2000’li yıllara kadar neler çektiğimizi biliyoruz. Yani yanımızda çalıştırdığımız çaycıya bile maaş veremez durumdaydık. 2003 yılından itibaren bu işlerde önümüzü açan ve bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu hükümetleri hem inkar edemeyiz hem de yaptıkları hizmetlere karşı nankörlük edemeyiz. Biz bir esnaf kuruluşuyuz, ben kooperatiflerin başkanıyım ve ben esnaflarımın hakkını kimseye yedirmem. Onun içinde övgü alması gerekenleri överiz, ancak bizimle karşı karşıya gelenler içinde gerekeni yaparız. Şu an Esnaf Kefalet Kooperatifleri Türkiye’nin en güçlü kuruluşudur. Bugün her başkanımın bulunduğu yerde bir tutunabilirliği var. Sizler son iki sene içerisinde sağlık çalışanları gibi çalışarak esnafı küstürmeyerek başkanlığınızın hakkını verdiniz" diye konuştu.


Olağan genel kurul toplantısında asil üyeler ise; Yüksel Kaya, Hasan Akar, Ayhan Baş, Kemal Aydın, Telat Durmuş, Namık Evin, Ümit Özkan, Recep Firidin ve Hüseyin Meşe oldu. Genel kurul toplantısı düzenlenen yemekle birlikte sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de şampiyonluk gecesinin adresi Mardian Mall oldu Mardin’de futbol heyecanı ve şampiyonluk coşkusu, Mardian Mall önünde düzenlenen büyük kutlamayla taçlandı. Mardin 1969 Spor’un elde ettiği tarihi başarı sonrası binlerce taraftar AVM önünde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle alanı dolduran taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Şehir genelinde oluşan araç konvoyları ve yoğun katılım, Mardin halkının takımına duyduğu bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden kutlamalarda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekerek tarihi anları ölümsüzleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Mardin’in sosyal, kültürel ve sportif değerlerine destek veren Mardian Mall, şampiyonluk sürecinde de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. AVM yönetimi, bugün oynanan kritik mücadelede taraftar standında aktif şekilde yer alırken; mağazacıları, personelleri ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir ekiple tribündeki yerini aldı. Ayrıca taraftar desteğini büyütmek amacıyla yaklaşık 500 adet maç bileti dağıtılarak yüzlerce futbolseverin takımlarına destek vermesi sağlandı. Mardian Mall tarafından hazırlanan kutlama alanı ailelerin, gençlerin ve taraftar gruplarının yoğun ilgisiyle dolup taşarken, gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Şampiyonluk sevincinin tüm kente yayıldığı gecede Mardin adeta tek yürek oldu. Mahmut Yıldızhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin gururu olan Mardin 1969 Spor’un elde ettiği bu büyük başarı hepimizi son derece mutlu etti. Mardin halkının bu coşkuyu bir arada yaşaması bizler için çok kıymetli. Mardian Mall olarak şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerine destek vermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız. Çünkü biz inanıyoruz ki; ‘Şehrin Alışveriş Merkezi, Şehrin Takımının Yanında.’ Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm futbolcularımızı, teknik ekibi, yönetimi ve büyük taraftarımızı gönülden kutluyoruz." Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, Mardin 1969 Spor şampiyonluğunun şehirde büyük bir gurur ve birlik atmosferi oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.
İstanbul İstanbul’da 3 ilçede yollar kapanacak İstanbul’da 10 Mayıs tarihinde düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede yollar kapanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar için açıklama yayınladı. İstanbul’da 10 Mayıs sabahı düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede bazı yollar trafiğe kapanacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlik için kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Kapanacak yollar: Galata Köprüsü Beyoğlu istikameti, Atatürk Köprüsü Fatih istikameti, Sahil Kenndey Caddesi (Çatladıkapı-Sirkeci ışıklar arası),Reşadiye Caddesi,Ragıp Gümüşpala Caddesi,Abdülezel Paşa Caddesi,Ayvansaray Caddesi,Kadir Has Caddesi,Meclisi Mebusan Caddesi,Kemeraltı Caddesi,Dolmabahçe Caddesi,Beşiktaş Caddesi,Eski Yıldız Caddesi,Barbaros Bulvarı Merkez Komutanlığı ışıklar arası,Çırağan Caddesi,Tershane Caddesi,Refik Saydam Caddesinden Unkapanı istikameti,İnönü Caddesi ile Şehitler Tepesi arası Alternatif Yollar: Vatan Caddesi,Millet Caddesi,Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi,Palanga Caddesi,Asariye Caddesi,Tarlabaşı Bulvarı,Portokal Yokuşu Caddesi,Dereboyu Caddesi,Asker Ocağı Caddesi,İnönü Caddesi,Evliya Çelebi Caddesi Saat 12.00’da başlayacak ikinci etkinlik için ise sadece Beşiktaş ilçesinde kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar da açıklandı. Kapanacak Yollar: Muallim Naci Caddesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi kesişiminden itibaren Bebek istikametine çift yönlü,Kuruçeşme Caddesi çift yönlü,Bebek Arnavutköy Caddesi Arnavutköy ışıklara kadar,Cevdetpaşa Caddesi İnşirah Cadde kesişiminden Arnavutköy istikameti Alternatif Yollar: Dereboyu Caddesi ,Portakal Yokuşu,Ahmet Taner Kışlalı Caddesi,Ahmet Adnan Saygun Caddesi,Kuruçeşme Çağrı Sokak,Yeşilpınar Sokak,Arnavutköy Dere Sokak,Bebek Hamam Sokak