ÇEVRE - 08 Şubat 2022 Salı 16:07

Altınordu’da güçlü ulaşım ağı için çalışmalar sürüyor

A
A
A
Altınordu’da güçlü ulaşım ağı için çalışmalar sürüyor

Ordu’nun Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından, kentte güçlü ulaşım ağı için şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde çalışmalar sürüyor.

Ordu’nun Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından, kentte güçlü ulaşım ağı için şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde çalışmalar sürüyor.


Kent merkezinde alt ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, kırsal mahalleler için başlattığı ve 72 mahalleyi kapsayan 50 kilometre uzunluğundaki beton yol çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda, Yemişli Mahallesi’nin 2 sokağında uzun süredir yaşanan ulaşım sorununu beton yol hizmetiyle çözüme kavuşturdu.


Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, güçlü ve konforlu bir yol ağı anlayışı ile çalıştıklarını ve beton yol çalışmaları ile kent merkezi ve kırsal bağlantılarını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini belirtti. Başkan Tören, "Özellikle yaşadığımız pandemi süreci, İnsanlarımızı şehirlerden kırsala, yeniden doğdukları topraklara dönme arzusu ile tersine göçe ve tarımsal üretime yöneltmiştir. Biz de vatandaşlarımızın bu eğilimlerini doğru yönetmek ve onlara kaliteli bir ulaşım imkanı sunarak katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Güçlü bir ulaşım ağının üretime de olumlu yansıyacağına dikkat çeken Başkan Tören, “Tarımsal üretime verdiğimiz çeşitli desteklerimizin yanında altyapı yatırımlarımızla da erişilebilirliği ulaşılabilirliği daha da artırıyoruz. Güçlü bir ulaşım ağının üretime de olumlu yansıyacağı bilinciyle mahallelerimizi konforlu yollara kavuşturuyoruz. Aynı zamanda on yılların kronik sorunlarını da ortadan kaldırıyoruz. Yıllardır bekledikleri yola kavuşmanın hemşehrilerimizin yüzlerinde mutluluğa dönüştüğünü görmek heyecanımızı ve motivasyonumuzu daha da artırıyor” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci raundun sonunda lider İtalyan De Leo Turkish Airlines Open’ın ikinci günü sonunda İtalyan Gregorio De Leo liderliğe yükseldi. Antrenman raundu oynamadan sahaya çıkan De Leo’nun bir stroke gerisinde İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow, İspanyol Alejandro Del Rey ve Yani Zelandalı Kazuma Kobori zirve takibini sürdürdü. Golf dünyasının en iyilerini Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open’ın ikinci gününde zirve mücadelesi kızıştı. 32 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı turnuvanın ikinci gününü 68 vuruşla (-4) bitiren İtalyan Gregorio De Leo toplamda 137 vuruşla (-7) liderliğe yükseldi. 26 yaşındaki oyuncu Regnum, National Golf Kulübü’ndeki ikinci raundu beş birdie ve bir bogey ile tamamladı. Çarşamba akşamı Antalya’ya geldiğini ve antrenman raundu oynamadan sahaya çıkmak zorunda kaldığını belirten Gregorio De Leo, "Regnum, National Sahası çok zor ve stratejik bir saha. İlk gün edindiğim tecrübelerle ve caddie’min yardımıyla iyi bir skor yaptığımı düşünüyorum" dedi. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada De Leo’nun bir stroke gerisinde dört oyuncu zirve iddiasını sürdürdü. İngiliz Marcus Armitage ile birlikte 68 (-4) oynayarak günün en iyi skoruna imza atan Yeni Zelandalı Kazuma Kobori, İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow ve İspanyol Alejandro Del Rey, ilk 36 çukur sonunda 138 vuruşla (-6) ikinciliği paylaştı. İlk günün lideri İsveçli Mikael Lindberg ise üç bogey ve iki birdie yaptığı ikinci raundu 73 vuruşla (+1) tamamladı ve genel sıralamada altıncılığa geriledi. Türk sporcular elemeyi geçemedi Turkish Airlines Open’da Türkiye’yi temsil eden dört oyuncu; Leon Açıkalın, Mutlu Güner, Taner Yamaç ve İbrahim Tarık Aslan (amatör) 36 çukur sonunda en başarılı 79 oyuncu arasına kalamayarak hafta sonunda mücadele etme şansını kaybetti. Türk oyuncular arasında en başarılı isim turnuvayı 149 vuruşla (+5) tamamlayan Leon Açıkalın olurken, 2018 Britanya Açık birincisi Francesco Molinari de cut’ı geçemedi. Turnuva 3 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Osmaniye Osmaniye’de silahlı saldırı kamerada: 2 kişi yaralandı Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde iki grup arasında çıkan tartışmada pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün gece saatlerinde Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir market önünde karşılaşan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında gruptaki kişilerden biri, yanında bulunan pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra araçla kaçtı. Silahla açılan ateş sonucu, olay yerinde bulunan ve kavgayla ilgilerinin olmadığı öne sürülen Kadir K. ile Ahmet Taha Ş., saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kendi imkanlarıyla Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi altına alındı. Yaralılardan Ahmet Taha Ş.’nin durumunun ağır olduğu, ilk müdahalenin ardından Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, yaşanan silahlı saldırı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde silahın ateşlendiği anlar ile çevrede yaşanan panik dikkat çekti. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.