- 28 Nisan 2022 Perşembe 21:16

Ordu’da 10 bin kişi statta iftar yaptı

A
A
A
Ordu’da 10 bin kişi statta iftar yaptı

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şehir İftarı’ programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile statta yapıldı.

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şehir İftarı’ programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile statta yapıldı.


Altınordu Belediyesi tarafından ‘Şehir İftar’ programı dahilinde düzenlenen etkinlik ile yaklaşık 10 bin kişi iftar sofrasında buluştu. 19 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen iftar programı öncesi düzenlenen ateş gösterileri ile şovlar katılımcılar ile çocukların beğenisini topladı. Toplamda 7 bin 500 kişi için organize edilen ve yaklaşık 10 bin kişinin katılım sağladığı iftar programında stadyumda hazırlanan masalar doldu.



“Tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik”


İftar programının açılışında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. Pandemi sürecinde başlattıkları şehir dayanışması ile esnaf ve vatandaşların yanında olduklarını hatırlatan Başkan Tören, “Bu zorlu süreçte işyeri kapanan esnafımızın, eğitimde erişim güçlüğü yaşayan öğrenci kardeşlerimizin, şoför esnafımızın, amatör spor kulüplerimizin, engelli bireylerimizin, köylü üreticilerimizin ve tüm Altınordulu vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Bu Ramazan ayında vatandaşlarımızın hanelerine bizzat iftar ve sahur programları ile paylaşma duygusunu büyük bir gönül seferberliği ile gönül sofrasına çevirdik. Oluşturduğumuz gönül noktalarından ve ekiplerimiz aracılığıyla ikram ettiğimiz iftarlık sıcak yemek ile vatandaşlarımızın iftar sofralarını bereketlendirmeye çalıştık. Yurdumuzun her bir noktasından eğitim için Ordu Üniversitesi’ne gelen öğrencilerimizi ve gençlerimizi de unutmadık. Üniversite kampüsünde kurduğumuz gönül sofralarında misafirimiz oldular. Ayrıca 70 kırsal mahallemizde iftar öncesinde ulaştırdığımız sıcak yemek ile Altınordu’nun 92 mahallesinde büyüklerimizin hayır dualarını almaya ve kardeşliğimi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Aşkın Tören, programa katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından alanı dolduran vatandaşlar iftarlarını açarken, program semazen gösterileri tasavvuf musikisi konseri ve çeşitli etkinlikler ile devam etti.


Öte yandan programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşcı ile Metin Gündoğdu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, protokol üyeleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.