ÇEVRE - 29 Nisan 2022 Cuma 12:49

Ordu’da hava ulaşımına sis engeli

A
A
A
Ordu’da hava ulaşımına sis engeli

Ordu-Giresun Havalimanı’nda sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nda sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Adana Demirspor kafilesini taşıyan uçak ise Samsun-Çarşamba Havaalanı’na indi.


İl genelinde sabah saatlerinde başlayan sis, Gülyalı ilçesinde daha çok etkili oldu. Edinilen bilgiye göre sisli hava, hava ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Sis dolayısı ile İstanbul ve Ankara’dan yapılacak olan karşılıklı seferler iptal edilirken, bu akşam saat 20.30’da Giresunspor ile karşılaşacak olan Adana Demirspor futbolcularını taşıyan özel uçak ise Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yapamadı. Havalimanını pas geçen uçak, Samsun-Çarşamba Havalimanı’na 12.15’te iniş yaptı.


Adana Demirspor futbolcularını karşılamak için Ordu-Giresun Havalimanı’na giden ve kendisi de Adanalı olan Ordu Valisi Tuncay Sonel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam Giresunspor ile karşılaşacak olan Adana Demirsporumuzu karşılamak için havaalanındayız. Sisten dolayı Ordu-Giresun Havaalanımıza inemeyen özel uçak başka bir şehrimize yönlendirildi. Vardır bunda da bir hayır” ifadelerine yer verdi.


Öte yandan sisin etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normale dönmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.