MAGAZİN - 09 Haziran 2022 Perşembe 21:59

Ünlü rap sanatçısı Sefo Ordu’da sahne aldı

A
A
A
Ünlü rap sanatçısı Sefo Ordu’da sahne aldı

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen konserde ünlü rap sanatçısı Sefo sahne aldı.

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen konserde ünlü rap sanatçısı Sefo sahne aldı.


Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ’gençlik konserinde’ sevilen rap sanatçısı Sefo, kentteki vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. 19 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen konserde tribünlere kadar alanı dolduran yaklaşık 30 bin Ordulu, saatler öncesinden konser alanında hazır bekledi.


Konser öncesi açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, konser alanında tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “Bu tarihin içerisinde gençlik, Ordu ve sevgi var. Buradan sesleniyoruz, sanat ayrıştırmaz, birleştirir. Sadece sanat ve müzik birleştirmiyor, Altınordu’da birleştiriyor. Böylesi güçlü, heyecanı yüksek ve birbirine kenetlenmiş ve coşkulu bir meydanda sizlerle bir arada olmak ve aynı heyecanı yaşayıp taşımak sanıyorum benim belediye başkanlığımın en özel ve müstesna akşamlarından bir tanesi. Ancak daha yeni başladık. İnşallah bu yaz konseri ile birlikte ivme kazanacak etkinliklerimizde hep beraber olacağız” dedi.


Saatler öncesinden alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişi, ünlü rapçi Sefo’nun sahneye çıkması ile birlikte sevilen şarkıları birlikte seslendirdi. Konsere katılanların da kimi zaman cep telefonu ışıklarını yakarak şarkılara eşlik etmesi ise görsel şölen oluşturdu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da fidanlar topraklar buluşturuldu Ordu’da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısı fidan dikim etkinliği düzenlendi. ‘Türkiye’nin Gücü Orman’ temasıyla düzenlenen fidan dikim etkinliği, Altınordu ilçesindeki Şehit Okan Melikoğlu İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Burada 10 dekar alanda 100 adet göknar, limon selvi, mavi selvi, sarı çam, karayemiş ve ıhlamur fidanını toprakla buluşturuldu. Ordu Orman İşletme Müdürü Ömer Uzundal, programda yaptığı konuşmada fidan dikmek kadar ağaç ve ormanlara sahip çıkmanın da önemine değindi. Uzundal, "İçinde bulunduğumuz yüzyılda dünya, iklim değişikliği, kuraklık ve çevre kirliliği gibi devasa sorunlarla karşı karşıyadır. Bu küresel krizlerin panzehri ise ne teknolojik cihazlar, ne de yapay zekadır. Bu krizlerin yegane çözümü, kökleri toprağa sıkı sıkı bağlı olan ağaçlar ve o ağaçların oluşturduğu muazzam ekosistemlerindedir. Ormanlar karbonu hapseden devasa birer depo, su kaynaklarımızı muhafaza eden birer bekçi ve her nefesimizde bize hayat sunan kahramanlardır. Ormanlar bir ülkenin sadece doğal kaynağı değil, o ülkenin en büyük serveti, en güvenli sığınağı ve gelecek nesillere bırakılacak en kutsal mirastır. Devletimizin ve yerel yönetimlerimizin kararlı adımları ile son yıllarda ormanlarımızı arttırma noktasında büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Ancak bilinmelidir ki orman kurmak sadece ağaç dikmekle bitmez, onu korumak, sevmek ve yaşam kültürü haline getirmek asıl meseledir. Bugün burada dikeceğimiz her bir fidan ağaca dönüştüğünde bu topraklar üzerindeki kardeşliğimizin ve yarınlara olan inancımızın birer simgesi olacaktır" dedi. Konuşmanın ardından Vali Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Celal Tezcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ve protokol üyeleri, okul yöneticileri ile öğrenciler ile birlikte fidan dikim etkinliği düzenlendi. Öte yandan 2026 yılı içerisinde toplam bin adet fidanın toprakla buluşturulacağı belirtildi.
Niğde Niğde’de kamu kurumlarına 4 daimi, 110 geçici personel alımı yapılacak Niğde İŞKUR tarafından farklı kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere toplam 114 kişilik iş imkanı sağlanacağı duyuruldu. Bu kapsamda Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, eski hükümlü ve terörle mücadelede yaralanan (TMY) vatandaşlara yönelik temizlik görevlisi alımı yapılacak. Daimi ve tam zamanlı olarak istihdam edilecek 4 kişi için başvurular 23-27 Mart 2026 tarihleri arasında alınacak. Kadın ve erkek adayların başvurabileceği ilan için 18-40 yaş şartı aranırken, kura çekimi 1 Nisan 2026 tarihinde Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Öte yandan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde, kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek. 70 kişilik kontenjanın ayrıldığı program için başvurular 24-28 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. 13 Nisan - 31 Aralık 2026 tarihleri arasında uygulanacak programda katılımcılar noter kurası ile belirlenecek. Kura çekimi ise 2 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında da 40 kişilik istihdam sağlanacak. Bakım, onarım ve temizlik alanlarında görev alacak personel için başvurular 25-29 Mart 2026 tarihleri arasında alınacak. Programın 13 Nisan - 30 Haziran 2026 tarihleri arasında uygulanacağı belirtilirken, katılımcılar 3 Nisan 2026 tarihinde yapılacak noter kurası ile belirlenecek. Kura çekiminin Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacağı bildirildi.