YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 16:24

EĞİTİMCİDEN VELİLERE `ZAYIF KARNE` UYARISI

A
A
A
EĞİTİMCİDEN VELİLERE `ZAYIF KARNE` UYARISI

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Şenol Özmen, velilere seslenerek karnesi zayıf olan çocuklara rencide edici yaklaşımlar sergilenmemesi gerektiğini belirterek, "Önce sorunu kabul edin ve çözüm bulmaya çalışın" dedi.
Şenol Özmen, yaptığı açıklamada, çocuğu karnesinde zayıf getiren velilerin sakin ve gerçekçi olması gerektiğine dikkat çekti. Karnesinde zayıf getiren çocuğun durumunu rencide edici sözlerle dile getirilmemesi gerektiğini belirten Özmen, "Önce sorunu kabul edin. Zayıf karne, ailede ve öğrencide sorunların varlığına işarettir. Öğrenci, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyor, kendini ifade edemiyor olabilir veya çalışması gerektiği bilincinde olmayabilir. Aile, yeterince ilgilenmemiş, takip etmemiş olabilir. Önce aile kendi hata ve eksiklerini kabullenirse, öğrenci de kendi hata ve eksiklerini daha kolay kabul eder" dedi.
Böyle durumlarda öğrencinin öğretmenleriyle görüşmekte fayda olduğunu vurgulayan Özmen, "Notları veren öğretmen, zayıf notların sebeplerini de bilir. Karneyi, öğretmene danışarak değerlendirmek, daha gerçekçi, yapıcı ve sonuca götürücü olacaktır. Öğrencinin kişiliğini değil, karneyi değerlendirelim. Suçlayıcı, rencide edici yaklaşımlar, ’başarısız, tembel’ gibi etiketleyici sözler kişiliği yıpratır. Bu tür ifadelerden uzak duralım" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir