- 06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:42

Ünye’deki modern hayvan pazarında yoğunluk

A
A
A
Ünye’deki modern hayvan pazarında yoğunluk

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafından kapasitesi genişletilerek, altyapı ve sosyal donatılarla birlikte modern hale dönüştürülen hayvan pazarında alışveriş kolaylığı sağlanırken, alıcılar ve satıcılar pazarın yeni yüzünden memnun olduklarını belirtti.

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafından kapasitesi genişletilerek, altyapı ve sosyal donatılarla birlikte modern hale dönüştürülen hayvan pazarında alışveriş kolaylığı sağlanırken, alıcılar ve satıcılar pazarın yeni yüzünden memnun olduklarını belirtti.


Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla başlatılan çalışmalar sonucunda hayvan pazarının kapasitesi arttırılırken, çevre düzenlemesi de tamamlandı. Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet vermeye devam eden hayvan pazarında bayram öncesi yoğunluk yaşanırken, hayvanını satmak isteyen esnaflar ile kurban kesmeye niyet eden vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yapıldı. Pazarın yoğun olduğu görülürken artırılan kapasite ve çevre düzenlemesi hem satıcıların hem de alıcıların yüzünü güldürdü.


Vatandaş ve besiciler pazarın yeni yüzüyle ilgili memnuniyetini dile getirdi. Hayvan pazarında bulunan hayvanların 3’te 2’sinin satıldığı ifade edilirken, yoğunluğun arife günü daha da artması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta Belediyesi’nin 23 Nisan etkinliğinde renkli görüntüler Isparta’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli görüntülere sahne oldu. Isparta Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, çocuklara unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı. Isparta Belediye’si 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. Dart’tan masa tenisine birçok oyun gruplarında gönüllerince eğlenen çocuklara, ayrıca Isparta Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından arama kurtarma eğitimleri verildi. Etkinlikler, AVM içerisinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından çocuklar etkinlik alanında dans etti, birbirinden eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi. Bayramın ruhuna uygun olarak hazırlanan etkinlik alanlarında çocuklar, dart ve masa tenisi oynayarak rekabetin keyfini yaşarken, kurulan oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı Özellikle zıp zıp oyun grupları, miniklerin en çok ilgi gösterdiği aktiviteler arasında yer aldı. Enerjilerini atma fırsatı bulan çocuklar, dans etkinlikleriyle de müzik eşliğinde eğlenerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Bunun yanı sıra düzenlenen boyama etkinliklerinde ise çocuklar hayal dünyalarını kâğıda yansıtarak hem eğlendi hem de sanatsal yönlerini geliştirme fırsatı buldu. Programa katılan aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, etkinlik alanında yoğun bir katılım gözlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda çocukların neşesi ve heyecanı dikkat çekti. Isparta Belediyesi’nin düzenlediği bu kapsamlı organizasyon, hem çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı hem de 23 Nisan’ın birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan etkinlikler Pazar günü sona erecek.
Eskişehir Minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü minik öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak oldu. Ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla birlikte Kreş ve Gündüz Bakımevinden Rektörlüğe kadar yürüyen minik öğrenciler Rektörlük önünde 23 Nisan’a özel şarkılar söylediler. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Bostancı ve Genel Sekreter Ecevit Öksüz çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak kendilerine hediyeler verdi. Ardından minikler Rektörlük Makamına oturdular ve 23 Nisan mesajlarını paylaştılar. "Geleceğin emanetçileri bizlerle" Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, çocukları Anadolu Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek onların, geleceğin en değerli emanetleri olduğunu vurguladı. Üniversite olarak çocukların gelişimine katkı sunacak her türlü çalışmayı önemsediklerini belirten Adıgüzel, bu tür buluşmaların hem çocuklar hem de üniversite camiası için anlamlı olduğunu ifade etti. Öğrencileri temsilen söz alan Durulay İncedere ve Meriç Keçili, Rektör Adıgüzel ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Büyüdüğünde moda tasarımcısı olmak istediğini belirten Durulay İncedere, tüm dünya çocukları için daha güzel bir gelecek temennisinde bulunurken itfaiyeci olmayı hayal eden Meriç Keçili ise arkadaşları adına bayram kutlaması yaptı. Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinden sonra ise Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü minikleri Senato Odasında Rektör Adıgüzel ile bir araya gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.
Bursa Yıldırım’da çocukların bayramı şölene dönüştü Yıldırım Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla kutladı. Yıldırım Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen kutlama programına katılan çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, bayramın neşesi Yıldırım’ın dört bir yanına yayıldı. Etkinlik alanında kurulan özel oyun ve gösteri alanlarında çocuklar; at binme deneyiminden geleneksel sokak oyunlarına, tahta bacak gösterisinden Hacivat ve Karagöz oyununa kadar pek çok aktiviteyle eğlenceli vakit geçirdi. Masal anlatımları ve sahne performanslarıyla adeta bir şenlik havasına bürünen programda, Lemi Abi ve Zuzi Şov’un sahne aldığı anlar ise çocukların en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında yer aldı. "Çocuklarımız hazinemizdir" Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, etkinlik alanını gezerek miniklerle ve aileleriyle bir araya geldi. Bayram coşkusuna ortak olan Başkan Yılmaz, "23 Nisan, milletimizin bağımsızlık meşalesini yaktığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği müstesna bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve sevginin en somut göstergesidir. Yıldırım Belediyesi olarak bizler de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yüzündeki bir tebessümü her şeyin üstünde tutuyoruz. Çocuklarımız bizim en büyük hazinemiz, yarınlarımızın mimarlarıdır. Onların nitelikli, donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün burada gözlerindeki o parıltıyı görmek bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Balıkesir Manyas’ta 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Manyas ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, olumsuz hava şartları sebebiyle kapalı spor salonunda coşku içinde kutlandı. İlçedeki kutlamalar, Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Cem Aydın’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından hava muhalefeti sebebiyle kapalı spor salonundaki programa geçildi. Spor salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını tebrik etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İstiklal İlkokulu öğretmenlerinden İdris Özden gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Minik öğrencilerin sahne aldığı bölümde, Nene Hatun Anaokulu ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri izleyicilerden tam not aldı. Renkli görüntülerin sahne olduğu kutlama programı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Geniş katılımın olduğu törenlere; Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru’nun yanı sıra Cumhuriyet Savcıları Hakan Aydoğan ve Muhammet Burak İş, AK Parti İlçe Başkanı Yücel Günay, kurum amirleri, okul yöneticileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.