YEREL HABERLER - 24 Ocak 2012 Salı 17:15

UĞUR MUMCU ORDU`DA ANILDI

A
A
A
UĞUR MUMCU ORDU`DA ANILDI

İstanbul’daki 19 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında Ordu’da anıldı.
Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) salonunda düzenlenen anma törenine Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Merkez İlçe Başkanı Atilla Şahin, dernek ve sendika başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Uğur Mumcu’nun Türkiye için bağımsızlığı, özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü ifade ettiğini söyledi. Torun, "Özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi tanımlıyordu. Bugün geldiğimiz noktada bir değil binlerce Uğur Mumcu’ya ihtiyacımız var" dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Atilla Şahin’de, Mumcu’nun bir düşünce adamı olduğunu vurgulayarak, "Düşüncü özgürlüğünün karşısındaki engelleri yılmadan yıkmaya çalıştı. O bir antiemperyalist idi. Onun aydınlattığı konular bugün hala geçerliliğini koruyor. O’nun izlediği yolda gitmeye devam edeceğiz. O bayrağı taşıyacağız" diye konuştu.
Törende Engelliler Meclisi Üyesi Aykut Pala bir şiir okurken, OBKT sanatçıları da Uğur Mumcu’yu anlatan bir skeç sundu. Tören, şarkıların söylenmesiyle son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir