- 03 Nisan 2023 Pazartesi 12:49

Uzun yol şoförlerinin iftariyeliği OBB’den

A
A
A
Uzun yol şoförlerinin iftariyeliği OBB’den

Ramazan’ın simgesi haline gelen uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı bu sene de Ordu Büyükşehir Belediyesi(OBB) tarafından uygulanmaya devam ediliyor.

Ramazan’ın simgesi haline gelen uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı bu sene de Ordu Büyükşehir Belediyesi(OBB) tarafından uygulanmaya devam ediliyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ile birlikte yaptığı çeşitli çalışmalarla birçok vatandaşa dokunmaya devam ediyor. En çok takdir toplayan çalışmalarından biri olan ve Ordu’da uzun yol şoförlerine ve şehirlerarası seyahat eden vatandaşlara iftariyelik ikramı bu sene de devam ediyor.


Şoförler şehrin giriş ve çıkışlarında konuşlandırılan Mobil Mutfak Tırı ve açılan stantlarda ikram edilen iftariyeliklerle oruçlarını açıyor. Özellikle uzun yol şoförlüğü yapan tır sürücülerinin yararlandığı bu uygulama memnuniyetle karşılanıyor.



3 yıldır uygulanıyor


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de ekiplerin çalışmalarını yerinde görmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Mobil Mutfak Tırı’nın konuşlandırıldığı Doğanköy Mahallesi’ne gitti.


Uzun yol şoförlerine pandemi ile başladıkları iftariyelik dağıtımının bu sene de uygulandığını söyleyen Başkan Güler şöyle konuştu:


“Bu uygulamamıza pandemi ile beraber başladık. Bu sene üçüncü yılımız. Ordu’dan geçen yolculara, otobüslere, tır şoförlerine, buraya göre saatini ayarlayan misafirlerimize iftarlıklar ikram ediyoruz. Bu Ordu’da bir gelenek haline geldi. Dolayısıyla Ordu’nun misafirperverliğini bu kutsal ayda göstermiş oluyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Saatlerini Ordu’ya göre ayarlıyorlar. Bu bizim içinde bir mutluluk oluyor ve arkadaşlarımız memnuniyetle bu hizmeti veriyorlar. Bizde onlarla beraber iftar yapacağız. Orucumuzu beraber açacağız böyle bir mutluluk. Yaptığımız çalışmalarda hijyene dikkat ediyoruz. Sürekli kontrollü şekilde pişiriliyor. Sıcak sıcak üzerleri de kapatılarak ikram yapılıyor. Aynı zamanda da yoldan geçenlere yola devam ediyorlarsa alıyorlar yolda da yiyorlar. Dolayısıyla hem Ordu’nun girişinde hem de çıkışında gelip geçen tüm yolculara bu ikramı yapıyoruz.”



“Emeği geçen herkesten Allah razı olsun”


İftar saati Ordu Büyükşehir Belediyesinin yol üzerinde kurduğu iftariyelik stantlarında oruçlarını açan uzun yol şoförleri aldıkları hizmet karşısında emeği geçen herkese teşekkür etti.


Şoförler konuşmasında şu sözlere yer verdi:


“Ordu Büyükşehir Belediyesinin böyle bir etkinliğini gördük. Durduk, mola verdik. İftarımızı açacağız. Burada böyle güzel bir hizmet var, teşekkür ediyoruz. Yapanlardan emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”



Ramazan boyunca devam edecek


Ordu Büyükşehir Belediyesinin iftariyelik hizmeti Ramazan ayı boyunca şehrin giriş ve çıkışlarında uygulanmaya devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta Polis Teşkilatının 181’nci yılı coşkuyla kutlandı Zonguldak’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen anlamlı törenle kutlandı. Valilik binası önünde gerçekleştirilen programda, güvenliğin teminatı olan polis teşkilatının köklü geçmişi ve fedakârlıkları bir kez daha vurgulandı. Tören, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Katılımcılar, vatan uğruna can veren şehitleri anarken, gazilere duyulan minnet de bir kez daha dile getirildi. Programa İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen’in yanı sıra müdür yardımcıları, emniyet amirleri ve çok sayıda polis memuru katıldı. Ayrıca Polis Emeklileri Derneği Başkanı Hayrettin Gezer ve yönetim kurulu üyeleri de törende yer alarak bu anlamlı günde teşkilatı yalnız bırakmadı. İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, teşkilatın milletin huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle görev yaptığını ifade etti. Ergen konuşmasında, devletin ve Cumhuriyet’in ilelebet var olacağını vurgulayarak, "Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Polis teşkilatımızın milletimizin hizmetinde nice yıllar boyunca aynı kararlılıkla görev yapmasını temenni ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı. (ECB-OA-