YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 15:31

En Acı Bekleyiş

A
A
A
En Acı Bekleyiş

Ordu’da lise öğrencisi 16 yaşındaki Cansu Kuru, geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybederken, acılı anne “Her gün eve gelecek diye yolunu gözetliyorum” dedi.
Kaza, 15 Ocak tarihinde Yeni mahallede meydana gelmişti. Sabah okula gitmek için evinden çıkan 16 yaşındaki Ordu Lisesi öğrencisi Cansu Kuru, Yeni Mahalle’de yolun karşısına geçerken Ömer K. idaresindeki 52 D 0215 plakalı yolcu minibüsünün altında kalarak hayatını kaybetmişti.
SON GECESİNİ ANNESİNİN KOYNUNDA GEÇİRDİ
Ordu’da Bucak Mahallesi’nde yaşayan Cansu Kuru, sabah okula gitmek için çıktığı evine bir daha dönemedi. Acılı anne Aynur Kuru(37), son gece kızının kendisi ile yatmak istediğini, ve son geceyi beraber geçirdiklerini söyledi. .
ANNE AYNUR KURU “SAĞLIKÇI YADA HUKUKÇU OLACAĞIM’ DİYORDU”
Anne Kuru, yaptığı konuşmada, “Cansu son gece ‘Anne ben evde çok korkuyorum seninle yatmak istiyorum’ dedi ve benimle yattı. Sabah kaldırdım çayını hazırladım onu kaldırdım. O çayını içti. Onu yol ettim. Evlat acısı çok başka dayanılacak gibi değil, ben evladımın acı haberini aldığımda şuurumu kaybettim hiç bir şey bilmiyorum. Başka anneler yanmasın, söyleyecek kelime bulamıyorum. Benim evladım gitti. Çok çalışkandı benim evladım, gece on ikilere kadar ders çalışıyordu. Çok iyiydi. Anlatılmayacak, yavrum göz göre göre öldürülmüş gibi geliyor. Vurup düşürüyor. Birde sürüklüyor. Benim yavrumu toprağa gönderdi. Benim yavrumun ne hayalleri vardı. ‘Anne sağlıkçı yada hukukçu olacağım’ diyordu. Onun için ders çalışıyordu. Hep babasını soruyordu. Sürekli her akşam tekrarlatıyordu. ‘Kızım ayın 20’sinde gelecek. Niye üsteliyorsun’ diyordum. ‘Belki ayın 20’sine kadar gelir, öyle hissediyorum. Karnemi babam görecek’ diyordu. Babası onun için karne hediyesiydi. Kızım saat dört olduğunda eve geliyordu. Artık saat 4’e geldiğinde yolunu gözlüyorum. Sabah 7 olduğunda okula göndermek umuduyla uyanıyorum” şeklinde konuştu.
BABA KURU: “BİR İNSAN 27 METRE SÜRÜKLENEMEZ, ARACA KUŞ ÇARPSA DURUYORUZ”
İstanbul’da inşaatta çalışan Baba Mustafa Kuru(36) ise, “ Ben haberi aldığım gün çalışmıyordum. Telefon geldi bana ‘Cansu Kuru’nun nesi oluyorsun, bir kaza olayı var Cansu olabilir’ dediler. Bende il dışında olduğumu söyledim. Eniştemi gönderdim. Sonra bilet alıp çıktım. Beni göremedi, en büyük üzüntüm bu o yüzden gereken bütün yere başvuracağım. Gereken cezayı sürücü çekecek. Çünkü bu bir katliam bir insan 27 metre sürüklenemez. Bir arabaya kuş vursa duruyorsun” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.
“BEN ÜZERİ ÖRTÜLSÜN İSTEMİYORUM”
Baba Kuru, olayı katliam olarak değerlendirirken, “Hani araç bir fren yapsa bir şey yapsa hiçbir şey demem. En azından dursa bu olay buraya gelmezdi. Bu olay örnek olsun. Başkalarının canı yanmasın. Bir kaza oluyor hemen üzeri örtülüyor. Ben üzeri örtülsün istemiyorum” ifadelerini kullandı.
CANSU'NUN HAZIRLADIĞI SLAYTTAKİ SÖZ DİKKAT ÇEKTİ
Cansu Kuru’nun kendi bilgisayarında hazırladığı slayt gösterisindeki “Hep ‘Hayır’ dese de bana hayat. Ben hep ‘hayırlısı’ diyeceğim hayata inat” sözü dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir