YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 18:15

DOKTORLAR GÜVENCE İSTİYOR

A
A
A
DOKTORLAR GÜVENCE İSTİYOR

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, sağlık çalışanlarının toplumun sağlığını korumak amacıyla özveri ve meslek aşkıyla hareket ettiklerini belirterek, "İnşallah gelecek yıl tıp bayramında sorunlarımızın çözüldüğü, şiddete uğramadığımız, özlük haklarımızın verildiği, güvenli bir çalışma ortamının olduğu tıp bayramını büyük bir coşku içinde kutlarız" dedi.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, 1919 yılından bu yana kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada, hekimlerin görevleri başında şiddete maruz kaldığını ve hiç hak etmedikleri durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Dr. Mithat Yağlı, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyada, sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedildiğini, bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlara kolay, erişebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görevin başta hekimler olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarına düştüğünü belirtti.
Hekimlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Dr. Yağlı, görevleri başında zaman zaman şiddete maruz kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bizler sağlık çalışanları olarak gece gündüz, din, dil, ırk ayrımı yapmadan şartlar ne olursa olsun toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan biz hekimler, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirirken hak etmediğimiz bazı olumsuz davranışlara ve şiddete maalesef maruz kalmaktayız. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar, bizleri derinden üzmektedir. Sağlığımızı ve bir anlamda canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimize yönelik şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyorum. İstiyoruz ki, bu isteklerimiz yöneticilerimiz tarafından özenle dikkate alınır, önümüzdeki tıp bayramında sorunlarımızın çözüldüğü, şiddete uğramadığımız, özlük haklarımızın verildiği, güvenli bir çalışma ortamının olduğu tıp bayramını büyük bir coşku içinde kutlarız"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.