EKONOMİ - 18 Eylül 2025 Perşembe 14:56

Başkan Güler: "Ordu’nun yöresel ürünlerini dünyaya açma zamanı geldi"

A
A
A
Başkan Güler: "Ordu’nun yöresel ürünlerini dünyaya açma zamanı geldi"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun yöresel ürünlerini markalaştırıp artık dünyaya açma zamanının geldiğini söyledi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen "Ordu Ticaret Festivali", Altınordu ilçesinde açıldı. 18-21 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan festival kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.


Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen programın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptıkları çalışmalar ile Ordu’nun artık 19 ilçesi ile birlikte daha fazla tanınan ve ilgi gören bir şehir haline geldiğini söyledi. Başkan Güler, "Bugün açılışını yaptığımız Ordu Ticaret Festivali bizim için çok önem arz ediyor. Hem şehrimizin tanıtılması hem de ekonomisi ile ilgili önemli bir adımı bugün atmış oluyoruz. Bu festivalin geleneksel hale getirilmesi bizim en büyük arzumuzdur. Bu festivalin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu festival ile hem şehrimizin tanıtılması hem de marka kent olması noktasında önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Ordu artık dışarıda tanınan ve 19 ilçesi ile büyük ilgi gören bir kent haline geldi" dedi.



"Ordu’nun yöresel ürünlerini dünyaya açma zamanı geldi"


Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 8 farklı şirkette çeşitli alanlarda üretim yaptıklarını belirterek, "Bu festivalleri artık dışarıdan gelen markaların yanına kendi markalarımızı da tanıtmak için büyük fırsat olarak görüyorum. Ordu’nun yöresel ürünlerini markalaştırıp artık dünyaya açma zamanının geldiği düşüncesindeyim. İlerleyen süreçte şehrimiz için bir fuar merkezi düşüncemiz var. Bunu kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak 8 şirketimiz çeşitli alanlarda fındık haricinde ürün üreterek kendi markalarını oluşturdu. Tarımdan sanayi ürünlerine kadar geniş yelpazesi olan bu çeşitliliği artık daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Bu çalışmaları Ordu ailesi çatısı altında gerçekleştireceğiz. Ben tekrar bu festivalde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından programın açılış kurdelesi kesildi, sonrasında ise Vali Muammer Erol, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar ve ilgililer, alanda bulunan kurum ve kuruluşların stantlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.



Başkan Güler: "Ordu’nun yöresel ürünlerini dünyaya açma zamanı geldi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.