ASAYİŞ - 22 Aralık 2023 Cuma 10:32

Emniyetin kış lastiği denetimi sürüyor

A
A
A
Emniyetin kış lastiği denetimi sürüyor

Ordu’da polis ekiplerim tarafından yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelik kış lastiği denetimleri düzenli olarak devam ediyor.


İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile ülke genelinde yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik polis ve jandarma ekipleri tarafından kış lastiği denetimleri yapılıyor. Ülke genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan’da sona eriyor. Denetimlerde, kış lastiği kuralına uymayan sürücülere 2 bin 568 TL para cezası uygulanıyor. 2024 yılı itibariyle yapılacak güncellemelerle para cezasının artması beklenirken, kış lastiği taktırmadan ikinci seferde uygulamaya takılan sürücünün aracı kanun gereğince trafikten men ediliyor.



Kış lastikleri kontrol ediliyor, yolculara emniyet kemerinin önemi anlatılıyor


Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gün içerisinde şehrin çeşitli noktalarında kış lastiği ve diğer konulara yönelik denetimler gerçekleştiriliyor. Ekipler kış lastiğine yönelik yaptıkları denetimlerde kumpas yardımıyla kontrollerini sağlarken, sürücülere de lastiğin önemi konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Ekipler ayrıca durdurulan araçlardaki yolcu sayılarını kontrol ederek, araçlardaki yolculara emniyet kemerinin önemini de anlatıyor. Denetimlerde kurallara uymayan ve kış lastiği olmayan sürücülere idari para cezası uygulanıyor.


Denetimlerin düzenli olarak devam ettiği belirtiliyor.



Emniyetin kış lastiği denetimi sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Köpekten kaçarken otomobilin altında kalan çocukla ilgili mahkemenin kararı: ’10 milyonluk tazminat ödenecek’ Manisa’nın Yunusemre ilçesinde köpek saldırısından kaçmak isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan çocuk için mahkeme, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’ni sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediği gerekçesiyle toplamda 10 milyon 252 bin TL’lik tazminat ödemeye hükmetti. Olay 24 Ekim 2022 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ilkokul öğrencisi E.K., ekmek almak için çıktığı evinin önünde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, bu sırada yoldan geçen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen saldırının ardından ağır yaralanan E.K. uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan E.K.’nin yürüme, konuşma ve uzuvlarını kullanmasında kalıcı hasar oluştuğu belirlendi. Olayın ardından aile tarafından yapılan başvuru sonrasında Manisa 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen davada Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediğine karar verildi. Kararda, idarenin yürüttüğü hizmeti sürekli denetlemek ve gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle oluşan zarardan idarenin sorumlu olduğu belirtildi. Mahkeme, E.K. lehine maddi ve manevi tazminat ile faizler dahil toplam 10 milyon 252 bin 74 TL’nin ödenmesine karar verdi.
Manisa Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ oyununa büyük ilgi Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde perdelerini açan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Gerçek bir gazete haberinden ilham alınarak sahneye uyarlanan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu, Turgutlulu tiyatro severlere keyifli bir gece yaşattı. Fethi Kantarcı’nın yazıp yönettiği, ünlü oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever’in etkileyici performansları, salonu hıncahınç dolduran izleyicilerden tam not aldı. Aşk-ı Müebbet oyununu izleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, "Hem çok keyif aldığımız hem de üzerinde düşündüğümüz bir oyun izledik. Bu güzel oyunu bizlerle buluşturan değerli oyunculara, yönetmene ve tüm ekibe teşekkür ederiz. Ekrem Gürel Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz her etkinliğe yoğun bir ilgiyle katılım gösteren tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever de Turgutlu’da bulunmaktan, oyuna gösterilen yoğun katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Aşk-ı Müebbet oyununu Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile birlikte Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Dönmez, MASKİ Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri izledi.