GÜNDEM - 08 Aralık 2023 Cuma 09:39

Genç Nida Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması yapıldı

A
A
A
Genç Nida Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması yapıldı

Ordu’nun Ünye ilçesinde, ortaokullar arası genç nida (kız) Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ortaokullar arası planlanan ’Genç Nida (Kız) Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Genç Nida Hafızlık’ yarışmaların il finali Ordu’nun Ünye ilçesinde gerçekleşti. Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.



Programda konuşan Ünye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İslam Şimşek, “Bu yarışma aslında kaybedenin olmadığı, herkesin kazandığı bir yarışmadır. İmam hatip okullarında öğrenim görmüş öğrenciler gittikleri her yerde kendini belli eder. İnanıyorum ki sizler de gelecekte ailesine, ülkesine ve milletine ışık tutacak bireyler olarak yetişeceksiniz" ifadelerine yer verdi.



İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıgül, yarışmalarının il finalistlerinin Tokat ilinde Ordu’yu temsil edeceklerini belirtti. Sarıgül, "Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen koordinatör okullarımız tarafından düzenlenen meslek yarışmalarımızın ilkini Ünye ilçemizde gerçekleştirdik. Yarışmaların birinci ve ikincisi olan öğrencilerimiz ilimizi temsilen Tokat’ta yapılacak olan bölge yarışmasına katılacaklar, sonrasında dereceye girmeleri durumunda Türkiye finallerine katılacaklardır” diye konuştu.



“Bu yarışmaların kaybedeni olmaz”


Yarışmada jüri karşısında heyecanlanarak mücadele veren her öğrencinin kazandığını ifade eden Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Bu yarışmalar asla kaybedeni olmayan yarışmalardır. Bugün buraya gelen bütün öğrencilerimiz kazandı. Bu gibi faaliyetler öğrencilerimiz için güzel örnekler ortaya çıkartıyor. Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimizin kendilerine güveni artarak özgüvenleri gelişiyor” ifadelerine yer verdi.


Yapılan konuşmaların ardından kız öğrenciler il finalisti olmak için kıyasıya mücadele etti. 5 öğrencinin yarıştığı hafızlık kategorisinde Ünye İmam Hatip Ortaokulundan Rukiye Zümra Bacacı, 20 öğrencinin yarıştığı Kur’an’ı Güzel Okuma kategorisinde ise Ünye Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulundan Beyzanur Karayiğit birinci oldu.


Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödül, tüm öğrencilere katılım belgeleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.



Genç Nida Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanı Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Bakan Gürlek, 12. Yargı Paketi’nde avukatların özlük haklarının güçlendirilmesine yönelik çalışmaları hayata geçirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Yargı camiası olarak büyük bir aile olduklarına vurgu yapan Bakan Gürlek, "Bu ailenin içerisinde avukatlarımız çok önemli. 209 bin avukatımız var. Yani yargısal süreçlerde savunma makamı, avukatlarımız çok önemli" dedi. Bakan Gürlek, avukatların yaşadıkları maddi sıkıntılara da vurgu yaparak, bu sıkıntıları 12. Yargı Paketi ile çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Gürlek konuşmasını şöyle sürdürdü: "12. Yargı Paketinde avukatlarımıza özel düzenlemelerin çalışmalarını yapıyoruz. Avukatlarımızın maddi anlamda zorluk yaşadığını biliyoruz, bu hususla ilgili de pakette çalışmalar olacak. Özellikle avukatlarımızın maddi anlamda onların hissedebileceği, onlara da bir fayda sağlayabilecek düzenlemeler yapmak istiyoruz. Bu konuyu zaten kamuoyu ile de paylaştık. Tapu işlemlerinde 30 milyon üstü işlemlerde iki taraf için avukat zorunluluğu getirilecek." Bakan Gürlek, ayrıca noter yardımcılığı konusuna da 12. Yargı Paketi’nde yer vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Muğla Polis, Marmaris Belediyesi’ndeki arama çalışmalarını tamamladı Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis ekiplerinin gece yarsısı başlattığı arama çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmasının tamamlamasının ardından açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Konunun belediyemiz ve belediyenin işleyişi ile bir bağlantısı yok. Anlımız ak ve görevimizin başındayız" dedi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu bir soruşturma kapsamında gece yarısı Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Belediyesi’nde gerçekleştirilen arama çalışmaları 3 saat devam etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da Marmaris Belediyesi’ne gelerek konuyla ilgili bilgi aldığı arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü açıklama yaptı. Belediyenin değişik birimlerinde arama çalışması yapan polis ekiplerinin bazı dosya, evrak ve materyalleri alarak incelemek üzere götürdüğü görüldü. Başkan Ünlü: "Konunun belediyenin işleyişi ile bir bağlantısı yok" Polisin çalışmalarını tamamlayıp belediyeden ayrılması üzerine açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Hepinizin bildiği gibi bir arama gerçekleşti. Marmaris’te bazı farklı kişilerin, içinde belediye çalışanlarımızın da olduğu bir soruşturma yürütülüyor. Bununla ilgili de belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın da ofislerinde arama yapıldı. Bu arama da bitti şu anda. Gördüğünüz gibi polis arkadaşlar da çekildiler. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Daha sağlıklı bilgi vermek için yarın açıklamamızı yaparız. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Şimdilik durumumuz bu şekilde. Belediye ile bir bağlantı yok. Belediyenin kurumsal kimliği ile belediyenin işleyişi ile ilgili alakası yok. Münferit bir olay. Takip etmişsinizdir, farklı farklı isimler. Farklı meslek grubundaki isimlerin birlikte olduğu bir dosya gibi duruyor. Çok bir bilgimiz de yok, çok bir şey söylemek de doğru değil. Dediğimiz gibi belediyenin kurumsal kimliğinin işleyişinin ilgilendiren bir durum yok şu anda. Biz yarından itibaren gördüğünüz gibi makamımızda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yarın belediyemiz çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Alnımız ak, görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, içlerinde Marmaris Belediyesi’nde çalışanların da dahil olduğu, esnaf, müteahhit, kamu görevlisi, serbest meslek çalışanı, muhasebeci, mühendislerin de olduğu 13 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun devam edeceği öğrenildi.