GÜNDEM - 08 Eylül 2024 Pazar 14:52

Ordu’da balıkçıların ağına 1 kilogramlık mezgit balığı takıldı

A
A
A
Ordu’da balıkçıların ağına 1 kilogramlık mezgit balığı takıldı

Ordu’da avcılık yapan balıkçıların ağına 1 kilogramlık kanca mezgidi takıldı.


Perşembe ilçesinde avcılık yapan balıkçıların ağına, 1 kilogramlık mezgit balığı takıldı. Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Erdal Çamaş’ın tezgaha koyduğu balık, görenlerin ilgisini çekti. Palamut balığının neredeyse 2 katı büyüklüğünde olan mezgit, hem boyutu hem de fiyatı ile dikkat çekti. Balık, meraklısı olan bir vatandaş tarafından 500 TL’ye satın alındı.



"10 yıldır bu büyüklükte mezgit görmüyorduk"


Balıkçı esnafı Erdal Çamaş, yaklaşık 10 yıldır bu boyutta mezgit balığı ile karşılaşmadıklarını belirterek, "Bu balıkçılarımızın kancasına takılmış, hakiki kanca mezgidi. Ağırlığı bir kilogram. İnsanların çok fazla ilgisini çekti, palamut balığının neredeyse 2 katı büyüklüğünde. En son bu büyüklükte bir mezgidi belki 10 yıldır görmüyordum. Meraklısı olan bir vatandaş 500 liraya satın aldı" dedi.



Ordu’da balıkçıların ağına 1 kilogramlık mezgit balığı takıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Teravih etkinlikleriyle öğrencilere manevi eğitim Erzincan’da öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferini camilerde düzenlenen teravih buluşmalarıyla birlikte yaşıyor. Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Hizmetleri ile Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ÇEDES Projesi ve "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri farklı camilerde gerçekleştirilen programlarda bir araya geliyor. Programlarda öğrenciler hem teravih namazını kılıyor hem de değerler eğitimi kapsamında düzenlenen sohbet ve etkinliklere katılıyor. Teravih buluşmalarının yanı sıra düzenlenen iftar ve sahur programları da öğrenciler ile eğitim camiasını aynı sofrada buluşturuyor. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan programlara hayırsever vatandaşlar da ikramlarıyla katkı sağlıyor. Etkinliklerde Erzincan İl Müftülüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü personelinin yanı sıra gönüllü üniversite öğrencileri de görev alıyor. Böylece öğrencilerin Ramazan ayını daha bilinçli ve dolu dolu geçirmeleri hedefleniyor. Kavakyolu Şehit Salih Ay İlkokulu Okul Müdürü Başöğretmen Oğuz Kürşat Onay, "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte Erzincan’daki Gülabibey Camii’nde teravih namazı sonrası çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Onay, çocukların aileleriyle birlikte yaşadıkları Ramazan hatıralarının önemine değinerek, "Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunun çocuklarda güzel bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz programı ilgiyle takip etti, arkadaşları ve aileleriyle birlikte saf tutmanın mutluluğunu yaşadı." dedi. Gülabibey Camii İmam Hatibi Mustafa Budak da etkinlik kapsamında çocukları cami girişinde karşıladıklarını belirterek, caminin bölümleri ve cemaatle namaz kılmanın önemi hakkında öğrencilere bilgi verdiklerini ifade etti. Erzincan ÇEDES İl Koordinatörü Sevil Aras Yücel ise etkinliklerin öğrencilerin Ramazan ayını daha anlamlı şekilde idrak etmelerine katkı sağladığını belirterek, programlarda öğrencilerin birlik, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşayarak öğrendiğini kaydetti. Yetkililer, Ramazan ayı boyunca teravih buluşmaları ile iftar ve sahur programlarının farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla devam edeceğini bildirdi.