GÜNDEM - 31 Aralık 2023 Pazar 14:56

Üniversite öğrencileri, ‘Aybüke: Öğretmen Oldum Ben’ filmini izledi

A
A
A
Üniversite öğrencileri, ‘Aybüke: Öğretmen Oldum Ben’ filmini izledi

Ordu’da üniversite öğrencileri, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayatını konu alan ‘Aybüke: Öğretmen Oldum Ben’ filmini izledi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin serbest zamanlarında çeşitli faaliyetler düzenleyerek kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı sürdüren etkinliklerine devam ediyor. Bu çerçevede, 24 Kasım’da gösterime giren, Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını ve meslek aşkını konu alan sinema film, öğrencilere izlettiriliyor. Ordu’da da üniversite öğrencisi yaklaşık 300 gence Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın anısına çekilen sinema filmi ‘Aybüke: Öğretmen Oldum Ben’ filmi izlettirildi.


Filmi izlemeye gelen Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Tv ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir projesi çerçevesinde genç nesle meseleyi izletmek, öğretmek, örnek olarak göstermek, gerçek kahramanları tanıtmak açısından çok değerli buluyoruz. Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema televizyon bölümü olarak buradayız. Tabi bir yandan da kültürel belleğe böyle bir konunun nasıl aktarıldığı anlamında bu yapımı izliyoruz. Bir yandan duygusal olarak aktarılan insanların içine işleyen bir hikaye, gerçek kahramanımızın hikayesi. Bu tip hikayelerinde sinemaya konu olması, tema olması bizim açımızdan son derece anlamlı, son derece önemli. Gelecek nesillere de örnek olacak bir projeyi izlemek bizler açısından proje olarak mutluluk verici olacak” diye konuştu.


Öğrenciler ise filmi izlerken duygulandıklarını belirterek, Aybüke öğretmenin her zaman kalplerinde yer alacağını söylediler.



Üniversite öğrencileri, ‘Aybüke: Öğretmen Oldum Ben’ filmini izledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk şirketine ait ham petrol tankerinin Karadeniz açıklarında vurulduğu iddia edildi: O anlar telsiz konuşmalarına yansıdı Rusya’dan yola çıkan Sierra Leon bayraklı Türk şirketine ait Altura isimli petrol tankerinin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve İnsansız Deniz Aracı (İDA) saldırısına uğradığı ileri sürüldü. Saldırının ses kayıtları ortaya çıktı. Türk şirketi Pergamon Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait eski ismi Beşiktaş olan "Altura" isimli ham petrol tankeri, Rusya’nın Karadeniz’in kuzeydoğusundaki liman şehri Novorossiysk’ten hareket ettikten sonra 00.30 sıralarında saldırıya uğradı. Tankerin, Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan İstanbul’a yola çıktığı ve 140 bin ton ham petrol taşıdığı öğrenildi. Geminin üst güvertesinde ve makine dairesinde hasar oluştuğu ve geminin su aldığı öğrenildi. Saldırının ardından gemiden yapılan yardım çağrısının ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda mürettebattan kimse yaralanmazken geminin su aldığı ve acil yardım beklediği duyuldu. Altura’ya en yakın gemi olan Erdek gemisi çağrıya cevap verirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma 11 ve Kurtarma 12 gemileri ile hızlı bot Kıyı Emniyeti 5 de olay yerine yönlendirildi. Ekiplerin bölgede güvenlik ve müdahale çalışmalarını sürdürdüğü, geminin durumu ile ilgili incelemelerin devam ettiği bildirildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.