GÜNDEM - 29 Kasım 2023 Çarşamba 15:19

Ünye’de dilencilere yönelik operasyon

A
A
A
Ünye’de dilencilere yönelik operasyon

Ordu’nun Ünye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın duygularını istismar ederek çocuk ile birlikte dilencilik yapan şahsı üzerinde bir miktar para ile yakaladı.


Ünye’de, cadde ve sokaklarda dolaşarak vatandaşların duygularını kullanan dilencilere yönelik uygulama yapan Ünye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Liseler Mahallesi’nde bir şahsı yakaladı. Yanında küçük bir çocukla dilencilik yaptığı tespit edilen şahıs, zabıta ekipleri tarafından Ünye Belediyesi’ne getirildi. Yapılan üst aramasında bir miktar para ele geçiren ekipler, paralara mülkiyetinin kamuya geçirilmesi için işlem başlattı. İlçe dışından geldiği belirlenen şahıs hakkında kabahatler kanununun ilgili maddesi gereği işlem yapıldı.


Ünye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek para dilenen şahıslara yönelik bu tür uygulamalara devam edileceğini belirtti. Ekipler, bir süre önce şehrin birçok noktasına ‘Dilenen ve dilendirilenlere para verme, geleceklerini ellerinden alma’ yazılı tabela asmış ve vatandaşı dilencilere karşı uyar, ‘Yardıma muhtaç olanların sosyal güvenlik ve yardımları devletimiz güvencesindedir’ ifadelerine yer vermişti.



Ünye’de dilencilere yönelik operasyon

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.