YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 17:58

OKÜ 4. İNTERNET HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

A
A
A
OKÜ 4. İNTERNET HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi`nin (OKÜ) 4. İnternet Haftası Etkinlikleri, OKÜ Amfisinde ``Bilişim Teknolojilerinde Yeni Trendler`` konulu panel ile başladı.
Programda ilk olarak OKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ bir konuşma yaptı. Konuşmasında internetin doğuşunu ve hayatımıza kattığı farklılıkları vurgulayan Kadir Uludağ, iki hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkürlerini belirtti. Panelin açılış konuşmasını ise Rektör Vekili Prof.Dr. Sabri Ulukanlı yaptı. Prof.Dr. Ulukanlı konuşmasında, İnternet Haftası kapsamındaki etkinliklerde öğrencilere bilişim sistemleri hakkında yeni ufuklar açmak istediklerini belirtti. Ulukanlı, OKÜ`nün genç bir üniversite olmasına rağmen gelenekselleşen pek çok etkinliğe de imza attığını vurguladı. Panel, Çözüm Park Yöneticisi Hakan Uzuner`in sunumu ile devam etti. Uzuner sunumunda işletim sistemleri ve yeni çıkan Windows Paketleri`nden bahsetti. Salondaki öğrencilerin işletim sistemi hakkındaki sorularını da yanıtlayan Uzuner`den sonra söz alan Çözüm Park Onursal Üyesi Eralp Erat, yazılım konusunda bireysel olarak Türkiye`nin zayıf bir konumda olduğunu, bunu değiştirmek için hem bireysel hem de kurumsal olarak büyük çaba göstermek zorunda olunduğunu belirtti.
Çözüm Park Grubu`ndan son olarak söz alan Mesut Aladağ ise Microsoft`un bilişim sistemlerine meraklı öğrencilere tanıdığı avantajlardan bahsetti. Aladağ, özellikle bilişim sistemlerine meraklı öğrencilerin Microsoft Student Partners Programı`na ilgi göstermeleri gerektiği tavsiyesinde bulunarak program hakkındaki ayrıntıları konuklarla paylaştı. Sunumların ardından panelistlere plaket ve teşekkür belgeleri OKÜ Enformatik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Polat, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Murat Türk, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Baykal ve OKÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Sabri Ulukanlı tarafından verildi. Program, heyecanla beklenen çekiliş töreni ile sona erdi.
Panele; Rektör Vekili Prof.Dr. Sabit Ulukanlı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademisyenleri, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mutlu Avcı, Çözüm Park Yöneticisi Hakan Uzuner, Çözüm Park Onursal Üyeleri Eralp Erat ve Mesut Aladağ, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkardeş ve Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda OKÜ öğrencisi ile birlikte Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir