YEREL HABERLER - 15 Şubat 2017 Çarşamba 16:38

Vali Al, Bahçe’de muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

A
A
A
Vali Al, Bahçe’de muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
Bahçe Belediye Binasında düzenlenen toplantıya Vali Al’ın yanı sıra AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Belediye’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim anlayışlarının merkezinde insan olduğunu belirten Baz, tüm gayretlerinin ilçeyi vatandaşlar için en yaşanabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.
Yapılan toplantının devlet millet buluşmasının en güzel örneği olduğunu ifade eden AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, “Artık devlet, milleti için var. Eski anlayışlar geride kaldı. Bugün biz milletin amiri değil, memuruyuz. Hizmet için buradayız” diye konuştu.
Bahçe ilçesinde yaşayan vatandaşları, birlik ve beraberlikleri nedeniyle tebrik eden Dr. Suat Önal, “Bahçe ilçemizde bir kardeşlik havası var. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra, çok şükür Bahçe ilçemizdeki bu kardeşlik ve birliktelik zirve yaptı. Bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum” dedi.
Önal, Osmaniye’nin daha da gelişmesi için Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi ve yatırımcıların taleplerinin karşılanması noktasında çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.
Bahçe ilçesini her ziyaret ettiğinde huzur bulduğunu belirten Vali Kerem Al ise, “Milletvekillerimizle, kamu çalışanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, hepimizin tek hedefi necip milletimize kaliteli hizmet sunmaktır. Devlet, millete hizmet etmek için var. Hepimiz bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.
Toplantının sorun ve taleplerin dinlenmesi maksadıyla düzenlendiğini de ifade eden Vali Al, sözlerinin sonunda muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinledi.
Dile getirilen sorun ve taleplerin inceleneceğini ve öncelik acil olanlara verilmek üzere çözüm getirmek için gayret gösterileceğini ifade eden Vali Kerem Al, yollar konusunda dile getirilen sorunlara şöyle cevap verdi:
“Bahçe ilçesinin arazi yapısı nedeniyle yapılan yollar kısa bir süre içerisinde bozuluyor. Malumunuz olduğu üzere, ihtiyaçların asla bitmemesi ve sürekli yeni ihtiyaçların ortaya çıkması nedeniyle sınırsız imkanlara sahip değiliz. Bu nedenle İl Özel İdaremiz vasıtasıyla, imkanlar ölçüsünde, acil bir takım çözümler üretmeye gayret ediyoruz” dedi.
Vali Al’ın konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.