EĞİTİM - 18 Eylül 2017 Pazartesi 13:21

Osmaniye’de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

A
A
A
Osmaniye’de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

Osmaniye’de, 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Osmaniye Salih Bahçeli İlkokulu’nda tören gerçekleştirildi.

Osmaniye’de, 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Osmaniye Salih Bahçeli İlkokulu’nda tören gerçekleştirildi.


Törende konuşann İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, okullarda çocukların daha da ilerlemeleri, gelişmeleri ve hedeflerine ulaşmaları için çaba sarf ederek, daha iyi bir eğitim sunmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.


Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyen Çelik, "Osmaniye ili olarak 5 bin 62 derslikte yaklaşık 8 bin 500 öğretmen ve 9 bin 500 eğitim çalışanı ile 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını açıyoruz" dedi.


Çocukların sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğunu hissettirmek gerektiğinin vurgusunu yapan Çelik, “Biz eğitimi iki ayaklı olarak düşünüyoruz. Birinci ayağında kültür aktarımı ve sosyalleşme sürecidir. Bu ayakta biz gelecekte yeni bir medeniyet inşa edecek olan, tarihini, köklerini geçmişini maddi ve manevi değerlerini bilen, taşıdığı misyonunun bilincinde olan, sorgulayan, her şeyi beyin süzgecinden geçiren ve kendi karartını bireysel olarak verebilen sağlıklı ruh yapısına sahip nesiller yetiştirmek istiyoruz. İkinci aşamada ise gelişen, bilim ve teknolojik gelişmeler gelişmelerin güç olduğu ve güçlü olanın yönettiği bu dünyada kendi nesillerimizi, evlatlarımızı çağının donanımlarıyla en iyi şekilde donatarak, dünyaya teknolojik olarak, bilimsel, sosyal, fikirsel alanda bir şeyler katabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz. Biz millet olarak geçmişte medeniyet kurmuş ve yeni medeniyet kurabilme işaretlerini gördüğümüz bir milletin evlatlarıyız. İnşallah önce bölgesine donra da dünyaya liderlik edebilecek nesilleri yetiştirmeliyiz. Biz çocuklarımızı sevgiyle büyütmek istiyoruz. Bütün çocuklar değerdir, önemlidir. Öğrenci, öğretmen, okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin ve bizlerin başarısını arttıracaktır. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz” şeklinde konuştu.


Törende, öğrenciler tarafından halk oyunları ve palyaço gösterisi sunulurken birinci sınıf öğrencilerine “hoş geldiniz” çiçeği verildi.


Tören sonunda Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Rifat Şahin, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman sınıfları ziyaret ederek öğrencilere kitapları dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.