GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 13:24

Şen: "Estetik komisyonu kuracağız"

A
A
A
Şen: "Estetik komisyonu kuracağız"

Mimarlar Odası Osmaniye Şube Başkanı Halise Şen, estetik komisyonu kurulması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Mimarlar Odası Osmaniye Şube Başkanı Halise Şen, estetik komisyonu kurulması için çalışma yaptıklarını söyledi.


Şen, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaretinde, Mimarlar Odası’na yeni misyon ve vizyon kazandırmak için göreve geldiklerini söyledi. Şen, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek çalışmalarımıza başladık. Son olarak Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili olarak kurs düzenledik. İlk kez bu kursa katılacak olan ve daha önce bu eğitimi almış arkadaşlarımızın oryantasyon eğitimi almak isteyen üyelerimize de Adana Makine Mühendisleri aracılığıyla kursu düzenledik. Bu anlamda 21 üyemiz enerji kimlik belgesi uzmanı, 9 üyemizin de oryantasyon eğitimini tamamladık. Meslektaşlarımız binalardaki enerji kimliği ile ilgili belgeleri düzenleyebilecekler. Kentimiz için estetik komisyonu kurulmasıyla ilgili belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu komisyonun kurulmasını önemsiyoruz."


CGC Başkanı Ali Cihangir ise, "Mimarlar Odası gibi mesleki odalar, kentin gelişmesi açısında oldukça önemlidir. Osmaniye kentleşme bakımından büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Burada çarpık bir kentleşme olduğunu görebiliyoruz. Bu anlamda Mimar Odası’na büyük görev düşüyor. Özellikle yeşil bir Osmaniye hepimizin temennisidir. Kentin kentsel gelişimini iyi yapmak kenti geleceğe hazırlama adına önemlidir" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon 8 kişinin öldüğü olayın duruşmasına basın mensupları alınmadı Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazanın duruşmasına devam edilirken, mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden davaya basın mensuplarını almadı. Duruşmaya katılanlar ve avukatlar ise ısrarlara rağmen açıklama yapmaktan kaçındı. Kaza, Çay ilçesi çıkışında 22 Temmuz 2023’de meydana geldi. Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. Kazanın ardından Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava bugün görülen 2. Duruşma ile devam etti. Dava 12 Temmuz’a ertelendi, Duruşmada sanık Berat K., mağdur yakınları ve avukatları hazır bulundu. Kamuoyunu yakından ilgilendiren davada mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden duruşmaya basın mensuplarına almayarak ‘basına kapalı’ ibaresi kullanarak mübaşire gazetecilerin alınmaması yönünde talimat verdi. Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonrası dava 12 Temmuz’a ertelenirken, tutuklu sanık Berat K.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.