EKONOMİ - 28 Mayıs 2021 Cuma 11:52

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi genişliyor

A
A
A
Kadirli Organize Sanayi Bölgesi genişliyor

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yeni arazilerin devriyle 170 hektar daha büyüyeceği ve tesislerin tamamlanmasıyla 2 bine yakın ek istihdam sağlanacağı bildirildi.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yeni arazilerin devriyle 170 hektar daha büyüyeceği ve tesislerin tamamlanmasıyla 2 bine yakın ek istihdam sağlanacağı bildirildi.


Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırımcıların arsa ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sürdürülen genişleme çalışmalarında sona geliniyor.


OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karaaslan, OSB’nin Batısında kalan 100 ve Doğusunda kalan 70 hektarlık alanın onaylanmasıyla 350 hektara ulaşacaklarını, bu sayede 6 bin kişiye istihdam olanağı açılacağını belirtti.


Kadirli OSB’nin kısa süre içinde gerçekleştirdiği gelişmeye birlikte bölgenin yatırım ve işletme açısından potansiyelinin sanayicilerin dikkatini çektiğini belirten Karaaslan, "Kadirli OSB Genişleme alan çalışmalarının olumlu sonuçlanacağı ve önümüzdeki aylarda sınır onayının Bakanlık tarafından yapılacağı beklenmektedir. Genişleme alanı ile birlikte Kadirli OSB 350 hektar alan büyüklüğüne ulaşacak. Şuan Kadirli OSB’de 4 bin 525 kişi evine ekmek götürüyor. Bu genişlemeyle bu sayıya 1500 kişi eklenecek böylelikle 6 bin kişiye iş imkanı açılmış olacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.