ASAYİŞ - 01 Kasım 2021 Pazartesi 20:08

Geri manevra yapan vincin altında kalan bekçi hayatını kaybetti

A
A
A
Geri manevra yapan vincin altında kalan bekçi hayatını kaybetti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir inşaat alanında bekçilik yapan şahıs, geri manevra yapan vincin altında kalarak hayatını kaybetti.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir inşaat alanında bekçilik yapan şahıs, geri manevra yapan vincin altında kalarak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Şehit Orhan Gök Mahallesi’ndeki bir site inşaatında meydana gelen olayda N.A. idaresindeki Manito adı verilen vinç, geri manevra yaptığı sırada Mehmet Tuğra (58) isimli inşaat bekçisine çarptı. Tuğra vincin altında kalırken, 112’ye haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Mehmet Tuğra’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ve cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Tuğra’nın cenazesi Kadirli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayda vinç operatörü N.A. gözaltına alındı.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 81 ilde sosyal medyada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı Adalet Bakanlığı tarafından, 81 ilde bulunan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde, Telegram, sosyal medya ve diğer dijital mecralarda halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında adli işlemler başlatıldığını açıkladı. Adalet Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilinde meydana gelen okul saldırısı sonrasında, dijital platformlar üzerinden yapılan paylaşımlar ve sanal ortamda gelişen faaliyetler devletin yetkili birimleri tarafından yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda, 81 ilde bulunan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı arasında milletimizin huzur ve güvenlinin sağlanması amacıyla gerekli koordinasyon sağlanmış ve başta Telegram olmak üzere sosyal medya ve diğer dijital mecralarda, şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, korku ve panik oluşturmaya yönelik içerik paylaşan ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında gerekli adli işlemler ivedilikle başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Suç teşkil eden paylaşım yapan şahısların gözaltına alma işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet başsavcılıklarınca, ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket edilerek dijital ortamlarda ‘sanal devriye’ faaliyetleri etkin şekilde yürütülmekte, suç teşkil eden içeriklerin kısa sürede tespit edilerek suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen şahıslar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil olmak üzere gerekli adli süreçler titizlikle yürütülmektedir" denildi.
İstanbul TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Şura Meclisi Başkanı Al Maawali ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu dolayısıyla İstanbul’da bulunan Umman Şura Meclisi Başkanı Khalid Al Maawali ile bir araya geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu dolayısıyla İstanbul’da bulunan Umman Şura Meclisi Başkanı Khalid Al Maawali ile bir araya geldi. Kurtulmuş, görüşmede, ABD ve İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaşta Umman’ın sıkıntılar yaşamasından üzüntü duyduklarını belirterek, savaş öncesinde arabuluculuk konusunda ortaya koyduğu samimi gayretlerinden dolayı Umman’a teşekkür etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan’daki görüşmelerin kaldığı yerden devam ederek ateşkesin kalıcı hale gelmesi arzusunda olduklarını vurguladı. İsrail’in bölgedeki saldırganlığına dikkati çeken Kurtulmuş, Orta Doğu’nun bu hale gelmesine neden olan İsrail’in, İran’a yönelik saldırıyla birlikte Körfez ülkeleri ve İran arasında kalıcı bir düşmanlığın başlamasını murat ettiğini söyledi. Kurtulmuş, İslam dünyasının oynanan bu oyuna karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye olarak kardeş Umman ile ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini ifade ederek, mevkidaşı Al Maawali’yi PAB’ın Genel Kurulu kapsamında Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.