KÜLTÜR SANAT - 09 Ocak 2022 Pazar 13:00

“İşgalden Zafere Osmaniye” tiyatro oyunu sahnelendi

A
A
A
“İşgalden Zafere Osmaniye” tiyatro oyunu sahnelendi

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatrosu tarafından hazırlanan “İşgalden Zafere Osmaniye’’ isimli tiyatro oyununun ilk gösterimi sahnelendi.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatrosu tarafından hazırlanan “İşgalden Zafere Osmaniye’’ isimli tiyatro oyununun ilk gösterimi sahnelendi.


Milli mücadele dönemi, emperyalizm işgalinde yokluk ve kıtlık şartları altında canlarını hiçe sayarak Osmaniye’nin savunmasında emeği geçen kahramanların da canlandırıldığı “İşgalden Zafere Osmaniye” tiyatro oyununun ilk gösterimi sahnelendi. İbrahim Kara tarafından kaleme alınan Muhammet Kürtüloğlu’nun uyarladığı tiyatronun yönetmenliğini Muhammet Kürtüloğlu üstlenirken yönetmen yardımcılığını da Öznur Gökşen Dinç üstlendi.


Oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Muhammet Kürtüloğlu, “Biz Osmaniye’de yüreği tiyatro sevgisi ile dolu gençler olarak, tiyatro oyunumuzu sahnelemenin gururunu yaşıyoruz. Bu ruhu bizimle yaşayan seyircimize çok teşekkür ediyoruz. Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun CHP’li Başkan partiden ihraç edildi, Giresunlular kararı geç alınmış bir karar olarak değerlendirdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, "çocuğa karşı cinsel taciz" iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında kararını verdi. Kurul, Giresun’un Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin partiden ihraç edilmesine hükmetti. Yaşanan gelişmelerin ardından kamuoyunda tepkiler artarken, vatandaşlar olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Vatandaşlardan sert tepki: "Geç kalınmış bir karar" Giresun’da yaşayan Hakan Demiral, alınan kararı değerlendirerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu karar geç kalınmış bir karardır. Ölen kardeşimize üzüldük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Kimse bu olayı normalleştirmesin. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımıza uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz" dedi. "Bu ahlaki zedelenmeyi kabul etmiyoruz" Bir diğer vatandaş Nafız Sarıtaş ise yaşanan olayı sert sözlerle eleştirerek, "Görele’de yaşanan hadiseyi kınıyorum. Biz bu kız çocuklarını bunlar için yetiştirmedik. Böyle bir davranışı asla kabul edemiyoruz. Ölen kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En son elimizde ahlakımız kaldı. Bu ahlakın bu şekilde zedelenmesine asla gönlüm el vermiyor. Giresun’da bundan sonra bu tür olayların yaşanmasını kabul etmiyorum. Siyasi görüşü, partisi beni ilgilendirmez. Ama yapılan yanlıştır. Sosyal medyada söylenenleri netliğe kavuştursunlar. O söyledi, bu söylemedi, ben doğruyu öğrenmek istiyorum. Bundan sonra da bu gibi ahlaki tavizlere asla yer vermesinler. Kim olursa olsun bu kız çocuğu benim evladımdır, benim de kızım var. Bunlara ne gerek var. Bunları mı yaşamak istiyoruz bu ülkede?" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili süreç ve soruşturmanın kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtildi.