- 12 Kasım 2022 Cumartesi 10:47

Osmaniyeli kadınlar ADEM projesiyle meslek öğreniyor

A
A
A
Osmaniyeli kadınlar ADEM projesiyle meslek öğreniyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Aile Destek Merkezleri’nde Osmaniyeli kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Aile Destek Merkezleri’nde Osmaniyeli kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınların mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak ve kadınların devlet ve milletle kaynaşmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu ADEM projesi, eylül ayından itibaren Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde uygulanmaya başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde giyim, el sanatları, robotik kodlama, aşçılık, resim ve ahşap alanında 60’dan fazla kadın meslek öğreniyor. Bahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bahçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında yapılan protokol neticesinde Bahçe Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı usta öğreticiler nezaretinde kurslara devam eden kadınlar, hem meslek edinerek üretim yapma hem de üretimi yapılan ürünleri satarak gelir sağlama imkanı buluyor. Ayrıca ADEM projesi ile kurslara katılan kadınlar, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini kurabilme imkanına da sahip olabilecekler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 tutuklama Konya’nın Emirgazi ilçesinde polisin durdurduğu ’öncü’ ve ’artçı’ düzenindeki 3 araçta, 10 düzensiz göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 3 yabancı uyruklu organizatör tutuklanırken araçlara toplam 96 bin TL ceza kesildi. Emirgazi İlçe Emniyet Amirliği, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat ekipleri, gece saatlerinde şüpheli bir konvoyu takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu, yasa dışı geçişleri koordine etmek amacıyla ’öncü’ ve ’artçı’ şeklinde hareket ettiği belirlenen üç araç, ilçe girişinde kurulan uygulama noktasında durduruldu. Araçlarda yapılan incelemede, yabancı uyruklu 3 organizatör ile kimliği bulunmayan 10 düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan sorgulamada, göçmenlerin Adana’dan Konya’ya nakledilmek üzere organizatörlerle toplam 45 bin TL karşılığında anlaştıkları belirlendi. Organizatörler cezaevine gönderildi, araçlara ve sürücülere ceza kesildi Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 organizatör, ’Göçmen Kaçakçılığı’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan 10 düzensiz göçmen ise sınır dışı işlemleri gerçekleştirilmek üzere Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Şahısların kullandığı 3 araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi. Ayrıca, araç sahiplerine ve sürücülerine "korsan taşımacılık" suçundan toplam 96 bin TL idari para cezası uygulandı.