GÜNDEM - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 09:18

30 Ağustos coşkusu Osmaniye’de motorlarla yaşandı

A
A
A
30 Ağustos coşkusu Osmaniye’de motorlarla yaşandı

Osmaniye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla motor severler Türk bayraklarıyla kortej düzenledi.


Osmaniye Motor Kulübü üyeleri tarafından organize edilen etkinlik, Masal Park önünden başlayarak Devlet Bahçeli Meydanında son buldu. Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle şehir turu atan motorcular, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kortej, Devlet Bahçeli Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.


Motor severler olarak vatana millete hayırlı işler yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Osmaniye Motosiklet Kulübü Başkanı Serkan Doğan, "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında bugün bir kortej düzenledik. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize teşekkür ediyoruz. Osmaniye Motosiklet Kulübü olarak vatana, millete hayırlı işler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah kulübümüz daha güzel işlere imza atacaktır. Burada herkese, özellikle bizlere destek veren muhabir arkadaşlara teşekkür ediyorum. Herkesin ayağına sağlık" diye konuştu.



30 Ağustos coşkusu Osmaniye’de motorlarla yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Erdem Koleji öğrencisinden uluslararası arenada üst düzey başarı Erdem Koleji 5/B sınıfı öğrencisi Eren Yelden, dünya genelinde 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğinde üst düzey bir başarıya imza attı. Eren Yelden, kendi sınıf seviyesi içerisinde ilk yüzde 10’luk dilime girerek finale kalma başarısı gösterdi. Elde edilen bu sonuç, öğrencinin analitik düşünme, problem çözme, algoritmik yaklaşım ve zaman yönetimi becerilerindeki yetkinliğini üst düzeyde ortaya koydu. Bilgi işlemsel düşünme temelli, çok adımlı ve dikkat gerektiren sorularla gerçekleştirilen etkinlikte Eren Yelden, sergilediği performansla küresel ölçekte akranları arasından öne çıktı. Bu başarı, Türkiye genelinde 250 binin üzerinde öğrencinin, dünya çapında ise yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği kapsamında elde edildi. Etkinlik, 85’ten fazla ülkede eş zamanlı olarak uygulanmakta olup, tüm ülkelerde sorular birebir aynı içerikte sunulmakta; yalnızca öğrencilerin eğitim diline göre çeviri yapılmaktadır. İçerik, zorluk seviyesi ve değerlendirme kriterleri tüm katılımcılar için ortak olarak belirleniyor. Eren Yelden’in bu başarısında, Erdem Koleji’nin bilişim ve teknoloji alanındaki planlı eğitim yaklaşımının yanı sıra EYBA (Erdemli Yetenek ve Bilgelik Akademisi) kapsamında yürütülen çalışmaların da etkili olduğu belirtildi. Öğrencinin sürece hazırlığında, Erdem Koleji EYBA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Koray Vahit Şenpekmezci rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmaların önemli katkı sağladığı ifade edildi. Elde edilen bu derece, Erdem Koleji’nde öğrencilerin erken yaşlardan itibaren düşünme biçimlerini yapılandırmaya, çok adımlı problemler karşısında strateji geliştirmeye ve zamanı etkili kullanmaya teşvik edildiği eğitim yaklaşımının doğal bir sonucu olarak değerlendirildi. Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, EYBA kapsamında yürütülen çalışmaların öğrencilerin potansiyelini erken aşamada görünür kıldığını belirtirken, uluslararası ölçekte aynı sorularla değerlendirilen bu tür etkinliklerin, okulda uygulanan eğitim modelinin niteliğini somut verilerle ortaya koyduğunu ifade etti.