GÜNDEM - 10 Kasım 2025 Pazartesi 08:27

Osmaniye’de gençlere matematiği sevdirecek etkinlik

A
A
A
Osmaniye’de gençlere matematiği sevdirecek etkinlik

Osmaniye’de gençlere matematiği sevdirmek amacıyla U-14 Gençler Ligi açılış maçlarında sporculara "Zamanda Matematik Yolculuğu" adlı kitabı hediye edildi.


Osmaniyeli matematik olimpiyat şampiyonu, eğitimci ve yazar Halil Alpyaldız, gençlere sporu ve matematiği sevdirmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Alpyaldız, Osmaniye Çardak Sentetik Futbol Sahası’nda oynanan U-14 Gençler Ligi karşılaşmalarını ziyaret ederek, sahada mücadele eden genç sporculara kendi eseri olan "Zamanda Matematik Yolculuğu" adlı kitabını hediye etti. Hafta sonu oynanan müsabakalarda Kadirli Savrunspor, Düziçi Belediyespor, Anadolu Gençlikspor ve Osmaniye İdman Yurdu takımlarının sporcularına kitaplarını takdim eden Alpyaldız, gençlerin hem spora hem de bilime olan ilgilerini artırmayı hedeflediğini söyledi.


Sporun yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel gelişime de büyük katkı sağladığını vurgulayan matematik olimpiyat şampiyonu, eğitimci ve yazar Halil Alpyaldız, "Her yerde matematik ve matematiği sevdirme projelerimiz kapsamında yazmış olduğum kitabımı gençlerimize hediye ettik. Her zaman ifade ettiğimiz gibi akademik başarının en temel unsuru sportif bir faaliyettir. Bu gençler hem eğitimi hem de sportif faaliyetleri bir arada yapıyorlar. Biz de matematik olimpiyat şampiyonu eğitimci yazar olarak gençlerimize destek olmak amacıyla kitap hediye etme projemize buradan başladık. Bu yolculukta gençlerimize başarılar dileriz. Kulüp başkanlarımıza ve teşekkür eder başarılar dileriz" diye konuştu.



"Futbolun anayasası matematik"


"Futbolun içerisinde matematik vardır ve matematiği iyi olan çocuk burada başarı sağlar" diyen Anadolu Gençlikspor Teknik Direktörü Çetin Tekin, "Bir sözümüz var önce insan sonra sporcu en son futbolcu diye insan merkezindeki amacımızın eğitim olmasını istiyoruz. Spor çocuklar için yorucu bir şey değil nefes alma alanıdır. Matematik beyni geliştirir, zekayı geliştirir. Futbolda hep üçgenden bahsederiz al ver boşa çık bu üçgenin anayasası matematiktir. Matematiği iyi olan çocuklarla bu işe devam eden hocaların işi çok kolaylaşır" ifadelerini kullandı.


Kitaplarını alan genç sporcular ise Halil Alpyaldız’a teşekkür ederek, sporu ve eğitimi bir arada yürütmenin önemini daha iyi anladıklarını ifade etti. Sporcular, "Hem sahada hem de okulda başarılı olmak istiyoruz. Bu hediye bize motivasyon verdi" sözleriyle duygularını paylaştı.



Osmaniye’de gençlere matematiği sevdirecek etkinlik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu, İncirliova’da vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları, Ramazan ayının bereketini ve dayanışma ruhunu Aydın’ın dört bir yanına taşımaya devam ediyor. Her gün farklı ilçelerde düzenlenen programlar, binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturuyor. Bugün de Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda ve Tepecik Mahallesi’nde, İncirliova ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda, Kuyucak ilçesi Horsunlu Mahallesi’nde, Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’nde, Nazilli ilçesi Ocaklı Mahallesi’nde, Sultanhisar ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde ve Kuşadası ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde iftar sofraları kuruldu. Vatandaşlar, Ramazan’ın manevi atmosferinde bir araya gelerek oruçlarını hep birlikte açtı. Çocuklar ve aileler aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Aydın İl Başkanı Osmangazi Cihangiroğlu, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Şahika Edremit, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömür Özipek, İncirliova İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar ile birlikte İncirliova ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayan Başkan Çerçioğlu, iftar sofralarının ay boyunca her gün farklı ilçelerde kurulmaya devam edeceğini ifade etti. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin sofralarında Ramazan ayının bereketini paylaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Samsun Samsun’da afet sonrası gıda güvenliği, hayvan sağlığı ve su temini masaya yatırıldı Samsun Valiliği öncülüğünde, afet ve acil durumlara yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında Afet Tarım, Orman, Gıda, Su ve Hayvancılık Grubu toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’de ve il genelinde afet ve acil durum öncesi, sırası ve sonrasında meydana gelebilecek muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında oluşturulan 23 yerel düzey afet grubundan biri olan Afet Tarım, Orman, Gıda, Su ve Hayvancılık Grubu toplandı. Ana çözüm ortağı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ile destek çözüm ortağı kurumların yetkilileri katıldı. Toplantıda, afet ve acil durumlarda tarım alanlarında oluşabilecek zararların tespiti, gıda güvenliğinin sağlanması ve hayvan sağlığına yönelik yürütülecek çalışmalar ele alındı. Afet bölgesinde sahipsiz ve barınaksız hayvanların tespit edilmesi, barınmalarının sağlanması ve gerekli ekipman temininin yapılması; hayvanlara ilk yardım hizmetlerinin yürütülmesi ve salgın hastalıkların önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması konularında bilgilendirme yapıldı. Toplantı gündemi Afetzede çiftçilerin bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimindeki zararlarının tespit edilmesi, büyükbaş, küçükbaş, kümes ve evcil hayvanlarda ortaya çıkabilecek hastalıklara karşı aşılama ve tedavi çalışmalarının yürütülmesi ile gerekli aşı, dezenfeksiyon ve hijyen malzemelerinin temin edilmesi hususları da toplantının gündeminde yer aldı. Gıda güvenliği denetimlerinin sürdürülmesi, afet bölgesinde toplu gıda tüketimi yapılan yerler ile oluşturulan gıda depolarının kontrol edilmesi, altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar kullanma suyunun temini, gerektiğinde su kuyularının açılması ve yeni su kaynaklarının belirlenmesine yönelik koordinasyon çalışmaları da değerlendirildi. Ayrıca taşkın durumlarında ilgili ekiplerle koordineli müdahale edilmesi, afet sırasında ya da sonrasında çıkabilecek orman ve kırsal alan yangınlarına hızlı müdahale edilmesi ve şehir yangınlarında itfaiye ekiplerine destek sağlanması konuları ele alındı. Afet ve acil durum hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makineleri ile taşıma ve ulaşım araçlarının tahsisine yönelik planlamalar hakkında da eğitim verildi. Toplantıya destek çözüm ortağı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Gümrük Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, TMO Samsun Başmüdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürlüğü, Ziraat Odaları Başkanlığı ile STK’lar (Veterinerler Odası, Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Kasaplar Odası) temsilcileri katıldı. Yetkililer, "Tedbir bugün, güven yarın! Afet gelmeden gıdada, suda, üretimde hazırlıklı ol" mesajıyla afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.