GÜNDEM - 09 Nisan 2025 Çarşamba 16:30

Osmaniye’de öğrencilerin gözde mekanı "Genç Kitap Kafe" oldu

A
A
A
Osmaniye’de öğrencilerin gözde mekanı "Genç Kitap Kafe" oldu

Osmaniye Belediye tarafından Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri içerisine projelendirilen ‘Genç Kitap Kafe’ ders çalışmak isteyen öğrencilerin yeni gözde mekanı oldu.


Osmaniye Belediyesi "Proje ve Hizmet Üretebilen Çalışan Bir Belediyecilik" anlayışıyla çalışmalarına durmaksızın devam ederken öğrencilere yönelik projelendirilen ve belediyenin yeni parlayan yıldızı haline gelen ‘Genç Kitap Kafe’ ders çalışmak isteyen öğrencilerin kısa sürede vazgeçilmez mekanları arasında yerini aldı. Osmaniye Belediyesi Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri içerisine kurulan kafe, ders çalışmak isteyen öğrencilerin adaptasyonuna yönelik tasarlandı. Öğrencilerin derslerine yardımcı olması amacıyla yüzlerce kitaptan oluşan kütüphanenin de yer aldığı kafede, araştırma yapmak ve kitap okumak isteyenler için ayrıcalık sunuyor.


Kişiye özel ders çalışma masaları ve ferah bir ortam olarak tasarlanan Genç Kitap Kafe, donanım yönüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Öğrencilerin derslerine yardımcı olması amacıyla donanımlı bilgisayarların bulunduğu ve ücretsiz internet imkanın da sağlandığı kafede, öğrencilerin talep ve isteklerini yerini getirmesi için görevliler de bulunuyor.



Osmaniye’de öğrencilerin gözde mekanı "Genç Kitap Kafe" oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.