ASAYİŞ - 31 Aralık 2020 Perşembe 14:18

Osmaniye’de PKK’ya ait sığınakta ele geçirilen patlayıcılar imha edildi

A
A
A
Osmaniye’de PKK’ya ait sığınakta ele geçirilen patlayıcılar imha edildi

Osmaniye’nin Amanoslar bölgesinde devam eden Yıldırım-5 operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne ait sığınakta ele geçirilen mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi imha edildi.

Osmaniye’nin Amanoslar bölgesinde devam eden Yıldırım-5 operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne ait sığınakta ele geçirilen mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi imha edildi.


Edinilen bilgiye göre, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Komando Özel Harekat timleri tarafından Amanoslar bölgesinde sürdürülen Yıldırım-5 operasyonu kapsamında ’Ara, bul ve yok et’ taktiği ile bölücü terör örgütünün kullandığı sığınak içerisinde çok sayıda mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda bulunduğu yerde imha edildi.


Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nca terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim Belediyesi’nden yeni temizlik hamlesi Aydın’ın Didim ilçesinde belediye tarafından yeni bir temizlik hareketi başlatılırken, her hafta Cuma günü bir mahallede sokak temizliği gerçekleştirilecek. Didim Belediye Başkanı seçilen Hatice Gençay, Didim’in daha temiz ve sokakların daha güzel görünmesi adına başlattığı sokak temizliğinin ilki Efeler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. “Didim hepimizin evi, pırıl pırıl olacak her yeri” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Efeler Mahallesi’nde sokaklar temizlendi. Etkinliğe Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın yanı sıra CHP’li bazı meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk, CHP İlçe Kadın kolları başkanı Gülru Pere Uzman ve ilçe yöneticiler, belediyedeki bazı birim müdürleri, temizlik işleri personelleri ile bazı duyarlı vatandaşlar katıldı. Başkan Gençay, meclis üyeleri ile etkinliğe katılanlar ellerinde süpürge ve çöp arabalarıyla sokakları temizlerken, diğer yandan belediye süpürme aracı da sokakları yıkayarak temizledi. Etkinliği fark eden bir çok vatandaş evlerinin pencere ve balkonlardan Başkan Gençay’a teşekkür edip, bundan sonraki etkinliklere katılacakları mesajını verdi. Başkan Gençay etkinliği her hafta başka bir mahallede ve Cuma günleri yapılacağını kaydederek “Temiz bir Didim olsun istiyoruz. Herkes kapısının önünü temizlesin. Herkes kapısının önünü temizlediği zaman ortalığın daha güzel olacağını ve temizliğinde insanlara daha iyi enerji vereceğine inanıyoruz. O nedenle sokaklarımıza indik, sokaklarımız tertemiz olacak. Didim halkına da bu konuda çok güveniyorum, inanıyorum. Hep beraber bütün sokakların temizleneceğine de inanıyorum. Her cuma günü bir mahallemizi temizliyor. Ben de katılacağım. Temizlik yapacağız. Mahallelilerimizle beraber bunu yapacağız” dedi. Yaz sezonunun başlaması dolayısıyla ilçeye gelen yazlıkçılar ve tatilcilere de çağrı yapan Başkan Gençay “Özellikle onlara bir çağrım olacak. Geldikleri yerde ne kadar hassaslarsa bu konuda Didim’e geldiklerinde de aynı hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Temizlik konusunda bize destek olmalarını istiyoruz.” dedi.
Balıkesir Bandırma Ticaret Odası’nda E-Ticaret ve E-İhracat eğitimi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Ticaret Odası ve online e-satış firma yöneticileriyle "E-Ticaret ve E-İhracat” eğitiminde mikro ihracat modelini anlattı. Özel bir firmaya ait olan e-satış şirketinin Bölge Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Cem Titiz, Bandırma Ticaret Odası (BTO) üyelerine "E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi" etkinliği düzenlendi. Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak Bölge Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Cem Titiz yer aldı. Yönetici Titiz, sunumuna e-ihracat sistemi ile ilgili video izleterek başladı. E-ihracatın 2023 yılında sitesinde başladığını söyleyen Titiz, “Bandırmalı esnaftan Anadolu’daki tüketici firmasına kadar E-ihracat yapabiliyor. Mikro ihracat, 2021 yılında pandemi dönemiyle birlikte başladı. O dönemde çok aktif bir Televizyon reklamı vardı. Azeriler, çok fazla Türk dizileri izliyorlar. Alışveriş yapmak için bizlerin internet uygulamasını indiriyorlar ama sistem yurt dışı satışlarına izin vermiyordu. Bu sefer aracı firmalar oluşmaya başladı. Azerbaycan’daki vatandaş kendi adresini girdiğinde sipariş veremediği için Türkiye’den adres girmek zorunda kaldı. Daha sonra İzmir, Bursa, İstanbul gibi yerlerde aralojistik, depolar oluşturuldu. 2022 yılı Aralık ayında bu raporu çektiğimizde yaklaşık 1 milyar lira, Azeri sevk adresi olan bir potansiyel cura yakaladık. Azeri hükümeti ve Türkiye’de bunun ihracat kaydı yazılamıyordu. bir süre sonra mikro ihracatı Azerbaycan’da 2023 yılı Nisan ayında başlattık. Ticaret Bakanlığı, sitemiz için 2028 yılında 375 milyar dolar olmasını hedefledi. Yüzde 10’unun E-ihracattan geleceğine inanıyor. sitemiz ise 2028 yılı için 19 buçuk milyar dolar hedefledi. 2023 yılında 5-6 ayda 650 milyar dolar yaptık. Bu yıl ilk 3 ayda geçen yıl yaptığımızın totaline ulaştık. 2028 yılında mikro ihracat modeli ile beraber Türkiye’nin yaptığı toplam ihracatın yüzde 5’inin, E-ihracat hedefinin de yüzde 50’sini hedefliyoruz" ifadelerinde bulundu.
Balıkesir Balıkesir’de hızlı gelişen tür ağaçlandırmaları gözlem altında Orman Genel Müdürlüğü İzmit Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ortak düzenlenen teknik personele ve İşletme Şeflerine yönelik, hızlı gelişen orman ağaç türleri, özellikle sahil çamı hakkında eğitim ve saha çalışması gerçekleştirildi. Eğitim, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Ağaçlandırma, Silvikültür, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürleri, Etüt Proje Başmühendisi, Şube Müdürlüğü Mühendisleri ile Balıkesir, Bandırma, İvrindi ve Gönen Orman İşletme Müdürleri ve İlgili Orman İşletme Şeflerinin katılımıyla, büroda ve sahada gerçekleştirildi. Enstitü Müdürü Mustafa İşçioğlu ile Araştırma Başmühendisi Dr. Cemal Fidan ve Başmühendis Teoman Kahraman, tarafından eğitimin büro kısmında Araştırma Müdürlüğü çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, toprak analizleri, iklime ve toprak yapısına göre dikim yapılacak türler ve dikim yapılan sahaların sürdürülebilirliği için yürütülmesi gereken teknik çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Saha çalışmalarında ise İvrindi Orman İşletme Müdürlüğündeki sahil çamı endüstriyel ağaçlandırma sahası, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğündeki kızılçam endüstriyel ağaçlandırma sahasındaki mevcut sahil çamları, Gönen Orman İşletme Müdürlüğünde 2000 Yılı yangınından sonraki sahil çamı doğal gençlikleri, döl deneme sahasındaki ve tohum meşceresindeki ağaçların sürgün, boy ve çap gelişimleri, kök gelişimleri incelenerek ve toprak analizleri de açılan profillerle değerlendirildi. Eğitim neticesinde konuşma yapan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, araştırmacılarla müşterek yapılan bu gibi çalışmaların bir bilimsel ziyafet sofrası olduğunu, hep beraber istifade edildiğini belirtti. Araştırma Müdürü Mustafa İşçioğlu da enstitü olarak endüstriyel ağaçlandırmalarla ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
İstanbul Sarıyer’de 34 yıldır bitmeyen 27 katlı bina için yıkım kararı Sarıyer’de 34 yıldır kaba inşaat halinde bekleyen ve rezidansa dönüştürülmek istenen bina hakkında, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkarılırken şantiyedeki tüm faaliyetler durduruldu. İddiaya göre, Hacıosman’da 34 yıldır kaba inşaat halinde duran binada kısa süre önce rezidansa dönüştürülmek üzere tamamlama inşaatına başlamıştı. Boğaz manzaralı 27 katlı kaba inşaat halinde duran bina için yapılan şikayetler üzerine belediye ekipleri inceleme başlattı. Korozyona uğrayan bina ile ilgili ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda ’depreme dayanıksız’ denildi. Yıkım kararı verildiği öğrenilen bina için dün aralarında zabıtanın da olduğu belediye ekiplerinin incelemeye gittiği öğrenildi. Şimdilik tüm faaliyetleri belediye tarafından durdurulan binanın ne zaman yıkılacağı ise merak uyandırdı. Sarıyer’de 20 yıldır işletmecilik yapan Salim Akın, “Burası 1993 yılında inşaata başladığı söyleniyor ben de öyle biliyorum. 34 yıllık bir bina. İnşaatı zaman zaman durdu ve devam etti. En sonunda müteahhit duyduğumuza göre mal sahipleriyle anlaştılar. Binayı bitirip ortaklaşa satacaklardı. Zaman zaman belediyeden gelip gidenler oldu. İnşaatı durduruldu sonra tekrar geri başladı. Şükrü Genç’in son döneminde tekrar bir söylenti çıktı çürük diye. Bu binaya girip çıkarım bekçiler arkadaşım. Sürekli buraya gidip geliyorlardı. Binanın kolonlarının sağlamlığı bence yeni yapılan binadan daha sağlamdır. Binada yıkım olacağını zannetmiyorum. Dün çok kalabalık şekilde çevik kuvvet otobüsleri ve zabıtalar binayı yıkmaya geldiklerini duydum. Geldiğimde de kalabalığı gördüm. Ben burada yaklaşık 20 yıldır işletmeciyim gördüğüm kadarıyla bina sağlam” diye konuştu.