GENEL - 19 Ocak 2019 Cumartesi 14:01

Sokak fotoğrafçısı, fotoğrafın inceliklerini anlattı

A
A
A
Sokak fotoğrafçısı, fotoğrafın inceliklerini anlattı

Osmaniyeli fotoğraf sanatçısı Ozan Kaan Erkan, son zamanlarda yoğun ilgi gören sokak fotoğrafçılığının inceliklerini anlattı.

Osmaniyeli fotoğraf sanatçısı Ozan Kaan Erkan, son zamanlarda yoğun ilgi gören sokak fotoğrafçılığının inceliklerini anlattı.


Henüz 18 yaşındayken fotoğrafçılıkla tanışan Ozan Kaan Erkan (26) bir stüdyoya bağlı kalmaktansa sanatını sokakta yapıyor. Tiyatro ve resim eğitimi de alan genç yeteneğin fotoğrafları ise özellikle sosyal medyada yoğun ilgi görüyor.


Sokak fotoğrafçılığı hakkında bilgi veren Erkan, “Sokak fotoğrafçılığı, fotoğrafçılık dalları arasında en zor ve eğlenceli olanlardan biridir. Doğal ışıkla anı yakalamaya çalışan fotoğrafçılar, günlük yaşamın en güzel karelerini insanlara aktarırlar. Fotoğraf sanatçıları Adım adım, kare kare sokağı yaşatan fotoğraflarla portre ve mimari fotoğrafçılık için de emek vermiş olurlar. Sokak fotoğrafçıları gün ışığını çok iyi kullanmalıdır. Ancak gün ışığı yetersiz durumlarda flaş kullanmaktan da korkulmamalıdır. Sokak fotoğraf çekimleri de portre fotoğrafları gibi hazırlıksız olduklarında daha etkileyici oluyor. Kişilerin ve konunun sizi fark etmediği ve en doğal olduğu anları izleyerek başarılı sokak fotoğrafları yakalayabilirsiniz. Modelli çekimlerde dahi varlığınızı unutturmanız gerekebilir. Fotoğraflarda etkileyicilik konunun hazırlıksız olmasıyla doğru orantılıdır” dedi.


Başta Adana, Mersin İstanbul gibi şehirlerin fotoğrafçılık sanatı açısından tablo gibi manzaralar çıkartılan fotoğraflar çekildiğini belirten sanatçı sokak fotoğrafçılığı için ruhu özgür bırakmak tanımını yapıyor.


Ozan Kaan Erkan, “Ben özgür ruhlu biriyim. İşime stüdyolarda başladım ve hala stüdyo fotoğraf çekimlerim mevcut ve devam etmekte fakat beni sokak modasının ve çekimlerimin içine atan şey hayal gücümü işime yansıtma isteğimdi. Sokak fotoğrafçılığında dilediğin kadar ruhun özgür olabilir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil köprü korkuluklarına çarparak durabildi Gümüşhane’de sürücüsünün yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolünü kaybettiği otomobil köprüdeki köprülüklere çarparak durabildi. Şoför hastanede tedavi altına alınırken kaza yapan otomobilin tekerleği metrelerce öteye savruldu. Kaza, öğleden sonra Gümüşhane merkez Pirahmet Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Erzincan’dan Gümüşhane istikametine hareket halindeki 42 YD 504 plakalı Fiat Marea markalı otomobilin sürücüsü Ahmet Baş (28) Pirahmet Köyü geçişinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ters istikamete dönerek köprüdeki korkuluklara çarparak durabildi. Kazanın etkisiyle ise otomobilin sol ön tekeri metrelerce uzağa fırladı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Otomobilin hava yastığının açılması nedeniyle hayata tutunan sürücü sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden başka bir vakaya giden ambulansın kazayı görerek müdahale ettiğini söyleyen görgü tanığı İsmail Çilenk, “Ben evimin kapısının önünde oturuyordum bir ses duydum, köprüden araba gittiğini düşündüm koştum geldim bu araba bu hale gelmiş. Demirlere vurarak durmuş ve ters dönmüş. Şans eseri başka bir hastaya giden ambulans gördü de müdahale etti. Şoförün durumu iyiydi sadece kaburgalarım ağrıyor diyordu” dedi. Kaza nedeniyle Gümüşhane - Erzincan Karayolu’nda trafik kontrollü olarak verilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa Bursa’yı "Bidaa Dükkan" tutkusu sardı Bursa’da ’bidaa dükkan’ların ilk konsept mağazası, Nilüfer 23 Nisan Mahallesi’nde hizmete girdi. Tüketicilerden büyük ilgi gören bidaa dükkanlar, ev dışında yemek yeme alışkanlıklarının değiştiği günümüzde, gençler, çalışan ebeveynler, çekirdek aileler, bekarlar, ofis çalışanları ve evde yemek yapmaya vakit harcamak istemeyen herkese; koruyucusuz ve hijyenik ortamda üretilmiş, hızlı, pratik yiyecekler sunmayı hedefliyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dönmez, Yankı Gıda ile birlikte grup firması olan Doybox Gıda’nın, bidaa Markası ile EDT pazarında yeniliklere devam ettiğini, perakende pazarında da bidaa dükkan konseptleri ile yoluna devam edeceğini söyledi. Toplumun tüketim alışkanlıklarının yeni konseptleri ile uyumluluğunu görmek için açtıkları tanıtım standının büyük ilgi gördüğünü belirten Coşkun Dönmez, “Buradan aldığımız cesaretle Nilüfer 23 Nisan Mahallesi’nde ‘bidaa dükkan’ı açtık. Buradaki konseptimizi tüm Türkiye’de uygulayacağız. Ev yemeği lezzetinde hizmet verecek ‘bidaa dükkân’ların Bursa’mızdan başlayarak kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayılmasını hedefliyoruz” dedi. Yankı Yemek A.Ş olarak, sektörde 35 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ve gurup şirketleri olan Doybox’un bidaa markası ile geleneksel ev yemeği lezzetinde, tüketicilere tamamen doğal ve hızlı hazırlanabilen ekonomik fiyatlı yiyecekler sunmayı hedeflediğini belirten Coşkun Dönmez, "Belirlediğimiz, ‘Geleneğin Pratik Tadı’ sloganımız, bu vizyonun bir yansıması olarak öne çıkıyor” şeklinde konuştu. Coşkun Dönmez, 2 yılı aşkın süredir restoranlar ve fast food işletmeleri için çözüm ortağı olduklarını belirterek, bunun yanı sıra, tam otomatik çorba makineleri olan ‘Doymatikleri’ geliştirerek tüketicilere sunmanın gururunu yaşadıklarını da vurguladı. Dönmez, "Bidaa dükkânların yanı sıra bir yandan da ‘Doymatik’lerimizi halkımızın kolay ulaşacağı noktalarda hizmete sunacağız” dedi. Coşkun Dönmez, dünya genelinde sağlıklı, koruyucusuz güvenli hızlı tüketim ürünlerinin, hızla yükselen bir eğilim haline geldiğini, özellikle 35 yaş altındaki gençlerin, yoğun iş temposu ve hızlı yaşam tarzları nedeniyle ev dışında yemek yeme alışkanlığını benimsediklerini söyledi. Dönmez, “Pratik, hızlı, sağlıklı ve güvenli yemek seçeneklerine olan talep her geçen gün artıyor. Biz de hızla büyüyen bu talebi karşılamak ve geleneksel lezzetleri modern ve hızlı bir şekilde sunmak için yeni yollar arıyoruz. Hızlı tüketim pazarındaki büyümeye hızla adapte olmak ve genişlemek istiyoruz. Bursalıları oldukça ekonomik ve tamamen doğal lezzete sahip olan menülerimizi tatmaya bekliyoruz” diye konuştu.