ÇEVRE - 02 Temmuz 2021 Cuma 23:16

Su kesintilerini protesto için derede banyo yaptılar

A
A
A
Su kesintilerini protesto için derede banyo yaptılar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde sık sık yapılan su kesintilerini protesto etmek için bir grup vatandaş akarsuda sabunla şampuanla banyo yaptı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde sık sık yapılan su kesintilerini protesto etmek için bir grup vatandaş akarsuda sabunla şampuanla banyo yaptı.


İlçede meydana gelen su kesintilerine vatandaşlardan ilginç protesto geldi. Sabun, şampuan ve havlusunu alan bir grup vatandaş ilçe merkezinden geçen Savrun çayına giderek içerisinde banyo yaptı. İlçede çok sık şekilde su kesintisi olduğunu belirten Hakan Kamalı, “İşten geliyoruz. Yaz vakti Çukurova’da zaten sıcaklar tavan yapmış durumda. Evde su yok. Sularımız sabah kesiliyor bazen akşam geç saatte geliyor bazen de bir gün boyunca hiç gelmiyor. Bu durumdan belediye mi sorumlu, muhtarlık mı sorumlu kim sorumlu ise lütfen bu duruma bir çözüm bulsun. Bizde bu olayı protesto etmek ve temizliğimizi yapmak için Savrun çayında bu şekilde banyo yapıyoruz” dedi.


Aşkın Gül ise “Sularımız hiç akmıyor. Çok sık şekilde su kesintisi oluyor. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Su kesintilerinden en çok kadınlar şikayetçi. Suların akmamasından dolayı bulaşık çamaşır yıkayamayan kadınlar ise çözüm bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta Engelliler Haftası kutlandı Zonguldak’ta Engelliler Haftası törenle kutlandı. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkalığı tarafından Engelliler haftası kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi. Törene, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Türkmen, Zonguldak Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri bando eşliğinden Madenci Anıtı’ndan Valilik önüne yürüdü. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Zonguldak Engelliler Derneği üyeleri çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Hüseyin Şirin şöyle dedi: "Engellilerin sorunlarını maalesef yine gündeme getirmek zorunda kalıyoruz. Bilindiği gibi engelli raporları, engellilerin yaşam haklarının kullanılması bakımından engelliler için hayati önem taşımaktadır. 2019 yılında yapılan son düzenleme ile engellilerin rapor alması ve engel oranları düşürüldü. Engelli olduğu halde yüzde 40 engel raporu almayan engelliler maalesef zor durumda kaldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan sağlık uygulama tekniğinin son derece engelliler açısından büyük oluşturdu. Kronik hastalar, yaşlılar daha zor şartlarda hayat sürdürmek zorunda kaldı. Yararlanma hakları kısıtlanırken destek fiyatları maalesef enflasyon karşısında tamamen yok olmuş durumda. Bu açık biçimde engellilerin gerekçe duyduğum desteklere erişimini çok zor zorlamış durumdadır.2022 sayılı yasa ile verilmekte olan sosyal yardım tutarları da başta gıda olmak, enflasyon karşısında çok zayıflamış durumdadır. Birleşmiş Milletler artık temel bir ülkesine düşünen, insana yaraşır bir yaşam için gereken adımları mutlaka atılmalı ve engellilerin insan yaşama hakkı hayata geçirmelidir diyoruz. Hepinizi tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Denizli Merkezefendi Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki büyüklerin Anneler Günü kutlandı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Anneler Günü dolayısıyla Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki büyükler bir araya gelerek anneler gününü kutladı. Başkan Doğan, “Alzheimer Yaşam Merkezi bizim için bir iş değil tamamen bir gönüllülük olayı” dedi. Merkezefendi Belediyesi tarafından Nergis Toplantı ve Düğün Salonu’nda Alzheimer Yaşam Merkezi’nde bulunan büyükler için Anneler Günü’ne özel etkinlik düzenledi. Gerçekleştirilen programda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, büyükler ile bir araya geldi. Başkan Doğan, Alzheimer teşhisi konulan büyüklerin Anneler Günü’nü kutlayarak hediye verdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, büyüklerle beraber anneler gününde hatıra fotoğrafı çekilerek bu anı ölümsüzleştirdi. Merkezefendili büyükler de kendilerini ziyarete gelen ve her zaman yanlarında olan Başkan Doğan’a teşekkür etti. Korosuyla etkinliğe katılarak büyüklere keyifli anlar yaşatan Gönül Köprüsü Dayanışma Dernek başkanı Nergis Şenocak, programın ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a çiçek takdim etti. “Büyüklerimizi hiç unutmuyoruz her zaman kalbimizdesiniz” Bütün büyüklerin ellerinden öpen ve sağlıklı yaşam dileyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Alzheimer Merkezimizde sizlerle birlikte Anneler Günü’nü ve tüm özel günleri kutlamanın ve o maneviyatı yaşamanın ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu biliyoruz. Anneler Günü’nde de siz değerli büyüklerimizi zaten hiç unutmuyoruz, her zaman kalbimizdesiniz. Denizli’de sizlerle birlikte Alzheimer Merkezimize bir ilki gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden beri kimse doğduğuna ve yaşadığına pişman olmasın demiştik. Özellikle büyüklerimiz hayatlarına devam ederken son günlerine kadar rahat, huzurlu, mutlu ve konforlu yaşamasını istiyoruz. Alzheimer Yaşam Merkezimize ne zaman gelsem sizlerin yüzünüzdeki o gülümseme ve o rahatlık bizleri de çok mutlu ediyor. Alzheimer Yaşam Merkezi bizim için bir iş değil tamamen bir gönüllülük olayı aslında. Bizler her daim siz değerli büyüklerimizin yanındayız. Bizi büyüten, emek veren ve bu günlere getiren büyüklerimizin bir kez daha ellerinden öpüyorum. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe kadın çalışanların Anneler Günü’nü kutladı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen programda belediyenin kadın çalışanlarını ağırladı. Başkan Bahçetepe, kadınların iş hayatında ve aile içinde üstlendiği rollerle topluma ve dünyaya ilham verdiğini ifade etti. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, eşi Gözde Bahçetepe, annesi Nilgün Bahçetepe ve kayınvalidesi Kerime Lal ile birlikte katıldı. Samimi bir atmosferde geçen programda aynı kahvaltı sofrasını paylaşan anne ve anne adayları sohbet edip bu özel günün tadını çıkardı. Programda davetlilere hitap eden Başkan Bahçetepe, belediye personeli nezdinde tüm kadınların Anneler Günü’nü kutladı. Kadınların toplum içinde önemli roller üstlendiğini söyleyen Başkan Bahçetepe, “Siz sadece ailelerimizin değil, toplumumuzun da temel direklerisiniz. İş hayatında ve aile içinde üstlendiğiniz rollerle sadece çevrenize değil, topluma, yaşadığınız kente, ilçemize ve dünyaya ilham veriyorsunuz. Sizlerin emeği, sabrı ve güçlü duruşu, toplumsal ilerlemenin ve kapsayıcılığın can damarını oluşturuyor” diye konuştu. Belediyenin kadın personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bahçetepe, “Sosyal projelerimizden kültürel çalışmalarımıza kadar her alanda gösterdiğiniz üstün çaba ve kararlılıkla toplumumuzu aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Hem profesyonel hayatta hem iş hayatınızda hem aile hayatınızda karşılaştığınız tüm sorunlara sevgi dolu, adaletle ve şefkatle yaklaşıyorsunuz. Belediyemizde göstermiş olduğunuz üstün gayret ve özveri için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bu vesileyle tüm annelerimizin Dünya Anneler Günü’nü kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.
Antalya Vefat eden babasından 4 mirasçıya kalan motosiklet, denetimlere damga vurdu Antalya’da polisin dron destekli trafik denetiminde, vefat eden babasından 4 mirasçıya kalan motosikletin geçmiş dönem sahiplerinin çalıntı kaydını düşmemesi, trafik denetimine takılan genci zor durumda bıraktı. Genç adam motosikletin sahibi olduğunu veraset ilamıyla ispatlarken, otoparka çektirilen motosikletin plakasını kayıtlardan düşürmek için emniyetin yolunu tuttu. Karayolu Trafik Haftası kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli noktalarında denetimler yaptı. İl genelinde yapılan uygulamalarda eksikleri bulunan ve kırmızı ışık ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulandı. Namık Kemal Bulvarı Dokuma Park önünde dron destekli yapılan denetimlerde bazı sürücülere de emniyet kemeri takmamaktan dolayı ceza kesildi. Uzun süre dil döktü Denetimlere takılan bir motosiklet sürücü ile polis arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. Vefat eden babasından 4 mirasçıya kalan motosikletin geçmiş dönem sahiplerinin çalıntı kaydını düşmemesi nedeniyle, trafik denetimine takılan genç zor durumda kaldı. Trafik ekipleri tarafından aynası bulunmadığı için durdurulan 33 LT 203 plakalı motosikletin detaylı sorgusunda 2016 yılından çalıntı kaydı bulunduğu belirlendi. Oğuzhan Karaduman (27), motosikletin sahibi olduğunu veraset ilamı ile ispatlarken, polis ise motosikleti yine de bağlamak zorunda olduğunu ve plakanın değişmesi gerektiğini aktardı. Trafik ekipleri motosiklet sürücüsü motosikletin üzerinde çalıntı kaydı bulunduğunu ve sistemde birden fazla sahibi bulunduğunu belirtmesine rağmen Karaduman aracını bağlatmamak için ekiplere uzun süre dil döktü. Tüm çabaları yetersiz kalan Karaduman’ın motosikleti eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Genç adam da motosikletin plakasını kayıtlardan düşürmek için emniyetin yolunu tuttu. Trafik ekiplerinin denetimleri sırasında uygulamaya giren Begüm Arslan Çetin isimli araç sürücüsü ise kendisinin de bir polis çocuğu olduğunu belirterek, "Her geçen gün biraz daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Eskiden emniyet kemeri takmazdık, artık hepimiz bu alışkanlığı edindik bu tür kontroller sayesinde" dedi.