Son Dakika
|
İran Dışişleri Bakanlığı'ndan müzakare açıklaması!
Trump’tan İran kararı!
Galatasaray, Osimhen’in ameliyata alındığını duyurdu
Konya’da akraba kavgasında 1 kişi vuruldu
Fatih’te çöken binaların ardından çevrede hasar tespit çalışması başlatıldı
Bursa’da bıçaklı kavga...Boğazı kesilen kişi hayatını kaybetti
Hakkari ve Yüksekova’da eğitime kar engeli
İsrail ordusu: "Tahran’a geniş çaplı bir saldırı dalgası başlatıldı"
İran’ın son füze saldırıları İsrail’deki birçok bölgede maddi zarara yol açtı
ABD ordusu, İran’ın tek yönlü saldırı İHA’larını vurdu
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
A Genocide Survivor Searching the Ruins of Sabra in Gaza
Bisikletli genci sıkıştırıp aracından indi: Pahalıya patladı!
"Makas atmadım, sadece hız yaptım" dedi: Cezadan kaçamadı
Konya’da akraba kavgasında 1 kişi vuruldu
ABD, İran'da Kum Türbin Motoru Üretim Tesisi'ni hedef aldı
TEM otoyolunda iki aracın çarpışma anı kamerada
Bogdan Stancu: "Türkiye soğukkanlı ve ofansif oynamayı seviyor"
Hakkari ve Yüksekova’da eğitime kar engeli
POLİTİKA
Bahçeli’den merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrine ziyaret
23 Mart 2026 Pazartesi - 15:09:42
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefatının 17. yılında Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsun Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergahı’ndaki kabrine ziyaret gerçekleştirdi. MHP’nin sosyal medya hesabından konu ile ilgili yapılan paylaşımda şöye denildi: "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 23 Mart 2026 günü Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 17. sene-i devriyesinde kabrini ziyaret ederek dualarla andı. Merhum Genel Başkanın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Rabbim ailesine ve dava arkadaşlarına sabırlar ihsan eylesin."
23 Mart 2026 Pazartesi - 14:55
Adalet Bakanı Gürlek, gazetecilerle bayramlaştı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, bakanlıkta yargı muhabirleriyle bayramlaştı. Adalet Bakanlığında gerçekleşen bayramlaşma töreninde yargı muhabirleriyle ayrı ayrı tanışan Bakan Akın Gürlek, ulusal basın ve ajans muhabirlerinin bayramlarını tebrik etti. Bakan Gürlek, yargı muhabirleriyle bir müddet sohbet etti. Gazetecilere çalışmalarında kolaylıklar dileyen Bakan Gürlek, daha sonra yargı muhabirleriyle toplu fotoğraf çektirdi.
23 Mart 2026 Pazartesi - 14:51
Başkan İhsan Kurnaz, 24 mahallede vatandaşla buluştu
SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Ramazan ayı boyunca ilçedeki 24 farklı mahallede düzenlenen buluşma programlarında, vatandaşlarla bir araya geldi. Ramazan ayını vatandaş buluşmalarıyla değerlendiren İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 24 farklı mahallede teravih namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin dilek, temenni, talep ve önerilerini dinleyen Başkan İhsan Kurnaz, vatandaş buluşmalarında belediyenin yaptığı hizmet ve çalışmalar hakkında bilgilendirmeler de yaptı. Başkan Kurnaz, Ramazan ayındaki vatandaş buluşmalarının gelenek haline geldiğini belirterek, "2026 yılı Ramazan ayını, mübarek Ramazan Bayramı ile tamamladık. Ramazan ayı boyunca hemşehrilerimizle buluşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadık. 24 farklı mahallemizde gerçekleştirdiğimiz teravih buluşmalarımızda, biz anlattık hemşehrilerimiz dinledi; komşularımız anlattı bizler de can kulağıyla dinledik. Gönüllerimizi birleştirdik, Ramazan ayının bereketini paylaştık, kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik. Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımız artık gelenek haline geldi ve gelecek yıl da hemşehrilerimizle buluşacağız" dedi.
23 Mart 2026 Pazartesi - 14:41
Pakistan Milli Günü Ankara’da düzenlenen programla kutlandı
Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü sebebiyle program gerçekleştirildi. Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü dolayısıyla program düzenlendi. Program, bayrak çekme töreni ve Pakistan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende elçilik personelinden Saeed Anwar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Program kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif’in Milli Gün mesajları diplomatlar tarafından okundu. Programda konuşan Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid, Pakistan’ın kuruluş sürecine ve verilen mücadelelere değinerek, ülkenin zorluklara rağmen güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı. Son zamanlarda küresel ölçekte önemli sınamalar yaşandığını belirten Junaid, bu süreçte daha fazla çalışmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğun gücüne de işaret eden Junaid, birlik ve kararlılık mesajı verdi. Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari’nin mesajı ise şöyle: "Pakistan Günü münasebetiyle tüm Pakistan milletine en içten dileklerimi ve dualarımı iletiyorum. Tam da bugün, 1940 yılında, alt kıtanın Müslümanları Pakistan Kararı’nı kabul ederek, İslami prensiplere uygun şekilde özgürce yaşayabilecekleri ayrı bir vatan kurulması fikrini ortaya koymuşlardır. Bugün, Pakistan’ın kurulmasına giden yolda mücadele eden ve fedakârlıklar gösteren büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Pakistan Günü bize, milli kararlılığı gerçeğe dönüştürmede birlik ve dayanışmanın en önemli unsurlar olduğunu hatırlatmaktadır. Pakistan’ın 1947’de kurulması sırasında pek çok zorlukla karşı karşıya kaldık. Tarih göstermektedir ki karşılıklı iş birliği, sıkı çalışma ve yetkinlik sayesinde bu zorlukların üstesinden geldik ve her alanda kayda değer başarılar elde ettik. Devlet kurumlarımızı kurduk, savunma kapasitemizi aşılmaz hale getirdik, nükleer caydırıcılık kazandık, terörizme karşı uzun ve başarılı bir gayri nizami mücadele yürüttük ve ulusal felaketler sırasında fedakârlık ve dayanışmanın parlak örneklerini sergiledik. Pakistan Günü vesilesiyle hukukun üstünlüğünü sağlamayı, demokratik kurumları güçlendirmeyi, eşitsizliği azaltmayı, kadınları güçlendirmeyi, siyasi ve ekonomik istikrarı teşvik etmeyi ve terörizm ile aşırılığın belasını ortadan kaldırmayı kararlılıkla hedeflemeliyiz. Geçmişte hedeflerimize ulaştık ve inanıyorum ki bugün karşı karşıya olduğumuz zorlukların üstesinden gelme kapasitesine tamamen sahibiz; birlik, iman ve disiplin, Pakistan’ı daha da güçlü ve müreffeh kılmamızda bize yol gösterecek temel ilkelerdir. Ulusal kahramanlarımızı ve Pakistan’ın kurulması ve istikrarı için fedakârlık yapan, vatanın güvenliği, istikrarı ve refahı uğruna hayatlarını adayan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla analım. Yüce Allah koruyucumuz ve destekçimiz olsun. Amin. Pakistan çok yaşa." Tören, Pakistan’ın sürekli ilerlemesi, güvenliği ve refahı için edilen dualarla sona erdi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
21 Mart 2026 Cumartesi- 18:16
Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliğinden bayramlaşma programı
2
21 Mart 2026 Cumartesi- 10:36
MHP’den AK Parti’ye bayram ziyareti
3
21 Mart 2026 Cumartesi- 19:00
Akçadağ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni
4
22 Mart 2026 Pazar- 22:38
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle görüştü
5
22 Mart 2026 Pazar- 18:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de komşularıyla bayramlaştı
23 Aralık 2025 Salı - 12:03
Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ağırladı. Karşılıklı tecrübe paylaşımının yapıldığı görüşmede, iki belediye arasındaki diyaloğun ve iş birliğinin önemi vurgulandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen buluşmada, yerel yönetim çalışmaları ve hayata geçirilen projeler ele alındı. Ziyarette Başkan Şadi Özdemir’e, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da eşlik etti. İki başkan, kentlerin sosyal ve kültürel gelişimi için atılacak ortak adımlar ve belediyecilik vizyonu üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Eskişehir’in Türkiye’de yerel yönetim anlamında örnek bir model oluşturduğuna dikkat çekti. Başkan Şadi Özdemir, "Eskişehir, şehircilik ve sosyal yaşam anlamında hepimizin takdir ettiği bir kent. Başkan Ayşe Ünlüce’yi Nilüfer’de ağırlamak bizim için büyük mutluluk. İki kurum olarak deneyimlerimizi paylaşmak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak adına bize güç katacaktır" ifadelerini kullandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise misafirperverliği için Başkan Şadi Özdemir ve ekibine teşekkür etti. Nilüfer’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Ünlüce, iş birliklerine açık olduklarını söyledi. Ziyaret, yapılan görüşmelerin ardından günün anısına karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
23 Aralık 2025 Salı - 10:56
Terörsüz Türkiye Komisyonu yarın toplanacak
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu yarın saat 11.00’de toplanacak. Yarın saat 11.00’de toplanacak komisyonda, komisyon süresinin uzatılması ve ’Terörsüz Türkiye’ sürecinde gelinen noktaya ilişkin toplantı yapılması öngörülüyor.
23 Aralık 2025 Salı - 08:54
BBP Genel Başkanı Destici’den UÜ Rektörü Demir’e hayırlı olsun ziyareti
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Prof. Dr. Ahmet Demir’in rektör olarak atanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Değerli hocamızın rektör olarak atanmasından büyük mutluluk duyduk. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Değerli rektörümüzün bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı çalışmaların, yeni görevinde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. ifadelerini kullandı. Ziyarete BBP Uşak İl Başkanı Ali Karaca, Alperen Ocakları Genel Başkanı Ali Can Kocaman ile BBP MKYK Üyesi Uğur Karaca ve beraberindeki heyet eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Demir, nazik ziyaretleri ve iyi dilekleri dolayısıyla BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 20:46
Bakan Kurum’dan deprem bölgesi için ’Tohum’ filmi paylaşımı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 27 Aralık’ta son teslimatın yapılacağı deprem bölgesine ilişkin ’Tohum’ filminin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 19:54
Başkan Vekili Rasim Şişman: "Hayalimiz Arnavutköy’ü kadim geçmişine yeniden kavuşturmak"
Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelinde sürdürdüğü ziyaretler kapsamında Arnavutköy Mahallesi’ndeki vatandaşlar bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelindeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Vekili Şişman, Arnavutköy’ün dünyada benzeri olmayan bir değere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Çok kadim bir yerdeyiz. Burası çok değerli bir mahalle. Dünyada eşi benzeri yok. Belli şeyleri yeniden canlandırmanız lazım. Hayalimiz Arnavutköy’ü ileriye taşımaktan çok, geçmişindeki ruhu ve kültürü yeniden canlandırmak. Arnavutköy Çileği, Arnavutköy Festivali gibi değerleri tekrar yaşatmak ve mahalleye sosyal tesis kazandırmak istiyoruz. Teofania Yortusu’nun 25 yıl sonra yeniden Arnavutköy’de kutlanmasını çok isterim" dedi. Altyapı ve denetim çalışmalarına da değinen Başkan Vekili Rasim Şişman, "2026 yılı, yol bakım onarım yılı olacak. Biz 13 yere ruhsat vermişiz ama bunun dışında 19 yeri mühürlemişiz. 2025 yılı içinde, 51 işletmeye toplam 17 milyon lira ceza kestik. Bu 51 işletmenin 32’si Arnavutköy’de. 37 işletmeye gürültü, 23 işletmeye de koku, duman gerekçesiyle çok ağır yaptırımlar uyguladık. Çok hızlı şekilde kısa, orta, uzun vadeli projeksiyonları ortaya koyabileceğimiz bir acil eylem planını oluşturarak ciddi anlamda ağırlık vereceğiz Arnavutköy’e" diye konuştu.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 19:06
AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi"
Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."
22 Aralık 2025 Pazartesi - 19:03
TSK unsurlarının 2 yıl daha Libya’da görev yapması onaylandı
TSK unsurlarının 2 yıl daha Libya’da görev yapması onaylandı.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 18:57
CHP Genel Başkanı Özel: "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimizin temel gündemi, ekonomik ve sosyal krizdir"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulumuzun temel gündemi, 2018 yılından bu yana kronikleşmiş olan ekonomik ve sosyal kriz olacaktır, hiç şüphe yok" dedi. Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Özel, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin gölge bakanlardan oluştuğunu hatırlatarak, "Politika kurullarımız 5 ila 7 kişilik heyetlerle birlikte çalışacaklar ve onlar da kendi altlarında sahadan kendi deneyimleriyle, kendi ilişkileriyle ve partinin insan kaynakları havuzuyla tam bir koordinasyon içinde adeta iktidara yürüyen bir yönetim ordusu olarak faaliyet gösterecekler. Bundan sonra Parti Meclisimizin, Merkez Yönetim Kurulumuzun ve Meclis Grubumuzun yanında Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’ndeki Yürütme Kurulumuz da var. Bu üç kurulumuzla eş güdümlü, uyumlu bir şekilde vatandaşlarımıza kronikleşmiş ve çok iyi bildiğimiz, onların da yaşayarak bildikleri sorunlarını söylemenin ötesinde çözüm önerilerini söyleyecekler" ifadelerini kullandı. "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimizin temel gündemi, ekonomik ve sosyal krizdir" Ofisi gündemine ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren Özel, "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulumuzun temel gündemi, 2018 yılından bu yana kronikleşmiş olan ekonomik ve sosyal kriz olacaktır, hiç şüphe yok. Elbette adalet kriziyle, elbette Türkiye’de milli eğitimdeki, Türkiye’de iç işlerindeki, dış politikadaki krizlerde mücadele edeceğiz. Ama bu konularda çok yetkin isimler, çok önemli hazırlıklarını kamuoyuyla, sizlerle paylaşacaklar. Ama vatandaşın ’benim barınma sorunum ne olacak, benim geçinme sorunum ne olacak, benim ısınma sorunum ne olacak, evladımın okulu ne olacak, okula aç gidip aç gelen evladım ne olacak’ sorularına Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan sonra tamamen hedefe kilitlenmiş bir şekilde getireceği çözüm önerilerini bizlerden dinleyeceksiniz. Israrla, özenle üstünde durmak isterim ki; attığımız her adamın tek bir amacı var. Güven bekleyen, sarılacak bir dost bekleyen milletimizin, bize göstermek istediği güvene layık olmak" şeklinde konuştu. "Bir kusur varsa bizdeydi" Özel, rövanşist bir tutum içerisinde olmayacaklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP’nin iktidarından zalimler korksun. Biz CHP olarak rövanş almaya, kavga yapmaya, bu iktidarı seçenlerden hesap falan sormaya gelmiyoruz. Bir kusur varsa bizdeydi. Biz kendimizi iyi anlatamadık, biz doğru kadrolarımızı, doğru programımızı, doğru önerilerimizi milletimize doğru arz edemedik. Bugüne kadar yetkiyi alamadık. Ama girdiğimiz değişim kurultayından sonra, girdiğimiz ilk yerel seçimde kadınlarıyla, gençleriyle, ölçme değerlendirmeyle, en doğru adaylarıyla, en doğru projeleriyle milletimizin karşısına çıkınca bu millet bizi hemen dört ay sonra birinci parti yaptı ve görev verdi. O günden beri de arı gibi gayretimizle, namusumuzla, emeğimizle çalışıyoruz. Millet hak edeni de haksızlık yapanı da görüyor. Millet mağduru da zulmedeni de görüyor. Millet dünün mağdurunun bugünün zalimi olduğunu, kendisine yapılanı yapılmayanı, misliyle fazlasını millet görüyor takdir ediyor. O açıdan umudumuz yüksek, moralimiz yerindedir." "Son Kürt ’sorunum kalmadı’ diyene kadar Kürt sorununu tanımayı taahhüt ediyoruz" Özel, vaatlerinden bahsederek şu ifadeleri kullandı: "Eşit yurttaşlığı, ’vazgeçilmezimiz’ olarak tarif ediyor; cemevlerinin ibadethane olmasını; bu ülkede birilerinin eşit, birilerinin daha az eşit sayıldığı düzenin son bulmasını; son Kürt ’sorunum kalmadı’ diyene kadar Kürt sorununu tanımayı, son Alevi ’eşit hissetmiyorum’ demeyene kadar Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini görmeyi ve yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz. Kadınların arkasından devletin güvencesini çeken bir gece yarısı haksız operasyonuna karşı İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar hayata geçirmeyi taahhüt ediyoruz. Demokrasi, adalet ve barış bize refahı getirecek. Sendika ve grev hakkının önündeki tüm engellerin kaldırılması, memurların toplu sözleşmeyle ve grev haklarıyla birlikte güçlendikleri, polisin de sendikasının olabildiği, kamuda mülakatın kaldırıldığı, ilk elden 100 bin öğretmenin atamasıyla sözleşmeli öğretmenlik sisteminin bitirildiği bir milli eğitim politikasını taahhüt ediyoruz. Asgari ücretin istisna olduğu, komisyonun yapısının işçi lehine değiştirildiği, asgari ücretin açlık sınırının altında asla kalmadığı, ilk bir yıl alınan ve kıdemle hızla uzaklaşılan bir ücret olduğu, asla temel ücrete evrilmediği bir düzeni öneriyor ve emekli maaşlarının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını taahhüt ediyoruz. Bu sene için asgari ücret önerimiz 39 bin lira, en düşük emekli maaşı önerimiz de 39 bin liradır. Çiftçi ÖTV ve KDV’siz mazotla 55 liraya değil, 33 liraya tarımda mazot kullanacak. Ayrıca milli gelirin yüzde 1’i olarak tarif edilmiş olan tarım desteklerinin beşte bir noktasında, binde iki noktasında yapıldığını hatırlatıp, bunu ilk bütçemizde düzeltmeyi taahhüt ediyoruz. Gençleri okutup işsiz bırakan sisteme son vermeyi, Avrupa’nın hatta dünyanın okuyanların, bir üniversiteden mezun olanların olmayanlara göre daha zor iş bulduğu bir kabus ülke olmaktan ülkeyi çıkaracağız. Gençler sınav peşinde koşmaktan yorulmayacaklar. YÖK kalkacak, üniversiteler bağımsız olacak."
22 Aralık 2025 Pazartesi - 18:49
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Bir ülkede iki ordu olmaz, iki silahlı güç olmaz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "SDG tarafından zaman zaman şu yönde talepler gelmektedir; ‘biz blok hâlinde, özel bir güç olarak sistemin parçası olalım.’ Ancak bunu daha önce de söyledik; bunun ne anlama geldiğini başka ülkelerde görüyoruz. Bir ülkede iki ordu olmaz, iki silahlı güç olmaz" dedi.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 17:59
’Terörsüz Türkiye’ süreci rapor yazım çalışma grubu toplantısı sona erdi
’Terörsüz Türkiye’ sürecinde rapor yazım çalışma grubu toplantısı sona erdi. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu rapor yazım çalışma grubu toplantısı sona erdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanlığı’nın açıklama yapacağını söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise verimli, uyumlu bir toplantı olduğunu söyleyerek, "Çarşamba yazım komisyonu bir araya gelecek" ifadelerini kullandı. Yıldız komisyonun süresinin uzatılacağını belirterek, perşembe günü Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Toplantısı’nın yapılabileceğini ifade etti.
22 Aralık 2025 Pazartesi - 17:41
MHP’li Feti Yıldız: "Süreç komisyonunun görev süresi uzatılacak."
MHP’li Feti Yıldız: "Süreç komisyonunun görev süresi uzatılacak."
22 Aralık 2025 Pazartesi - 16:44
Terörsüz Türkiye komisyonunda yeni adım
Terörsüz Türkiye Komisyonu Grup Başkanvekilleri toplantısı düzenlendi. Terörsüz Türkiye adı ile bilinen Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na katılan siyasi partiler raporlarını TBMM’ye sunmuştu. Toplantı ile ortak bir rapor düzenlenecek. TBMM Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı öncesinde CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve HP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, toplantıya ilişkin olarak, "Ayrıntıları konuşmaya başlayacağız. Umarım kısa sürede hallederiz" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, toplantıya ilişkin olarak, "Müşterek bir rapor hazırlayacağız. Meclise çerçeve bir metin sunacağız. Bütün partilerin katkısı olacak bir ortaklaşma ile çıkarsa çok daha iyi olur. Ancak bu şu demek değil tabi tam birbirine uyumlu olması, tabi herkesin uyumlu olması düşünülemez. Şart değil zaten. Siyasi partiler ayrı ayrı fikirlerini yansıtmaya çalışacaktır" şeklinde konuştu. Yıldız, raporların çıkacak raporun ekinde sunulacağını söyleyerek, "Önemli olan müşterek noktalarınızın tespiti ve bunun da meclise sunulup milletvekillerimizin takdirine sunulmasıdır. Burada hazırlanan şey tabii terörsüz Türkiye için çıkılmıştır yola. Bunun sonucunun alınması için de Milliyetçi Hareket Partisi olarak hazırlamış olduğumuz raporda Türk Devleti’nin kırmızı çizgilerinin kuruluş felsefesinin dışında olması zaten düşünülemez. Anayasamızın ilk dört maddesi yine anayasamızdaki 42. madde 66. madde biz tartışmaların dışında düşünüyoruz. Bunlar temel devlet devletin temel direkleridir bunlar tartışılmaz tartışmaya açarlarsa tarafımızdan nezaketen dinlenilir ama itibar görmez. Çünkü burada yapılan şey devleti yeniden yapılandırmak değil terör terörün sonlandırılması için birlikte mesai harcamaktır" diye konuştu. Yıldız komisyonun yılbaşına kadar rapor hazırlayabileceğine dikkat çekerek, "Meclise sunulması milletvekillerinin bunu değerlendirmesi kanun teklifi şekline getirilmesi Ocak ayı içerisinde olacaktır. Komisyonun bu durumda uzaması lazım" ifadelerini kullandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder