ASAYİŞ - 12 Eylül 2017 Salı 16:48

Rize’de Go-kart aracına şalı dolanan genç kızın tedavisi sürüyor

A
A
A
Rize’de Go-kart aracına şalı dolanan genç kızın tedavisi sürüyor

Rize’de bindiği Go-kart aracında boynundaki şalın lastiğe takılması sonucu yaralanan hemşire 21 yaşındaki Tuğba Cevahir’in tedavisi sürüyor.

Rize’de bindiği Go-kart aracında boynundaki şalın lastiğe takılması sonucu yaralanan hemşire 21 yaşındaki Tuğba Cevahir’in tedavisi sürüyor.


Rize’de 29 Ağustos tarihinde Rize Sahil Park alanındaki Go-kart pistinde meydana gelen kazada şalı lastiğe takılan Tuğba Cevahir’in (21) tedavisi Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi’nde sürüyor. Tuğba Cevahir’in yanında kalan ağabeyi Murat Cevahir, olayla ilgili ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Kardeşinin ilk kez Go-kart aracına bineceğini söylemesine rağmen uyarılmadığını dile getiren ağabey Cevahir, "Şalı ile ilgili bir bilgilendirme yapılmamış. Olayda ihmal olduğunu düşünüyoruz" dedi.


Polisin olaydan 15 gün geçmesine rağmen dosyayı savcılığa intikal ettirmediğini iddia den Cevahir, "Burada bir art niyet var. Birilerinin baskısı mı var? 15 günde bir dosya savcılığa ulaştırılamaz mı?" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.