SPOR - 17 Aralık 2017 Pazar 19:08

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası, Rize’de Başladı.

A
A
A
Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası, Rize’de Başladı.

Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Rize’de yapılan ilk gün maçlarıyla start aldı.

Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Rize’de yapılan ilk gün maçlarıyla start aldı. Rize Yenişehir Spor Salonu’nda başlayan müsabakalara vatandaşlar ücretsiz olarak katılım sağladı.


Milli boksör ve Uluslararası boks hakemi merhum Lütfü Okuyucu adına düzenlenen şampiyonaya 34 ilden 300’e yakın sporcu katıldı. Rize Yenişehir Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen müsabakaları vatandaşlar ücretsiz olarak takip etti. Şampiyonada 10 sıklette ringe çıkacak boksörler altın madalya için kıyasıya mücadele edecek. Organizasyonun final maçları ise 21 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak. ilk gün açılış müsabakalarına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve çok sayıda sporsever katıldı.


Açılış Töreni’nde bir konuşma yapan Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Çayın başkenti Rize’de sizleri görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Boks dünyasının duayen ismi Lütfü Okuyucu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu tür şampiyonalar için bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum" İfadesini kullandı.


Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de yaptığı konuşmada "Arkadaşım ve takım arkadaşım olan Türk boksunun büyük İsmi Lütfü Okuyucu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlere ve Türk boksuna katkısı çok büyüktür. Adını bu şampiyonaya verdik" dedi. Gözgeç konuşmasının devamında katkılarından ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.
Gaziantep Gaziantep OSB Başkanı Şimşek’ten 1 Mayıs mesajı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. OSB Başkanı Cengiz Şimşek mesajında, "Emek ve alın teri ile üretimin gerçekleşmesinde önemli rol oynayan ve ülke kalkınmasına önemli katkı sunan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum" dedi. “Emek en yüce değerdir” Emeğin en yüce değer olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, işçi ve işverenin biri olmadan diğerinden bahsedilemeyeceğine de vurgu yaparak, "Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olarak 300 bini aşkın çalışanımızla büyük bir aileyiz. Gaziantep olarak üretim, istihdam ve ihracat alanında elde ettiğimiz başarıları çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Hepsine emeklerinden dolayı tüm sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. “Çalışanlarımızın mutluluğunu önemsiyoruz” OSB çalışanlarının çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için önemli projeler yürütüldüğünü de hatırlatan Başkan Şimşek, "Çalışanlarımızın sağlığı ve mutluluğu bizim için çok önemlidir. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgemize hastane yapılması, kadın çalışanlarımızın çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakacağı kreşin açılması, ulaşımı kolaylaştırıcı projelerin hayata geçirilmesi gibi çalışmalarımızı çok değerli buluyoruz. Diğer taraftan Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışanlarımızın ev sahibi olması için önemli bir protokole imza attık. İnşallah bu alanda da çalışanlarımızı mutlu edecek haberler vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. “Çalışan haklarına saygı çok önemlidir” Şimşek, "Çalışan haklarına saygı, çağdaş demokrasilerin en önemli unsurlarındandır. Çalışma hayatının iyileştirilmesi, çalışanlarımızın refah ve mutluluğunu artıracağı gibi verimliliği artıracak, demokrasimizi de güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle, Türkiye için üreten, emek harcayan ve alın teri döken tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, bayram havasında ve özgürce kutlanacak 1 Mayıslar dilerim” ifadelerine yer verdi.