GENEL - 05 Kasım 2019 Salı 09:26

Karnı burnunda müzik öğretmeni katıldığı ses yarışmasında ilgi odağı oldu

A
A
A
Karnı burnunda müzik öğretmeni katıldığı ses yarışmasında ilgi odağı oldu

Rize’nin Ardeşen ilçesi İmam Hatip Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan 7 aylık hamile Elif Ezgi Çalık, katıldığı ses yarışmasında söylediği Lazca türkü ile büyük beğeni topladı.

Rize’nin Ardeşen ilçesi İmam Hatip Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan 7 aylık hamile Elif Ezgi Çalık, katıldığı ses yarışmasında söylediği Lazca türkü ile büyük beğeni topladı.


Ardeşen İmam Hatip Ortaokulu’nda görev yapan müzik öğretmeni Elif Ezgi Çalık, televizyonda yayınlanan popüler bir ses yarışması programına katıldı. Programın önceki akşam yayınlanan bölümünde sahneye çıkarak başarılı bir performans sergileyen Çalık, Lazca türkü söyledi ve 4 jüri üyesinin de beğenisini toplayarak kendisine döndürmeyi başardı. Çalık, yarışmanın devamında kendisine yardımcı olması için jüri üyelerinden Hadise’yi seçti.



Yarışma dönüşü büyük destek gördü


Elif Ezgi Çalık, program çekimlerinden sonra Ardeşen’de görev yaptığı İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen arkadaşları ve öğrenciler tarafından tebrik ve desteklerle karşılandı. Çalık, yarışmaya katılmayı çok arzu ettiğini, bu yönde eşi İran Çalık’ın büyük desteği olduğunu belirtti. Çalık, “Aslen Orduluyum. Bu yarışmaya katılmada önce öğrencilerimin ’Öğretmenim bu yarışmaya katılın, ne zaman sizi göreceğiz’ diyorlardı. Bunun üzerine katılmak ve şansımı denemek istedim. Güzel tepkiler alıyorum ve çok mutluyum” ifadelerini kullandı.



“Laz kültürünü çok beğeniyorum ve seviyorum”


Lazca türkü ile yarışmaya katılmasındaki sebebi açıklayan Çalık, “Laz geliniyim, eşim Çamlıhemşinli. Laz kültürünü inanılmaz beğeniyorum ve çok seviyorum. Laz kültürünü ve Lazcayı özümsedim diyebilirim. Bu yönde eşimin çok desteği oldu. Laz kültürünü yansıtmak ve buraları tanıtmak istedim ve bunun için Lazca bir eser seslendirmek istedim” dedi.



“Hadise’yi seçtim, Beyazıt Öztürk ile çalışmayı isterdim”


Yarışma esnasında şarkı söylerken yaşadığı duyguları aktaran Filiz Ezgi Çalık, “O sahnede ne kadar profesyonel olursanız olun, hayatınızda kaç konsere çıkarsanız çıkın inanılmaz bir heyecan oluyor. Ben de çok heyecanlandım. Kafamda bir jüri belirlememiştim. O anda ilk kim dönerse seçerim diye düşünüyordum ama o anda gözlerim kapalı olduğu için fark edemedim. Onun için duygularımla karar vermek istedim ve Hadise’yi kendimi yakın gördüğüm için onu seçtim. Beyazıt Öztürk ile de çalışmayı isterdim” şeklinde konuştu.


Öğrencilerinden Tuğa Nur Eksilmez ise yaptığı açıklamada, “Öğretmenimin sesi çok güzel, herkesi döndüreceğini biliyordum. Çok mutluyum. Çok güzel duygular hissettim, gururlandım” derken, jüri üyelerinin hepsini döndüreceğine emin olduğu söyleyen öğrencilerden Aylin Tercüman ise, “Çok güzel bir duygu yaşadık. Yarışmada söylediği Lazca şarkıyı bize okulda da söylüyordu. Ben de Hadise’yi seçeceğini düşünüyordum. Bu muhteşem sesi ile finale kadar gideceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi Eskişehir Türk Ocağı’nın düzenlediği Milli Kültür Bilgi yarışmasında, liselerde Eskişehir Atatürk Lisesi, ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu şampiyon oldu. Eskişehir Türk Ocağı ile Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle yapılan Millî Kültür Bilgi yarışması final turları düzenlendi. Ortaokullar Arası 17’inci, Liseler Arası 2’inci kez yapılan yarışmaya, Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Büyük, finale kalan okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşti. Yarışma sonunda Liselerde, Eskişehir Atatürk Lisesi 1. olurken, Cevat Ülger Uluslararası İmam-Hatip Lisesi 2., Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi 3. ve Eskişehir Anadolu Lisesi 4. oldu. Ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu 1. olurken, Vehbi Koç Ortaokulu 2., Dr. Halil Akkurt Ortaokulu 3. ve Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu 4. oldu. Yarışmaların ardından ödül töreni gerçekleştirilirken, Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, çocukların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra milli kültürün önemine değindi. Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, "Bu tür yarışmaların çocuklarımızın milli kimlikleri için önemli olduğunu, ister Türk Ocağında ister okulların kendi bünyesinde, ister sınıf düzeyinde olsun bu tür yarışmaların devam etmesi gerekir” dedi. Yarışmacı öğrencilere madalya, başarı belgesi, kitap ve para ödülü verilirken, okul müdürlüklerine ise plaket ve teşekkür beratı takdim edildi.
İstanbul "Hatırla" sergisi Esenler’de kapılarını açtı Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserindeki kelimeler kullanılarak dilimizin zenginliklerini tipografi sanatı ile ortaya koyan “Hatırla" sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini bir araya getirdiği Safahat’ı tipografi sanatıyla buluşturan “Hatırla” adlı serginin açılış programına ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış töreni, ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Türk edebiyatında en çok baskısı yapılan eserlerin başında gelen Safahat’taki kelimeler seçilerek Türkçemizin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan 17 eser, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek. "Kelimelerin bir ruhu var" Serginin açılış töreninde konuşan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, kültürümüzde dilin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kelimelerin de bir ruhu vardır. Yaşanmışlığın sonucu ortaya çıkan terimlerdir. Anlam taşıyan sözcüklerdir. Ancak geçmişte kullanılan kelimeler hayatın her anını kuşatan kavramlardı. Eğer hayatı, hiçliği, uzayı ve aklımıza gelebilecek her şeyi yaratan Allah ise kelimeleri de Allah’tan bağımsız düşünemeyiz. Geçmişte bu toplumda yaşayan insanlar kavramları Rableriyle irtibatlı kullanmışlardır. Bu kavramları, bu hayat biçimlerini gençlere de anlatmamız lazım. Onların anladığı dille konuşmalıyız. Onların anladığı dil ise sanat, edebiyat, spor. Bunların arasına koyup da vermeliyiz. Bu hususta teşebbüste bulunan Yasin beyi ve sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi. "Derin anlamlar taşıyor" Eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ise, “Bazı kelimeler günlük kullanımından daha derin anlamlar taşıyor. Eser kelimesi üzerinden bir tanımlama yapmak istiyorum. Eser kelimesinin manası, aslında bir emek sonrası ortaya çıkan üründür. Daha derin manası ayak izi demektir. Yani bir emek sonrası ortaya çıkmasından ziyade eser, dokunduğumuz her şeydir. Dokunduğumuz her şey olduğu için bu nedenle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dokunduğumuz her şeyde bizden bir iz kalıyor. Bugün ben de bir ayak izini kaydetmek için böyle bir çalışma içerisine girdim. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinde bulunan 17 kelimeyi tipografi sanatıyla ifade etmeye çalıştım. Serginin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.